На море в Гърция 2023 - II

• 62 300
  • 784
  •   1
Отговори
# 180
Е то затова са такива цените на Букинг, щото е най-лесно, user friendly и мързеливо и всички там искат Stuck Out Tongue
От гледна точка на удобство са безалтернативни.

Иначе навремето култовия halkidiki.com съм ползвала най-вече, още преди да процъфти Букинг. Амулиани също има добър сайт.
-------

Използвам публикацията да оставя тук и един полезен пост за кръчми в Кефалония - хем дестинацията е популярна и често се пита, хем и аз да не го загубя. Авторката е гъркиня от Ликсури, местата са по малкия полуостров, Палики. Към половината съм пробвала и бяха добре, някои дори съм препоръчвала в темата, но вече шест години не сме били в Кефалония...

Some of my favourites in Lixouri are Avli, Mimoza, TSibibo, Zefki, Mparagka, Porto and Akrogiali. If you have a car or dont mind a taxi there are some amazing tavernas near beaches on that side. Erasmias at Petanoi beach, Drosos at Atheras bay, Spiagga at Vatsa, the little taverna at Lepeda, Vardianoi at Xi and Sparos at Mega Lakkos. A hidden gem is Ladokolla stin plagia near Damoulianata village.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 14:45 от Параход

# 181
Ние бяхме много впечатлени от кухнята в Mimosa.

# 182
Ако посещаваме за пръв път някой хотел, ползвам букинг. За мен работи безотказно и съм защитена.
Резервирам стаи, студиа и апартаменти само с обща оценка 9+.
Ако реша да повторя някой хотел, да потретя и т.н., уговарям резервацията според зависи.
Месинджър, вайбър, имейл, както дойде. Smiley
Досега само един път са ми искали депозит, ако резервацията не е през букинг.

# 183
Здравейте,
Има ли хора, посетили вече Северна Гърция, и по-специално Касандра, Халкидики, да кажат как е времето там, че почнах да се плаша вече с тия порои при нас..... То има още доста време до нашето пътуване, но все пак.....
И да питам по-просветените, за една седмица колко пари смятате, че е редно да приготвя за четиричленно семейство, като се има предвид, че за транспорт няма да харчим най-вероятно, освен за някой междуградски автобус? Повече кеш ли да нося или с карта? Благодаря предварително на всички отзовали се!
Слънчево и усмихнато лято ви желая! Animal FishNature SunnyNature Sunrise

# 184
  • София
Почти навсякъде има уебкамери и може да следите времето по тях.

Аз така си гледам 2 на Сифнос - как се вее едно знаме и разбирам колко силен е вятърът. Една единствена гражданка дръзна онзи ден да джапа във водата до колене и ми става ясно, че е студена за къпане и плуване. Simple Smile Има ли -няма ли облаци - вижда се.

# 185
  • В средата на времето
Идейно е това с камерите. Сега погледах една във Фалираки. Явно и там водата не е много топла, защото няма хора вътре...Rolling Eyes, което не е много ОК, предвид, че след десетина дни ще се позиционираме на острова.

# 186
  • София
Izida , на Крит ли щяхте да сте?
На мен миналата година по това време ми беше студена водата.
Но пък си имаше хора, на които беше добре и си се къпеха.

# 187
  • София
Идейно е това с камерите. Сега погледах една във Фалираки. Явно и там водата не е много топла, защото няма хора вътре...Rolling Eyes, което не е много ОК, предвид, че след десетина дни ще се позиционираме на острова.
Фалираки, Родос, нали? Би трябвало да се постопли до десетина дни, но до момента наистина е студено морето. Вчера се върнахме. Водата за нас (двама на възраст) определено беше студена. Мъжът ми я определи като 22, най-много 23 градуса. Имаше много къпещи се, но не е същото като септемврийската вода, на която съм свикнала.

Иначе моите впечатления за Родос са, че има много красиви неща за гледане, има хубави плажове, но на по-туристическо място май не съм била. Дори Санторини ми се видя по-спокоен и автентичен, но все пак отчитам, че беше извън сезон. За често споменаваната в темата пренаселена Парга бих казала, че около 10-15 септември е с приятно "оживление" по отношение на тълпите, спрямо тези на Родос, а все още не е станал пик сезон. Повечето плажове са така чадъросани, че дори не са оставени свободни зони.

На влизане на летището чакахме 1 час на паспортна проверка. Не знам колко самолета са се изсипали наведнъж, но беше страшно! А работеха 7 гишета!

# 188
  • В средата на времето
Izida , на Крит ли щяхте да сте?

Да, но септември. Сега предстои Родос.

Таня67, Родос, да, и благодаря много за информацията. Аз си представях, че ще има хора, но някак не смятах, че ще е лудница (не знам защо...или по-скоро, защото никога не съм била по такива места.) Студената вода ми е мъка. С такова нетърпение го чакам това море, че ми омръзна от студ и дъжд тук, но явно не нацелих с годината. Simple Smile Информацията за летището е много навреме, защото смятах да резервирам такси предварително, но ако толкова много време се чака за паспортна проверка, май няма смисъл, защото четох, че шофьорите чакали около 45 мин (при такива предварителни резервации).

# 189
  • София
Izida, ако искаш провери какви пристигащи полети има за твоята дата. Може да имате късмет и да не чакате много. Ние бяхме с полета във вторник (6.06). Очаквах и на тръгване да е същата ситуация, но беше в рамките на нормалното. Отидохме час и половина преди полета и остана време дори да поскучаем малко на гейта. Wink

И не съжалявай за времето! Там си е лято! Като видях дъжда и температурата в София, ми идеше да се върна в самолета и обратно на Родос... Joy

Нямах много време , за да схвана, но със сигурност тълпите имат нещо общо с организираните еднодневни екскурзии и с круизните кораби. Още във вторник отидохме до Линдос. Много ми хареса. По уличките беше приятно оживено, а като се разходиш малко повече извън магазинчетата, ставаше и безлюдно. Стояхме до тъмно. На другия ден обикаляхме стария град на Родос, където тълпите бяха невероятни, но се виждаше как има страшно много групи, а на пристанището имаше 3 огромни круизни кораба. На третия ден отидохме отново в Линдос, защото решихме, че е по-спокойно място от Родос, но този път беше ад! Обърнахме се и си тръгнахме. Дори бяхме решили, че повече няма да ходим там, но така се случи, че пак отидохме един следобед. Улучихме спокойствие. Ако имате собствен транспорт и разучите въпросните екскурзии кога и къде минават, може и да се избегнат големите тълпи.

# 190
Май се спираме на Корфу за тази година, каним се отдавна, явно сега ще е. Оглеждам места за настаняване и си харесах хотелче в района на Ag. Georgios/Vitalades, (югозапад). Много бих оценила мнения от първо лице за района, заслужава ли си или да ровя нещо друго?

# 191
Ако търсите хубави плажове и спокойствие, идеално е. Забележителностите и шумните курорти са малко по-далеч.

# 192
Ако търсите хубави плажове и спокойствие, идеално е. Забележителностите и шумните курорти са малко по-далеч.

Параход, точно това търсим. Благодаря!

# 193
Ние сме от 2-3 дни на Халкидики времето
е страхотно 27-28 градуса водата 20 градуса

# 194
Ние сме от 2-3 дни на Халкидики времето
е страхотно 27-28 градуса водата 20 градуса
Благодаря за споделената информация. А как са цените в заведенията? На плажа шезлонгите плащат ли се? Че какво ли не изчетох по нашите сайтове....

Общи условия

Активация на акаунт