ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 596
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Таничка, аз не съм от тези дето много се шашкат, ще видим, тя майка ми е паника, като и казах голям шок и притенснение Grinning

Една новина, която прочетох туко що, че има вероятност да вдигнат минималната от 1.07 на 850/890.... Аз понеже ще взимам минимално майчинство и силно ме вълнува темата, споделям, ако има и други, за които би било полезно

# 556
Като човек с Хашимото, ендокринолога ми каза преди забременяване тсх под 2, първи тримеснър 2 и малко,  внори и трети се увеличава,но ако е много се изписва хормон,който се пие и се правят контроли на тсх,фт3 и фт4 всеки месец. Аз съм така от началото до сега. Няма място за притеснение стига да попаднеш на точен лекар и  адекватна терапия.

# 557
  • София, България
И аз днес го чух това за минималната, ама имам подозрения, че няма да го приемат. Много нещо бяха против предния път когато опитаха увеличение, та и сега май е само прах в очите. Ще видим Simple Smile

Успех с това ТСХ. Стряскащо е при много майки, ама пък много даже и не го изследват, та.... лекарите най-добре знаят, а и с терапия би трябвало да се повлияе Simple Smile

Чакаме новини от Мацето.

M a r i a, вземи нещо за киселини? Има разни добавки, които са позволени при бременни.

# 558
  • Варна
И аз днес го чух това за минималната, ама имам подозрения, че няма да го приемат. Много нещо бяха против предния път когато опитаха увеличение, та и сега май е само прах в очите. Ще видим Simple Smile

Успех с това ТСХ. Стряскащо е при много майки, ама пък много даже и не го изследват, та.... лекарите най-добре знаят, а и с терапия би трябвало да се повлияе Simple Smile

Чакаме новини от Мацето.

M a r i a, вземи нещо за киселини? Има разни добавки, които са позволени при бременни.

Да, с предната бременност никой не ми е пускал такова изследване, а като гледам напоследък колко жени имат проблеми с това... трябва да е ежегодишен преглед задължителен, както кръв и урина

# 559
Благодаря за информацията 🌞Сега нещо друго ми дойде на акъла 🤔щом тези 14 дни ми ги издава АГ ,а следващите ми ги издава ллк това значи ли ,че мога да отида в друга болница.Много искам да  се прибера в Бургас ,дали ще мога да си продължа 30 дни ,ако отида някъде там на частно да ми издадат.Или щом АГ ми е в София не може друг град ?

# 560
Благодаря за информацията 🌞Сега нещо друго ми дойде на акъла 🤔щом тези 14 дни ми ги издава АГ ,а следващите ми ги издава ллк това значи ли ,че мога да отида в друга болница.Много искам да  се прибера в Бургас ,дали ще мога да си продължа 30 дни ,ако отида някъде там на частно да ми издадат.Или щом АГ ми е в София не може друг град ?

Мисля,че ЛЛК може да е на всякъде като например в София можеш да отидеш при всяка ЛЛК за продължение така би било логично и да може в друг град,но ако АГ ти е тук трябва при нея да минеш и да ти приготви талона и документите за ЛЛК,другият вариант е да си смениш Аг в друг град.До колкото знам може 1 път да се смени АГ пред бремеността,като се взима ново направление за смяна от ЛК

# 561
Здравейте и от мен, днес бях на фетална и съм много доволна от прегледа, бебето си има всичко и засега се развива наред. По календар съм 12+1гс, по замерване 13+0гс. Пуснах и БХС, след резултата ще реша дали да правя и пренатален. Видяха се обаче 2 миоми и започвам отрано да проучвам за добри лекари които правят секцио и могат да махнат и миомите, ако се наложи.
Аз също съм с Хашимото и съм на Еутирокс заради хипофункция, ТСХ последният път ми беше 2,6, въпреки че приемам сравнително висока доза хормон. Стискам палци на лежащите мами да се закрепят нещата бързо, пазете се! Иначе и при мен симптомите вместо да отшумяват се засилват, сутринта повръщах преди прегледа ей така от нищото.

# 562
Здравейте и от мен, днес бях на фетална и съм много доволна от прегледа, бебето си има всичко и засега се развива наред. По календар съм 12+1гс, по замерване 13+0гс. Пуснах и БХС, след резултата ще реша дали да правя и пренатален. Видяха се обаче 2 миоми и започвам отрано да проучвам за добри лекари които правят секцио и могат да махнат и миомите, ако се наложи.
Аз също съм с Хашимото и съм на Еутирокс заради хипофункция, ТСХ последният път ми беше 2,6, въпреки че приемам сравнително висока доза хормон. Стискам палци на лежащите мами да се закрепят нещата бързо, пазете се! Иначе и при мен симптомите вместо да отшумяват се засилват, сутринта повръщах преди прегледа ей така от нищото.

Аз с първата си бременност имах 6 миоми, като най-голямата от тях беше 3см. Бебокът беше с дупето напред през цялата бременност и се наложи секцио, но ми казаха, че не е добра идея да се пипат тези миоми, ако не носят риск, защото може да се предизвика голямо кървене. След като родих останаха само 2 /по около 1см/ и сега май пак са повече и ще растат през бременността. Посъветвайте се дали има смисъл да ги махате, ако не са на опасни места и не притискат органи.

# 563
Момичета, които нямате хашимото, не се филмирайте за ТСХ, важен е ФТ4 при бременност. Той е реалният щитовиден хормон, който влияе на нас и отива към бебетата, докато те нямат работеща щитовидна жлеза. Ако само ТСХ е малко по-висок, не е драма и не е хубаво да се тъпчем с шепа хормонални лекарства. ТСХ влияе на ФТ4, но често организмът успява сам да си го изрегулира и да е в норма.

# 564
  • Варна
Момичета, които нямате хашимото, не се филмирайте за ТСХ, важен е ФТ4 при бременност. Той е реалният щитовиден хормон, който влияе на нас и отива към бебетата, докато те нямат работеща щитовидна жлеза. Ако само ТСХ е малко по-висок, не е драма и не е хубаво да се тъпчем с шепа хормонални лекарства. ТСХ влияе на ФТ4, но често организмът успява сам да си го изрегулира и да е в норма.

Ами пусна ми само TSH, в петък съм на ендокринолог, та там сигурно ще ми пусне допълнителни преди да ми назначи нещо

# 565
По темата с TSH, аз имам обратния въпрос, проблем ли е малко по-ниското ТСХ? Преди две седмици ми беше 0.5 и скоро ще пускам пак да видя как се движи. От началото на бременността само спада (преди беше над 1).

Иначе как сте с яденето? Успявате ли да се храните разнообразно?

# 566
  • Варна
По темата с TSH, аз имам обратния въпрос, проблем ли е малко по-ниското ТСХ? Преди две седмици ми беше 0.5 и скоро ще пускам пак да видя как се движи. От началото на бременността само спада (преди беше над 1).

На предната страница Таничка беше пуснала едни реферетни за бременни, погледни ги. 0.5 не е ниско

# 567

При мен храненето по никакъв начин не влие на състоянието ми , тоест не ми се гади от нищо. Но проблема е,че рязко ми става лошо , а ям през 3-4ч и първото нещо,което хвана е филия с нещо 🤦🏼♀ за да се закрепя бързо и общо взето моето хранене се свежда до салата от домати, плодове, яко филии, картофи и печено месо.

# 568
  • София
Прегледа си ме моята лекарка, няма отлепяне и шийката държи добре. Зацапването е тъмно вече и много оскъдно. До петък ще съм тук и ме пуска живот и здраве след това. Иначе хемоглобина ми е паднал много и ми изписа и Биогейм, уж ям много месо ама явно не достатъчно... Ще трябва на извара да наблягам...

# 569
  • Варна
Прегледа си ме моята лекарка, няма отлепяне и шийката държи добре. Зацапването е тъмно вече и много оскъдно. До петък ще съм тук и ме пуска живот и здраве след това. Иначе хемоглобина ми е паднал много и ми изписа и Биогейм, уж ям много месо ама явно не достатъчно... Ще трябва на извара да наблягам...

Това с хемоглобина е лошо, една приятелка роди скоро с хемоглобин 77, с какво ли не не се тъпка и пак не успя да го видгне. Всички в болницата знаеха за нея в деня на операцията, че и секцио беше Grinning

Общи условия

Активация на акаунт