На море в Гърция 2023 - II

• 62 382
  • 784
  •   1
Отговори
# 270
Манолис. Агнешкото с лимонов сос и марули.... 🐷

# 271
Ся, няма да си признавам, че съм ходила и на мексикански ресторант в Наксос Stuck Out Tongue
Дъщеря ми ме принуди. На някой ако му се разнообразява гръцката храна - Picasso on the Beach, съвсем близо до обсъжданите.

# 272
А, няма. Отдавна си си признала, ма не помниш 😜

Аз още без идея, на къде през септември.

# 273
А, няма. Отдавна си си признала, ма не помниш 😜

Аз още без идея, на къде през септември.
Ми, нали съм изкуфяла от старост? По втората част - ние също, даже и отпуск не сме планирали.

Хайде и два адреса за Парос, да има.
https://goo.gl/maps/ACWTYxrUJHMS3epD9
https://goo.gl/maps/yY3FwyRq9Lqox4mMA

# 274
  • 1st floor
Може ли насоки кой е най-близкият и хубав плаж, ако се излиза през Гоце Делчев от България? И да не е фраш с хора. Laughing
Плажът на Кавала в източна посока също не е лош, но няма бийч барове, а само малко чадъри от общината.
Звучи чудесно!

# 275
Възможно ли е всички места да се изчерпат преди датата?

Напълно е възможно - макар че конкретно курсът в 14 ч., за който питаш, е хидрофойл и не вози коли изобщо, само пасажери Simple Smile
Та в този случай не са свършили.

За хотелите във Волос - тези долнопробните класически хотели на пристанището: Арго, Филипос, Язон, Авра и т.н. ми се струва невъзможно да се напълнят всичките. Учебната година на гръцките ученици ще е свършила, та поне откъм екскурзии няма риск сега. Когато сме спали в тях, винаги е имало места в последния момент. Във Волос се предлагат и доста апартаменти на подобни цени, които ако не е събота-неделя, обикновено имат места.

Благодаря, Параход! Ох, не съм догледала явно типа на возилото в 14 Blush ... Тъкмо се успокоих и погледнах курсовете за връщане. .... На 08.07 пък, за коли проблем няма, но дава ограничена наличност на местата за пътници. Ще трябва да букна още днес-утре за по-сигурно. Май ще се наложи да се организираме според резервацията този път.

Във Волос миналата година отседнахме в Aegli, всъщност. Хотелът е чудесен и на добро място. В онзи момент само те и Волос Палас имаха по една стая. Тази във Волос Палас я взеха семейство немци под носа ни. Влязохме на рецепция едновременно Joy

А на Скиатос - в коя част на острова бихте препоръчали да отседнем? Не сме от тези, които могат да стоят на едно място 7-8 дни. Обикновено окаляме  доста - с колата или с лодка под наем, но все пак предпочитаме да се настаним покрай хубав плаж с пясък.

Може ли насоки кой е най-близкият и хубав плаж, ако се излиза през Гоце Делчев от България? И да не е фраш с хора. Laughing
Плажът на Кавала в източна посока също не е лош, но няма бийч барове, а само малко чадъри от общината.
Звучи чудесно!

Не по-далеч отколкото източната част на Кавала, ако се влиза през Гоце Делчев, е и Неа Перамос. За разлика от Офринио, за който вече се спомена по-назад, там плажът е по-хубав. И освен силно пренаселената част с лъскавите бийч барове, която за мен лично е неприятна, може да се плажува и на по-спокойно и не по-малко хубаво място - пред къмпинг, до който се стига по път през лозята, преди бийч бар Peponi.
Малко след Кавала, в посока изток е и Керамоти.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 19:36 от Light Beam

# 276
Divi86, в Хората на Наксос няколко пъти се пробвахме в различни кръчми и никоя не блестеше с нещо, освен с обстановката. Първият път като бяхме на острова много ни хареса в Doukato, даже повторихме и всичко беше на ниво. При следващото ходене след 2 години - трагедия.

В Агия Анна и аз подкрепям мението за Avli.
В Апирантос - Taverna Platanos.

# 277
Във Волос миналата година отседнахме в Aegli, всъщност. Хотелът е чудесен и на добро място.
В Aegli сме отсядали и ние, мисля, в същата стая като вашата, букната на обяд преди пътуването Simple Smile Не беше никак евтина и за нас също беше изненада липсата на прозорец, но пък иначе всичко бе отлично, та преглътнахме го. Така или иначе дневна светлина нямаше да видим - пристигнахме към 12 вечерта и отпътувахме веднага след закуската, от която бяхме много доволни.

За район на Скиатос - не знам. Ние харесваме най-много тези плажове, в близост до които няма хотели. Общо взето и двата пъти съм била в покрайнините на града - веднъж нагоре към манастира, с панорамна гледка, и веднъж на метри от Мегали Амос, но той пък въобще не ми хареса - само слязохме и го изгледахме.
От тези с хотелите може би Агия Параскеви и Вромолимнос са най-добре. Но разстоянията на острова са толкова смешни, че все тая.

# 278
  • софия
На Скиатос сме били тук. Много чисто, събуждаш се и виждаш морето, сърдечни домакини, пешеходно разстояние над Аги Параскеви.

# 279
На Скиатос сме били тук. Много чисто, събуждаш се и виждаш морето, сърдечни домакини, пешеходно разстояние над Аги Параскеви.
Сигурно е хубаво. От няколко души съм чувала добри отзиви през годините, а Иванка Могилска, която се падна на матурата за 7-и клас тая година, дори написа разказ за този хотел - "Малки чудеса във вила Фридерики".
Мен обаче ме учудва наглостта им откъм цени - 150 евро за двойна стая със старо чамово обзавеждане, с маааалко по-добри условия от пионерски лагер. Ми, няма начин да ги дам.

Добре че ценообразуването в Гърция следва своя неведома логика и всеки прави каквото си иска, че накъдето са тръгнали тенденциите, скоро Малдивите ще ни се видят евтини Simple Smile

# 280
Мили дами, може би и господа , имам следната чуденка. През последните няколко години посетихме Лефкада, Кефалония, Закинтос, Крит, Санторини, Миконос, Парос , Наксос и още няколко по-малки цикладски острова. Сега имам 6 дни през юли и изобщо не мога да се сетя за място където да ги прекараме и да е не по-малко впечатляващо от горе изброените. Търсим хубави гледки и бийч клубове с удобни шезлонги и хубава музика. Моля за идеи 🤔

# 281
  • софия
Сигурно е хубаво. От няколко души съм чувала добри отзиви през годините, а Иванка Могилска, която се падна на матурата за 7-и клас тая година, дори написа разказ за този хотел - "Малки чудеса във вила Фридерики".
Мен обаче ме учудва наглостта им откъм цени - 150 евро за двойна стая със старо чамово обзавеждане, с маааалко по-добри условия от пионерски лагер. Ми, няма начин да ги дам.

Добре че ценообразуването в Гърция следва своя неведома логика и всеки прави каквото си иска, че накъдето са тръгнали тенденциите, скоро Малдивите ще ни се видят евтини Simple Smile
Ние толкова плащахме за апартамент. След Ковид цените пощуряха.
Някъде може ли да се прочете разказът? Гугълнах, но нищо не излезе.

# 282
От новия й сборник - "Обикновени чудеса", който излезе миналия месец. Нормално е да го няма онлайн.

Едит за Summer Story:
Корфу
Родос
Самос
Скиатос
Сирос
Иос

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 19:14 от Параход

# 283
  • Бургас
След 20-на дни заминаваме за Лефкада. Там 6дни и след това ще се прехвърлим на Кефалония. Там ще сме за втори път, много ни хареса 2020 по време на пандемията. На Лефкада резервирах апартамент в https://maps.app.goo.gl/bnQRS2MZq4byFRbEA. Бихте ли казали на юг добре ли са плажовете? Известните ще се посетят задължително. И ако може препоръки за таверни и места за хапване, ще съм благодарна.
Ще помоля и за сайт, на който мога да запая фери за Фискардо- Кефалония от Василики.  Нещо търсачката не е много добра излизат ми много мнения и не мога да открия нищо.

# 284
  • Sofia
Като сме на тема препоръки за таверни, да питам и аз Grinning Можете ли да ми препоръчате хубави таверни (с добро съотношение качество - цена) на Наксос и на Парос?

В Naxos Town мога да препоръчам:
Kozi – любимото ми заведение там, има романтична гледка към морето;
To Elliniko;
Kali Kardia;
Meze;
Boulamatsis.

Общи условия

Активация на акаунт