На море в Гърция 2023 - II

• 62 382
  • 784
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,

започвам да чета темата. Търся препоръка за хотел (5* или най-много 4*), да има всичко необходимо в него, може да е и тип комплекс (по-добре даже), да е удобно за семейство с деца, да е близо до морето и да има хубав плаж + безплатен паркинг. И да е близо от София с кола, ако не- да има полети до там.

Знам, че изискванията са много, но се надявам на препоръки от първо лице, защото така по картинки и отзиви в боокинг ми е малко несигурно.

Благодаря предварително.

Mediterranean Village, примерно, и не мърдате извън него, понеже районът на Катерини е подобен на нашето черноморие

Други подобни ( не сме ги посещавали) са :
Thassos grand resort
Sani resort
Mirragio Termal SPA
TUI blue lagoon palace

# 256
Може ли насоки кой е най-близкият и хубав плаж, ако се излиза през Гоце Делчев от България? И да не е фраш с хора. Laughing
Паралия Офриниу е, но не бих го нарекла "хубав".
Единият вариант е да слезете през Ставрос към Олимпиада, другият - по стария път да тръгнете към Кавала. Между Кариани и Амолофи има няколко много спокойни плажа с променливо качество. После Амолофи, Ираклица, Палио.

Niditop3,
ето тук последно си набелязах доста точки, повечето не са в централната градска част, тъй че може да ви свърши нещо работа. Последната даже е в Пирея, за съжаление на място, което хич не е лесно за паркиране.
https://www.greece-is.com/authentic-greek-cuisine-exploring-athe … istoric-tavernas/

# 257
Във вторник, живот и здраве, трябва да пристигнем в Сифнос.
Препоръчайте ни таверни, моля.
Ще отседнем в  Platis Gialos, но ще обикаляме, така че - приемам препоръки за всички места.

В Артемонас препоръчвам таверна To Liotrivi, на площада още в началото на селото. Опитахме сифноските кютенца от нахут и няколко готвени ястия, всичко беше превъзходно. Това беше точно преди 2 години, надявам се още да е така. В същото село е и кафе-сладкарница Kitrino Podilato, която вече сме обсъждали и май всички, които сме били там, сме я снимали Simple Smile

Много бяха интересни и сладките с марципан от пекарните, ако си падате по такива неща. Миналата година и на Тинос ги имаше, но на Сифнос бяха по-хубави.

# 258
Към вече казаните за Сифнос да добавя Flaros в Артемонас, Kelari в Екзамбела, Limanaki във Фарос, Iliovasilema в Трулаки.

За съжаление много старата и известна сладкарница за амигдалота (бадемовите сладки от горния пост), локумадес и разни други местни десерти - "Трите руси ангела", по време на ковида затвори завинаги. Но се намират и на други места.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 15:00 от Параход

# 259
Като сме на тема препоръки за таверни, да питам и аз Grinning Можете ли да ми препоръчате хубави таверни (с добро съотношение качество - цена) на Наксос и на Парос? На Наксос нощувките ни са в Агия Анна, а на Парос - в Марписа. Идеята е да вечеряме там и в съответната Хора, та затова най-вече за тези места ми трябват препоръки, но ако има някоя много добра таверна на друго място, която може да се съчетае с прибиране от някой хубав плаж, бихме я пробвали. Така си направихме много хубави вечери миналата година на прибиране от Егремни и от Миртос, които бяха съчетани с чудни гледки.

# 260
И аз с въпрос- къде следите трафика по ГКПП- тата? Благодаря!

# 261
# 262
Здравейте, момичета! Ако ми позволите, ще се включа в тази така приятна тема и аз.
Ние предвиждаме първо море в Гърция за това лято в края на този месец. Предпочитана дестинация ни е Скиатос. Отлагаме го вече няколко години по разни причини.

Като ви чета колко отрано и внимателно планирате пътуванията си, чак ми е неудобно да си призная ... но, ние до последно не сме сигурни дали няма да ни излезе неотложен ангажимент, на коя точно дата ще успеем тръгнем и в кое време на деня. Пътуваме при всяка възможност, но планирането винаги е в последния момент.  В типичния случай, сме планирали да тръгнем рано сутринта в ден Х, на ММ внезапно му излиза спешна работа. Следва: "два часа и тръгваме" .... двата часа продължават до следобяд и потегляме по тържествено никое време Joy

Обикновено имаме набелязана само приблизителна дестинация, а аз проверявам възможностите за настаняване, докато пътуваме към границата. Случвало ни се е да се качим на последния за деня ферибот до остров без да имаме резервация за хотел (миналата година по същото време, но до Амулиани). Е, преди да се качим на ферибота все пак проверих букинг и видях, че има места в 3 хотела и няма да се наложи да спим в колата Blush След това на място си избрахме.

И тази година не е по-различно. Не сме сигурни дали ще тръгнем на 29 или на 30.06. Съответно, хотел не съм запазвала. Като гледам наличностите на Скиатос в момента, това няма да е проблем. Фериботите обаче, ме притесняват леко. Много рано сутринта са. Има един в 14.00, но ако гледам правилно, за коли вече няма места...
Възможно ли е всички места да се изчерпат преди датата?

Явно ще се наложи да пренощуваме във Волос преди ферибота. Къде отсядате там? И има ли проблем с настаняването в сезона? Последно спахме там миналия април, на връщане от Пелопонес. Тогава се поузорихме ... Пътуването ни съвпадна с ваканция на местните ученици и двата им отворени по-големи хотела бяха пълни с училищни екскурзии. Други отворени по това време на годината нямаше. Настаниха ни в единия, единствената възможна стая - с прозорец към шахта, ... иначе хубав Confused Та, за Волос също имам едно наум.

# 263
Възможно ли е всички места да се изчерпат преди датата?

Напълно е възможно - макар че конкретно курсът в 14 ч., за който питаш, е хидрофойл и не вози коли изобщо, само пасажери Simple Smile
Та в този случай не са свършили. Но разказвала съм тук как м.г. през юли за фериботите по маршрута, който ни трябваше, за 2-4 седмици напред (според курса) бяха изчерпани местата я за коли, я за каюти, я и двете. Ние също пътувахме като вас до някое време, но вече туристическата натовареност на Гърция не го позволява според нашия вкус и изисквания, та правя резервации поне в последния момент и поне за първите стъпки от маршрута.

За хотелите във Волос - тези долнопробните класически хотели на пристанището: Арго, Филипос, Язон, Авра и т.н. ми се струва невъзможно да се напълнят всичките. Учебната година на гръцките ученици ще е свършила, та поне откъм екскурзии няма риск сега. Когато сме спали в тях, винаги е имало места в последния момент. Във Волос се предлагат и доста апартаменти на подобни цени, които ако не е събота-неделя, обикновено имат места.

# 264
За Наксос
Авли
https://maps.app.goo.gl/TeydPyg6esZ4FcNFA

Манолис
https://maps.app.goo.gl/JWgFBzezYMVBDgdH8

Таверната на Плажа Микри вигла.
https://maps.app.goo.gl/ecrhgdv5wyLBq4mU8

Сещам се за още две три, но не помня имената, посоката. Ако се сетя ще допълвам.
Ето ще на Наксос нямахме греда с храната. Уникално вкусно.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 16:35 от Сирос

# 265
Сирос,
третият линк е грешен - пак води към Манолис. Ние много отдавна ходихме на Наксос, та няма да давам препоръки, защото сигурно много неща са се променили. Но в Манолис бяхме, тя ни беше на 2-3 минути пеша. Тя е прочутата таверна с масите под дървото на плажа, всъщност е по-скоро място с готово меню на витрина, от което си избираш за обяд. Не е нещо върхът, но е ОК. Хубави таверни има и в селцата във вътрешността, както и на по-малко комерсиалния бряг, около Аполон и Муцуна.

# 266
За още една се сетих
https://maps.app.goo.gl/2TeCcrEJaQs2Xuwd7
И се сетих, че ударихме греда в една от кръчмите на Муцуна точно.

Сега ща редактирам линка.

# 267
А, Axiotissa е много добре, да!
На Муцуна други препоръчват таверните на пристанището, но аз не съм им фен. Сигурно за тях говориш.
Харесахме тази, до Хотел Острия - https://goo.gl/maps/5sWwPGsy77DrAxqE6
Но тя е малко по-гурме, не е типичната гръцка ресторантска кухня. Пак казвам, преди доста години. А на плажа пред нея намерихме огромен охлюв, сигурно 40-50 сантиметра, беше много възмутен Simple Smile.

# 268
В Аксиотиса щеше да пукнем от ядене. Даже ни почерпиха някаква ракия с мед. И не е Манолис прочутата с дървото. Парадисо е. И там биваше.
Ех, как си припомних Наксос.

# 269
И не е Манолис прочутата с дървото. Парадисо е. И там биваше.
Ех, как си припомних Наксос.
Изкуфяла съм. Те не че не са една до друга...
Ама коя беше с манджите?

А ракийката е ракомело. На Аморгос трябва да идете, там ще се опиянчите с него. Местен специалитет.

Общи условия

Активация на акаунт