На море в Гърция 2023 - II

• 62 135
  • 784
  •   1
Отговори
# 660
  • Стара Загора
Здравейте, споделете кои плажове да видим в Корфу? Ще имаме 5-6 дни, достатъчно за обиколки:)
Аз най-много харесах Исос, Глифада и Контигиалос от тези, които посетихме . Палеокастрица повече да я гледаш от високо, много е красива, но имаше много хора и изобщо не стигнахме до плажа.

# 661
На мен ми харесаха Порто Тимони, Ровиния, Агиос Спиридон и Батария, но на последните два беше гъчканица дори и през 2021 г., когато островът беше доста празен. Тези плажове са и с доста студена вода. Южните са с доста по-топла вода и са по-пясъчни. От южните най-много ми хареса Маратиас/Санта Барбара.

# 662
  • София
Здравейте! Вашите съвети ми бяха много ценни миналата година, когато резерверахме за Корфу. Благодаря! Тази година сме се насочили към Кефалония, началото на септември. Приемаме всякакви насоки. Идеята ни сякаш отново е да обикаляме различни плажове с колата през деня, а вечер да сме на пешеходно разстояние до по-оживената част, като до половин час ходене за нас също е пешеходно разстояние. Имате ли плажове, които препоръчвате? Имате ли някакви насоки какво да вземем предвид? Всякакви съвети, както и места за настаняване са добре дошли. Пътуваме с 3 деца, така че ни трябва апартамент с 2 отделни спални, 2 отделни двойни стаи, а защо не и малка самостоятелна.на къщичка....

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 12:33 от Ninche

# 663
Здравейте, споделете кои плажове да видим в Корфу? Ще имаме 5-6 дни, достатъчно за обиколки:)
Аз харесвам Санта Барбара там

# 664
Пефкулия е страхотен, а гледката над него е зашеметяваща.
Катизма е страшен Слънчак, минахме и оттам, не е моето. Морето е невероятен цвят, но гмежта е ужасна и води до боклуци нявсякъде, включително във водата.
Егремни е достъпен по суша, но е доста екстремно.
Но плажът е уникален и си заслужава!

Благодаря за споделеното! Вече май съжалявам,че резервирах нощувки над Катизма,но това е положението...така или иначе всеки ден ще сме на различен плаж. Ще отидем на Пефкулия и до  Милос( с водно такси) и до Гялос.  До Егремни ММ рече няма шанс,та ще вземем от Василики круиза Седемте острова и така за малко ще го посетим. Планувам още да посетим Порто Кацики,Агиофили и Амузо. Карането ще повече,но не е проблем.

# 665
Отидете и до Мегали Петра.

# 666
  • гр.София
Здравейте, бях ви питала за тих бар на Амолофи, понеже сме с малко дете. Вече се върнахме и искам да споделя, че сме изключително доволни. Посещавахме бийч баровете ( Пепони, Рива, Аммос, Ла- рока) На всичките се настанявахме на първа линия, там си беше детския кът, само семейства с деца. Музиката се чуваше много слабо и като цяло не я пускаха силно, никъде. Това дето някой беше написал, че на Рива се строи хотел и скоро ще е лудница, не е вярно! Този хотел там си го има от както е създаден бара. Аз ходя там от 6 години, сега просто го ремонтират, и като цяло там беше най-спокойно, беше си направо празно, явно хората не го знаят, понеже е отделен и отдалечен от другите барове. И понеже все на Перамос ходим, заради невероятния плаж и условията на него, като безплатни паркинги със сянка за всяка кола, прекрасни барове със хубави чадъри и шезлонги, срещу консумация. Искам малко да сменим мястото, но държа да има същия плаж и условия, като Амалофи. (само ситен пясък, без камъни, без таралежи, кристална вода, син флаг. и т.н ) и подобно на Перамос градче или селце, пълно със живот, кафета, ресторанти и барове, въпреки, че сме с дете, не търсим спокойно място, защото не сме такъв тип хора и ще ни е скучно 😀 Та може ли да ме насочите за нещо подобно, но да не е и много далеч, защото малкия не обича да пътува. Например на ръкавите? Ситония?

# 667
Хей момичета 🙂
Някой със скорошни отзиви за Тасос,има ли смисъл да се отседне на острова за около седмица или просто да се посети за един ден 🙂

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 17:43 от MiSs CApRiCe

# 668
  • София
Това, което правят на плажа пред Рива за мен не е малко - платформи за шатри, навеси, чадъри... Мен не ме кефи, но си има хора за и за тях.

# 669
  • София
Тази година няма да сме с кемпер. Можем да почиваме само през август и затова резервирах апартамент в Цагарада, източен Пелион.  Избрах мястото, защото е в планината и няма да е непоносима жега. Това ще ни е трето летуване в Пелион, но до сега винаги сме отсядали на западния бряг. Препоръчате таверни в Цагарада.

# 670
Момичета, препоръчайте градче/село в Северна Гърция, където да отидем с куче, нека не е халкидики,а някъде по-близичко. Гледам известните тип Апровалта и Ставрос, но се чудих дали знаете някое скрито съкровище? Търсим си спокойно място, с хубав плаж и храна, да не е тъпканица

# 671
Здравейте, бях ви питала за тих бар на Амолофи, понеже сме с малко дете. Вече се върнахме и искам да споделя, че сме изключително доволни. Посещавахме бийч баровете ( Пепони, Рива, Аммос, Ла- рока) На всичките се настанявахме на първа линия, там си беше детския кът, само семейства с деца. Музиката се чуваше много слабо и като цяло не я пускаха силно, никъде. Това дето някой беше написал, че на Рива се строи хотел и скоро ще е лудница, не е вярно! Този хотел там си го има от както е създаден бара. Аз ходя там от 6 години, сега просто го ремонтират, и като цяло там беше най-спокойно, беше си направо празно, явно хората не го знаят, понеже е отделен и отдалечен от другите барове. И понеже все на Перамос ходим, заради невероятния плаж и условията на него, като безплатни паркинги със сянка за всяка кола, прекрасни барове със хубави чадъри и шезлонги, срещу консумация. Искам малко да сменим мястото, но държа да има същия плаж и условия, като Амалофи. (само ситен пясък, без камъни, без таралежи, кристална вода, син флаг. и т.н ) и подобно на Перамос градче или селце, пълно със живот, кафета, ресторанти и барове, въпреки, че сме с дете, не търсим спокойно място, защото не сме такъв тип хора и ще ни е скучно 😀 Та може ли да ме насочите за нещо подобно, но да не е и много далеч, защото малкия не обича да пътува. Например на ръкавите? Ситония?
Кой от бийч баровете ви хареса най- много и всички ли искат консумация от 5 евро на човек да ползвате сянката ?! Simple Smile

# 672
  • Велико Търново
FlameV, не знам кой период сте си набелязали, но Ви съветвам о́време да резервирате, защото толкова ширещото се мнение, че в Гърция навсякъде кучетата са добре дошли, се оказа голяма не, а огромна заблуда. Докато не го изпита на гърба си, човек няма как да го разбере, явно, но съвсем не е лесно да се намери място за настаняване, в което приемат с домашни любимци. През последния месец, че и повече, доста нерви похабих и доста часове изкарах в търсене.

# 673
Хей момичета 🙂
Някой със скорошни отзиви за Тасос,има ли смисъл да се отседне на острова за около седмица или просто да се посети за един ден 🙂
Има, прекрасен е. За един ден на кой плаж по-напред ще отидете Simple Smile

# 674
FlameV, не знам кой период сте си набелязали, но Ви съветвам о́време да резервирате, защото толкова ширещото се мнение, че в Гърция навсякъде кучетата са добре дошли, се оказа голяма не, а огромна заблуда. Докато не го изпита на гърба си, човек няма как да го разбере, явно, но съвсем не е лесно да се намери място за настаняване, в което приемат с домашни любимци. През последния месец, че и повече, доста нерви похабих и доста часове изкарах в търсене.
И това е така … днес една леля с Но-но ни предупреди да не си и помисляме да влезем с кучето - дребна порода - в морето … което кой знае колко пъти е оп….но от деца, мъже, жени Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт