Февруарски мами 2024

• 39 033
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от мен, честито на всички бъдеши мами 🙂 Записвам се и аз с втора бременност и термин 20.02.
Все още нямам симптоми, освен леки болки в корема и в гърдите, но предполагам скоро ще започне и любимото гаденето 😃
Честито и до финал !
Еее стига де ,хайде този път да го пропуснем Stuck Out Tongue Winking Eye
Предната бременност повръщах от 2 до 9 месец .Всяка вечер се кръстя и се моля този път да ме подмине и да имам една бременност, като тези в инстаграм Joy

# 151
Здравейте момичета, малко е рано още за такива планове, но все пак да попитам, някоя от вас започна ли да обмисля къде и кога да бъде ранната фетална морфология. Аз мисля да ходя в Плевен (живот и здраве) бях си харесала д-р Бодурска и ми се щеше дори тя да ме следи, но когато се обадих да си запазя час в началото на месеца (може би 4 или 5 юни)ми казаха, че за този месец няма повече свободни часове и да се обадя на 12 юни за да си запиша за юли. Та се отказах да се следя при нея при това положение и си записах час при д-р Полина Василева, но тя не провежда такова изследване. Имам чувството, че за да идеш на добър специалист трябва доста, доста рано да си запазиш час и макар и да не съм суеверна ми се вижда малко не на добър късмет, не знам… Вие мислили ли сте по темата?

# 152
Понеже съм след инвитро, на първия преглед моят репродуктивен специалист ми препоръча доц. Петър Игнатов за фетална като стане време. Мисля да го послушам, макар че преди разговора ни обмислях д-р Чучумишев.
В момента съм 7 гс.

Здравейте момичета, малко е рано още за такива планове, но все пак да попитам, някоя от вас започна ли да обмисля къде и кога да бъде ранната фетална морфология. Аз мисля да ходя в Плевен (живот и здраве) бях си харесала д-р Бодурска и ми се щеше дори тя да ме следи, но когато се обадих да си запазя час в началото на месеца (може би 4 или 5 юни)ми казаха, че за този месец няма повече свободни часове и да се обадя на 12 юни за да си запиша за юли. Та се отказах да се следя при нея при това положение и си записах час при д-р Полина Василева, но тя не провежда такова изследване. Имам чувството, че за да идеш на добър специалист трябва доста, доста рано да си запазиш час и макар и да не съм суеверна ми се вижда малко не на добър късмет, не знам… Вие мислили ли сте по темата?

# 153
  • София
Ти, пък рано! Grinning Аз вече чета за болници и за колички Grinning. Шегувам се де, но да, прегледах болниците от гледна точка, на следващия преглед, ако моите точици са още там и всичко изглежда нормално, докторката ще трябва да отбележи бременността, което означва, че ще трябва да започна ЖК. А много ми се иска да започна да се следя там, където ще раждам, защото с миналата бременност се лутах до последно. Следих се само по ЗК, направих нужните фетални в МЦ Фемина и в последния момент реших да ходя на тонове в Шейново. В последствие родих там без избор на екип без нищо. Просто сутринта имах някакво кафяво течение и се изплаших. Беше точно датата на термина. Отидох и ме приеха. Родих чак вечерта. Изредиха се няколко екипа. Даже не помня името на докторора, който последно беше на смяна, но други неща помня, които не искам да се повтарят. Та затова, дай Боже всичко да е наред, ми се иска да помисля по-навреме. Особено, ако си остана с близначетата както видя докторката на ехографа, ще е доста тегава и много по-сложно вероятно. Така като чета, всичко с близнаци е много по-сложно, много по-рисковано и много по-скъпо. Но да сме живи и здрави, дай Боже да станем петима Heart .Винаги съм си го представяла, но никога не съм мислила, че може реално да ми се случи Simple Smile

Дописвам: Понеже се впуснах в спомени забравих първоначалната си мисъл. Както казах феталните ги правих във Фемина, но честно казано не съм доволна от отношението. Тогава (преди 6г.) много ги хвалеха, най-добрата апаратура, страхотни и мили. А на мен ми се видя печатница за пари. Не оспорвам компетентността на специалистите, защото там не работят един или двама, но някак си не се чувствах комфортно. Искам само да мине часа ми при АГ в сряда и ще започна да мисля усилено по въпроса.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 10:52 от ХуанитаБГ

# 154
Предната ми Б (преди цели 8 години) феталните морфологии ги правех в Надежда, където ми се случи и забраменяването, при д-р Георгиев бях, ЖК бях в родния град, главно заради болнични и други неща, но сега обмислям да се заведа и в Надежда на ЖК, защото миналия път тук док не ме погледна веднъж на видеозон, НИТО ВЕДНЪЖ! Знам, че не е от най-полезните неща честото гледане, но все пак, имаш бъдеща майка след инвитро и да не я погледнеш ни веднъж, защото знаеш че там някъде тя се следи по-изкъсо ме разочарова! Ще помисля все пак дали да не се ориентирам при някой друг, въпреки че най-хубавото на нашите доктори и болницата в града е, че е близо до София! Други плюсове няма! Живи и здрави се надявам и в Надежда да родя, което малко ме притеснява поради факта, че все пак имаме има-няма 1 час път до София, но ще го мисля по-натам Simple Smile сега чакам да мине поне първия преглед и тогава ще се замислям по-сериозно за тези неща!

# 155
  • София
Много добре те разбирам! С времето се научих, че не трябва да се доверявам сляпо дори на изявени специалисти. Винаги се опитвам и аз да се информирам за нещата и преди да дествам да задавам въпроси. Всеки ден мога да дам нещо за пример. Както сега с ЩЗ. Писах на ендокриноложката за лошите изследвания и тя ми каза да повторя само TSH. Е,  да но аз чета, че дори FT4  и FT3 са по-важни през първия триместър....Пуснах и трите. Дано излзат този следобед.
Аз не съм била инвитро, но все пак съм се притеснявала с първата бременност, а този който ме следеше няколко пъти дори не беше на работа и се налагаше акушерката му да ми мери корема и килограмите, защото те май основно това правеха. Даже сега се колебая дали изобщо да се следя по ЗК. Просто не знам има ли смисъл.

Предната ми Б (преди цели 8 години) феталните морфологии ги правех в Надежда, където ми се случи и забраменяването, при д-р Георгиев бях, ЖК бях в родния град, главно заради болнични и други неща, но сега обмислям да се заведа и в Надежда на ЖК, защото миналия път тук док не ме погледна веднъж на видеозон, НИТО ВЕДНЪЖ! Знам, че не е от най-полезните неща честото гледане, но все пак, имаш бъдеща майка след инвитро и да не я погледнеш ни веднъж, защото знаеш че там някъде тя се следи по-изкъсо ме разочарова! Ще помисля все пак дали да не се ориентирам при някой друг, въпреки че най-хубавото на нашите доктори и болницата в града е, че е близо до София! Други плюсове няма! Живи и здрави се надявам и в Надежда да родя, което малко ме притеснява поради факта, че все пак имаме има-няма 1 час път до София, но ще го мисля по-натам Simple Smile сега чакам да мине поне първия преглед и тогава ще се замислям по-сериозно за тези неща!

# 156
Момичета, здравейте! Записвам и аз при вас с термин 20.02, като май се събираме направо група за тогава.
Имам син на 1.10г. и с баща му опитваме от близо година за второ дете. На 14 май тази година се оженихме и изглежда на медения месец сме се справили най-после! 😃
Надявам се този път всичко да приключи добре, защото миналия път родих в края на 7-ми месец поради спукан околоплоден мехур.
Докторът ме вика този вторник на преглед, въпреки, че ще бъда едва в 5г.с.
Утре ще си пусна и едни кръвни, понеже чертичката не е особено наситена, а днес е 4 ден закъснение.
Успех на всички! ❤

# 157
Здравейте, исках да ви питам как сте с кафето?
Преди да разбера че съм бременна пиех по 2-3 на ден, сега пия по едно…
Отделно съм притеснена за предстоящото море, заминаваме във вторник, а на първи преглед съм чак на 26.06 . Имам леки придърпвания в кръста и корема, днес имах нещо като замайване, но нямам гадене ( слава Богу) и съм на тръни..

# 158
  • София
Аз също пия по едно кафе, имам познати го спряха изцяло. Не съм виждала чак такива крайни препоръки, по принцип, казват, че до едно, две няма проблеми. За това пия едно сутрин, взела съм си и безкофеиново кафе също.

# 159
Спрях кафето още преди да забременея, както и цигарите.
Рядко ми се допива, но се случва, не е нетърпимо Simple Smile

# 160
Аз в деня на трансфера питах док дали може кафе, защото съм си с ниско кръвно и ми е доста трудно без кафе, освен емоционално и физически да се справям Grinning каза ми че няма проблем, единствено го намалих от 2-3 на 1 и то с мноооого мляко, залъгвам се нещо уж! На всичкото отгоре можех да карам без ядене поне до 2-3 следобед, обаче с тези хапчета, сутрин на гладно, след хранене друго и трябва и да закусвам и усещам как не ми влияе килограмово ОК, ама каквото дойде, ще ударя трицифрено на кантара до края, сигурно Sad ама като родя ще го мисля Wink

# 161
Аз сутрин нямам никакъв апетит, но засуквам пречена филия със сирене .Но на обяд и след обяд   ми се отваря вълчи апетит😵💫
Значи по едно кафенце може 🙏🤪

# 162
  • София
Перфектният вариант би бил да е без, но реално може, да.

# 163
  • София
До трансфера пиех кафе. Вече не пия кафе. На моменти ми се пие, но се въздържам. Само мириша чашата на ММ Grinning

# 164
  • София
Аз с миналата не пиех кафе, спря да ми се пие още преди да разбера, че съм бременна. Но сега си правя едно сутрин и пийвам по-малко, но не го допивам. Чудя се дали да не го спра, но ще е тегаво на работа няколко дни.
И аз си мислих за феталната, миналата бременност се следях в Света Петка при Стратиева и правех феталните при нея. Вече няма Света Петка, преместиха се и се казват Оскар клиник, но все пак мисля да я проверя бях доволна от нея. Раждах в Щерев миналия път и за сега пак там мисля да съм, още обаче се чудя. Имам нужда от малко по сърдечно отношение, а миналия път въпреки, че беше супер професионално всичко, беше роботско 😀 Та ще почета малко актуална информация.

Общи условия

Активация на акаунт