Отговори
# 555
Какво е фиброген и защо го изследваш? Аз за пръв път чувам за него и затова питам

Фибриногенът е фактор от коагулацията.
Изследвам го, защото имам вродена тромбофилия и при бременност се налага да се следят някои допълнителни показатели.

# 556
Момичета ,какви комплекти за изписване сте взели /харесали ? Най -вече дали са с дълго ръкавче ? С няколко неонатолога разговарях ,всички казаха ,че препоръчват бебетата да се изписват с дълъг ръкав заради липсата на терморегулация . На вас какво са ви казали по този въпрос ?

# 557
Вие какъв размер дрехи взимате 50, 56?

# 558
Вие какъв размер дрехи взимате 50, 56?

Имам 5-6 бодита 50,всичко останало е 56 и 62 .

# 559
Нашият комплект за изписване е персонализиран с името му 🥰💙 0-3м. е р-ра. Включва бяло боди с дълъг ръкав тип ромпър, шапка, ръкавички, одеялце и клипс за залъгалка Simple Smile

Дрехите повечето са ми в 56 р-р. Имам и 62-ри, но 50 не съм купила. Все се каня поне 2,3 бодита да взема да се намират 😃
Повечето са от H&M

Прах за пране купих на Frosch baby 🐸

ПС: Поръчах си две нощници, пижами и три броя сутиени за кърмене от Shein + още неща за бебчо много ясно, не се сдържах 🥰😃 ..
Също така днес пазарувах и неща за багажа за родилното. Тук всичко е осигурено на родилката и бебето (даже и за вкъщи ти дават), ама аз все пак купих някои неща. Малко прибързвам с нещата, ама по цял ден съм вкъщи и да разбирате ме 😃 и по принцип съм си такава, всичко трябва да ми е точно, готово, хубаво подредено иначе не ми е спокойно 🤷🏻♀ ..
Бебето оправих, че и себе си 😃😃😃
А, не, излъгах още се колебая за козметиката 😩😩😩 Само тя остана, памперси и мокри кърпи

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 20:09 от Xelly7

# 560
  • София
Момичета, малко съм разочарована. Еми не ми харесват дрехите, които се предлагат. Най-големият им минус за мен е, че се мушкат през главата. А на едно новородено знаем, че малко трудно се случва това. Така че, ако някоя от вас е намерил нещо с копчета, освен angels baby, моля да сподели.
Аз точно днес купих странично закопчаващи се бодита от ХМ, знам че има и в Вис виталис, тия дни ще мина от там да видя ританки/долнища защото в ХМ нямаше за новородено. Всичките бодита взех със странично закопчаване, дълги и къси ръкави, защото изобщо не смятам че ще се справя да мушкам през главата в началото..

# 561
Deiza, в H&M има такива бодита и с къс, и с дълъг ръкав, преди мен вече са споменали.
За изписването съм взела едно гащеризонче с презрамки, като отдолу ще е с боди и ще решавам сигурно в последния момент дали бодито да е с къс или с дълъг ръкав + една тъничка муселинова пелена. За мен са напълно излишни комплектите за изписване, голяма част от тях не се използват изобщо. Иначе размер 56 взех. Даже масово са ми 62-ри размер дрехите, много малко имам 56, дори да са леко големички не пречи, много бързо се израстват.

# 562
Момичета, видях, че имам останали 2 кутии по 10 бр. инжекции Енокс 0.4мл. Продавам ги по 65лв кутията. Аз ползвам по-висока доза и тези не са ми нужни. Пишете ми, ако се интересувате.

# 563
Да, в нм нищо не ми хареса, аз взимам масово с презрамки. От вис виталис взех 2-3броя. Аз не обичам розово. А там почти всичко е с розов елемент. Обаче сега разгледах в about you, харесах си доста неща на carter's,  от там ще поръчам. Благодаря Ви!

# 564
Ох, не мога да смогна да изчитам какво сте писали Sweat Smile
Видях, че има и мамита от Бургас Heart За Недялков мога да кажа наблюдения какви имам покрай приятелки, които родиха миналата и тази година в началото при него. Всички много ми го хвалиха, бил добър специалист както за естествено раждане, така и за секцио. За Бургасмед само хубави неща чувам, само една позната каза, че отношението на една от акушерките било отвратително.

Аз се следя при д-р Давидова в Ню Лайф и вече сме се разбрали с нея за дата, тъй като ще съм секцио. Причината при мен е, че преди няколко години ме бяха диагностицирали с начален стадий на глаукома и бях няколко години на лечение с едни капки, за да се нормализира налягането в очните дъна. Истината е, че ме е страх да рискувам и да раждам естествено заради очите.

По отношение на дрешките съм купувала главно 56 размер и малко имам 62. Голяма част съм ги поръчвала от Visvitalis и Kosara. Сравнително ниски цени предлагат. Пише, че са българско производство, поне повечето от тях. За изписването още не съм си избрала нищо. В скоро време ще обиколя магазините и вече, ако нищо не ми хареса ще поръчвам от интернет.

Купила съм иначе прах за пране и омекотител на Тео Бебе. Получих добри отзиви от приятелки. 
Мокри кърпички едно кашонче на Waterwipes съм взела. От интернет ги бях набарала на промоция Satisfied

Хигиенно комплектче и корито не съм купила. Някой да препоръча нещо?

# 565
Давидова къде изражда? От чисто любопитство питам Simple Smile

# 566
Днес насрочихме дата за секцио за 07.08. Махането на серклажа ще бъде някъде края на юли и пак върви с лежане в болницата 4 дена. Добре е като вариант, защото аз си представях, че като махнат шева ще трябва да седя вкъщи с кръстосани крака. Joy
Аз чакам да дойде юли и започвам и аз да поръчвам. Дрехи мисля няколко модела 56 и другите 60 р-р. Харесала съм си от H&M няколко неща и ще поръчвам от групи в Фб, които внасят George и Next. Само се надявам да не изчезне количката, която съм харесала, защото нещо ми пише "Последни бройки".

# 567
Здравейте,
От опита ми до момента с първото ми момиченце, ще внимавам много с дрешките. За изписването съм подготвила боди с къс ръкав, чорапки и мусалинова пеленка. Не мога да си представя в тази жега да слагам дълъг крачол или ръкав, та дори и шапка. Точно защото бебетата нямат терморегулация, претоплянето става за минути. От каката имам летни дрешки 62-68, но купих малко и от 56. Иначе аз съм с термин 16.08 (по вероятно около 8.08) естествено раждане във Вита Simple Smile

# 568
А от Next защо предпочитате да се поръчва от групи, вместо директно от сайта? На мен ми излиза, че доставката е безплатна над 80 лв. Или има някакви проблеми с мита и задържане на пратките? Не съм поръчвала до сега и да си знам предварително, ако някой може да сподели.

# 569
Момичета, извинявайте за глупавия въпрос, но какви чехли си взимахте или ще взимате за родилното ?

Общи условия

Активация на акаунт