Февруарски мами 2024

• 41 229
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Аз също имах такова, отидох на гинеколог и се оказа, че е леко отлепване, което изчезна два дни по-късно след лежане по цял ден. Щом течението е кафяво, лекари са ми казвали, че не е страшно, а проблем е ако има червена кръв. Разбира се, причината за такова течение е индивидуална при всеки, най-добре отиди на преглед при гинеколог, за да не се притесняваш.
Здравейте,получих току що еднократно воднисто кафяво течение около 3,4 капки без болка ,чудя се дали да ходя до спешното или да изчакам в 7г.с съм.

# 601
Здравейте, бъдещи мами!
Записвам се във Вашата тема, тъй като съм много близко до седмици, в които се намирате вие и ще ми е полезно и интересно да ви чета.
В момента се намирам в 5 г.с. и другата седмица ще ми е първият преглед при АГ.

Исках да ви попитам вие как се чувствате генерално през деня? Аз усещам как се изморявам от елементарни дейности. Днес се разходих около 15 хил крачки и направо се чувствам смазана от умора. Нямам енергия да сготвя или да напазарувам. Въобще в пъти по-лесно се изморявам от преди. Не ми е тежко или друго, а просто бързо ми свършват силите и енергията. Вие така ли бяхте?

# 602
Здравейте, бъдещи мами!
Записвам се във Вашата тема, тъй като съм много близко до седмици, в които се намирате вие и ще ми е полезно и интересно да ви чета.
В момента се намирам в 5 г.с. и другата седмица ще ми е първият преглед при АГ.

Исках да ви попитам вие как се чувствате генерално през деня? Аз усещам как се изморявам от елементарни дейности. Днес се разходих около 15 хил крачки и направо се чувствам смазана от умора. Нямам енергия да сготвя или да напазарувам. Въобще в пъти по-лесно се изморявам от преди. Не ми е тежко или друго, а просто бързо ми свършват силите и енергията. Вие така ли бяхте?

Здравей, добре дошла!
Определено умората е ежедневна! Движението е важно, но още по-важна е почивката!

# 603
Минах преглед преди малко ,всичко е наред зацапването е било хормонално ,чухме и сърчицето. Взеха ми 120 лв и в сряда ме вика отново .. чудя се защо толкова често

# 604
Ние бяхме вчера и ни викат след 2 седмици т.е в 8 г.с.

# 605
  • София
И аз това се питах...Явно за пари.

# 606
Ние бяхме вчера и ни викат след 2 седмици т.е в 8 г.с.
Аз бях в четвъртък и ме искат след 3 седмици 🙄

# 607
Аз пък съм супер доволна! Ще си го видя пак! Ще обсъдим нови неща. А и като знам какво чудо е, че стана, предпочитам по-често и да знам че правим всичко най-добро. Аз май ще съм от тези майки хахаха. Тъкмо до тогава ще ми е излязъл резултата за тромбофилиите.

# 608
  • София
Ако е така да, но моят втори преглед беше след 7 дни, за да ми каже, да там са.... Т.е. надявах се да ми каже нещо повече, а излязох от кабинета без да разбера защо съм била там. За третия преглед ме вика в 10 г.с. Но тъй като съм неведение какво се случва си записах час на друго място в 8 г.с.
Не знам дали пак ще има смисъл, но поне да се запозная с друг лекар 😂😂😂

Аз пък съм супер доволна! Ще си го видя пак! Ще обсъдим нови неща. А и като знам какво чудо е, че стана, предпочитам по-често и да знам че правим всичко най-добро. Аз май ще съм от тези майки хахаха. Тъкмо до тогава ще ми е излязъл резултата за тромбофилиите.

# 609
По принцип прегледите би следвало да са в 6,8 и към 12-та. Предполага се, че в 6-та е за да се види има ли бременност, в 8-ма за сърце и в 12-та за регистрация. От там вече е веднъж в месеца. Накрая пак е на две седмици. Горе-долу така би следвало да е.

# 610
Първи триместр на 2 седмици се ходи . Защото понякога ако нещо нее наред назначават хорион биопсия в 12 седмица.
Уж така е в Бг и така съм била винаги. БХС се прави между 11-13 седмица тоест може в 8 да си на преглед и после в 11 на скриниг но аз ходя в 6-8-10-12 ( скриниг ) после 14 и после 18- после Скриниг 20 та някъде или 21 ва. После преглед 22 ра. После 26 та и после около 28-29 почваш пак на 2 седмижи като от 35 та си всяка седмица за тонове най вече . понякога и по рано ги почват от 34 та Simple Smile Тоновете са много досадни ама да стигнем до там.
Тъй че то зависи и какъв ви е случая аз ходя защото следим кръвоток не може от 8 ма чак в 12 та Simple Smile

# 611
Всичко е наред,но кафявото зацапване си продължава ..

# 612
Предписаха ли ти да вземаш нещо? Аз вземам Дуфастон, за да помогне за закрепването, както и за увеличаване на Прогестерона.
Всичко е наред,но кафявото зацапване си продължава ..

# 613
Изписаха ми дуфастон,нош па и да увелича фолиевата от 1 на 2 хапчета

# 614
Момичета, прогестерона и на мен ми е нисък 18.8 от референтни стойности 0,4-46, още миналата седмица АГ ми изписа вечер Циклогест, като се чухме вчера каза да увелича 2х1 , но по форумът  чета, че повечето мами които имат нисък прогестерон са на утрогестан, никъде почти не срещам да се изписва Циклогест. Дали е достатъчно ефективен, за една седмица от 16 го покачи на 18.8 ? Или да говоря с АГ да пробваме с утрогестан

Общи условия

Активация на акаунт