На море в Гърция 2023 - II

• 62 383
  • 784
  •   1
Отговори
# 210
Олимпиаки Акти е такъв Китен, че е грехота първата ви среща с Гърция да е точно там. Аз съм била в хотел между него и другото селце, дето е наблизо, хотелът беше насред нищото и беше тишина и спокойствие. Но се разходихме един-два пъти до селцата, ми не, мерси Grinning
Освен това плажната ивица е голяма и широка, но тооолкова скучна. На 5-6 часа от Маказа има какво ли не, дори и така популярните ръкави са несравнимо по-добре, лично на мен Ситония ми е един от любимите райони,нищо че е комерс.

# 211
Благодаря Ви за бързите отговори. Мда, няма да е там:)

# 212
Здравейте,

Подариха ми вауер за петзвезден хотел на Касандра, който няма да успея да използвам и съм сколонна да продам на половин цена. Период за използване - 15.06 - 30.06 или 15.09 -15.10. Ако някой се интересува, моля да ми пише лично съобщение. Хотелът е на брега и е част от веригата Зевс. Валиден за тридневен престой - 2 нощувки.

# 213
И ние се възползвахме от първите директни полети до Родос, от събота до вторник. Очаквах да е комерсиален острова и така си и беше, но пък има какво да се прави и за няколко дни не ни натегна, а ако имахме повече време съм сигурна, че щяхме да си намерим как да избегнем навалиците. Около стария град на Родос беше голям проблем с паркингите и мина доста време докато намерим място и да оставим колата под наем, в Линдос беше по-спокойно и някак по-приятно за разходка.

Предварително бях набелязала на кои плажове ще ходим, но в крайна сметка Агати и Цамбика ни харесаха и не рискувахме да отидем на други. Водата сутрин беше хладна, а към обяд и следобед ставаше перфектна дори за мен (аз съм много зиморничава), пък и всички деца на плажа не излизаха от морето. Може би защото бяха страшно плитки, особено Агати. Цените по заведенията не ми се видяха завишени, чадърите и шезлонгите и на двата плажа се заплащаха по 20 евро на комплект, но до обяд се пълнеха, а след 10 сутринта нямаше свободни места на първите редици.

Дано да остане тази линия и другото лято, защото е голямо удобство бързото стигане до там. Колите под наем бяха на доста нормални цени, не искаха нито предварително плащане, нито депозит, а паркингът им е точно срещу входа за заминаващи на летището. А както и някои потребителки споменаха, Родос може да се ползва като междинна база за преместване на друг остров и вече ми се въртят някакви луди идеи за 2024 Simple Smile

# 214
Здравейте!Знаете ли дали има екскурзии в Наксос до Санторини.Искам да сравня цени.С ферибота ще ни струва 180 евро в посока за трима.Видях екскурзии само до близките островчета с яхти и лодки.Също така ,ако има някой,който желае да сподели организацията си относно това пътуване София-Атина-Наксос,бих била благодарна.

# 215
Здравейте!Знаете ли дали има екскурзии в Наксос до Санторини.Искам да сравня цени.С ферибота ще ни струва 180 евро в посока за трима.Видях екскурзии само до близките островчета с яхти и лодки.Също така ,ако има някой,който желае да сподели организацията си относно това пътуване София-Атина-Наксос,бих била благодарна.
Намират се. Дали ще са по-евтини, не е сигурно - виждам цена от 80 евро на калпак, което е нормално за дневен тур (има и по-скъпи по други острови). Ето няколко примера, на място на крайбрежната алея вероятно ще има по-голям избор.
https://naxostours.net/en/cruises/
https://www.getyourguide.com/naxos-l145614/from-naxos-full-day-b … antorini-t117480/

В организацията на пътя няма нещо особено - предполагам, че пътувате с кола. По-удобните за нас (и малко по-евтини) фериботи са от Рафина, тъй като са сутрин, правим нощувка някъде в близост. Но има и от Пирея. Билети е хубаво да си вземете няколко седмици по-рано, ако все още не сте го направили.

# 216
Здравейте, за първа година се каним да ходим в Гърция на море, главно заради събитията около язовира в Каховка. Може ли скорошен отзив за Олимпийската ривиера (Олимпиаки Акти)? Четох мнения от преди няколко години, че е страшна мръсотия и циганийка. Някой може ли да препоръча място с хубав пясъчен плаж (без Тасос), до 5-6 часа път от Маказа?

Благодаря предварително
Ние през 2022 г бяхме в този район. Не мисля, че е толкова зле. Широка плажна ивица със златист пясък. Нормални туристически градчета са Олимпиаки Акти и Катерини Паралия. След бг Черноморието според мен ще ви хареса, не се отказвайте.

# 217

За произволна дата за юли има Наксос - Санторини на Блу стар за 31 евро на посока/човек без кола, което прави 182 евро, но двупосочно.
Моята организация за Наксос (без кола) започна миналия октомври.
Скрит текст:
Купени билети с Aegean София-Атина през онлайн посредник - 10€ в едната посока/на човек.
Фери Пирея-Наксос – 20€/човек, някакво промо, купени ноември.
Връщането мислех да е Миконос-София с уиз, купих билети, но отмениха цялата линия.
Така останахме без никаква идея за връщане.
Наксос-Атина (трябваше ни определена дата, за която самолетните бяха скъпи, по 100€), затова пак с Блу стар до Пирея - вече няма промо, по 51.50€ на човек, купени наскоро, иначе имаше и по 42€.
Атина-София, наложи се да купуваме самолетни билети, взех ги с грешка от онлайн посредник, напълно случайно, за 1,17€ двата билета с Aegean. Имаме пет часа да се доберем от Пирея до летище и дано няма голямо закъснение на фери, че тогава ще мислим някакъв друг план. Simple Smile
Аз пътувам някъде всеки месец и гледам максимално да си режа разходите за билети поне.

# 218
  • София
1,17€ двата билета с Aegean - това не мисля, че някой някога ще го бие. Simple Smile
Завидях. Simple Smile

# 219
1,17€ двата билета с Aegean - това не мисля, че някой някога ще го бие. Simple Smile
Завидях. Simple Smile
A, недей, още не сме ги ползвали. Simple Smile
Скрит текст:
Аз се бих, имам два еднопосочни билета за -2.80€ Солун-Митилини с Олимпик. Но да речем, че сумата е нула, защото не получих 2,80 по картата. Simple Smile Но и там още предстои, та не се знае. Връщането е по 2€/човек.
Знам и други случаи за такива цени, но преди време.

# 220
  • София
Направо ти плащат, за да летиш с тях. Simple Smile

# 221
Моята организация за Наксос (без кола) започна миналия октомври.
Скрит текст:
Купени билети с Aegean София-Атина през онлайн посредник - 10€ в едната посока/на човек.
Фери Пирея-Наксос – 20€/човек, някакво промо, купени ноември.
Връщането мислех да е Миконос-София с уиз, купих билети, но отмениха цялата линия.
Така останахме без никаква идея за връщане.
Наксос-Атина (трябваше ни определена дата, за която самолетните бяха скъпи, по 100€), затова пак с Блу стар до Пирея - вече няма промо, по 51.50€ на човек, купени наскоро, иначе имаше и по 42€.
Атина-София, наложи се да купуваме самолетни билети, взех ги с грешка от онлайн посредник, напълно случайно, за 1,17€ двата билета с Aegean. Имаме пет часа да се доберем от Пирея до летище и дано няма голямо закъснение на фери, че тогава ще мислим някакъв друг план. Simple Smile
Аз пътувам някъде всеки месец и гледам максимално да си режа разходите за билети поне.

чудесна организация, браво Simple Smile ние миналия август направихме подобен маршрут, бях взела билети София-Миконос-София с идеята от там към другите Циклади, Уиз обаче промениха сутрешния полет на отиване на късно вечерен, съответно в Миконос имаше 2-3 места за настаняване с потресаващ рейтинг от по 2-3 от 10, но пък на цена 200 евро за нощувка, и набързо пресглобих плана, като си взехме с егейците полет до Атина и от там фери до Наксос; егейците не знам как, но за 40-те минути полет ни загубиха чекирания куфар с всичко за почивката Smile та вместо да си гледаме кефа в Атина за една вечер, трябваше да им видим моловете /застраховката покри шопинга/; куфара все пак се намери още същата вечер и го изпратиха със сутрешния полет към Наксос, на практика пристигна преди нас, защото фериботът ни достави към обяд

след това от Наксос до Парос, после Антипарос, пак Парос, и финално Парос-Миконос - все фериботи, сметката беше дебела, така че се радвам много на цените, които си хванала; на Наксос бяхме с рент--а-кар, по другите острови - не

красиво е, готино, няма спор, но ценово през пика на сезона си дойде като пътуване в далеч по-екзотични места Simple Smile плажовете обаче не могат да се сравняват с родоските, които си ми остават едни от най-любимите, които съм виждала из Гърция

# 222
  • В средата на времето
Събраха ми се очите с тези цени на самолетни билети. И аз искам Наксос за другата година, но едва ли ще ми се получи толкова бюджетно.

# 223
  • Sofia
Кои са тези онлайн посредници с тези цени?

# 224
Jetcost, Bravofly, Opodo, Rumbo и др. Това си е цял спорт, дебнене, пробване, прескачане от сайт в сайт, купуване билет по билет, с различни кредитни карти и т.н. В Магеланци се разискват тези теми подробно от дълги години. Със сигурност не е за всеки, аз поне нямам нерви. Радвам се, като си купя понякога билети по 10-20 евро от лоукост авиокомпаниите по нормалния начин, и това е.
А че излиза изгодно, спор няма.

Общи условия

Активация на акаунт