На море в Гърция 2023 - II

• 62 310
  • 784
  •   1
Отговори
# 375
  • Стара Загора
Здравейте на всички . На Крит сме вече от три дни и се наслаждаваме на слънцето и морето. Днес ходихме на Балос -хареса ни , красиво е, но за веднъж, повече не бих отишла  ,фраш с народ е .
Вчера бяхме на Фаласарна там ми хареса доста повече. Бяхме си намерили едно местенце между едни скали и беше много спокойно. Иначе и там си има хора, но нея ще я повторим със сигурност.Отседнали сме в Герона за една седмица и ще разглеждаме северозападен Крит, след това ще продължим или към Ретимно или на Юг още се чудя от къде да го завъртим.
Цените са абсолютно нормални за мен, дори бих казала, че съм приятно изненадана.Миналата година на Корфу плащахме повече за същите неща. Снимах сметката от вчера , за да се ориентирате за какво говоря. Порциите бяха тройни също. Една салата стигна за двама .
Скрит текст:

# 376
И аз имам същите впечатления от Крит. Много беше евтино. В ресторант с невероятна атмосфера и обслужване , 4 човека плащахме около 70 евро за вечеря което не ми се беше случвало на никой друг остров. Нямам представа дали и тази година цените са същите , но ако имате път натам препоръчвам с две ръце , https://maps.app.goo.gl/9xEqbBHTthG9xLGj8?g_st=ic

# 377
Здравейте, как се стига до остров Хиос през Турция и можете ли да препоръчате пясъчен плаж на остров Хиос?   Има ли проблеми сега при преминаване през гръцко-турските граници?

# 378
Niditop3,
чудесно! Ще чакаме репортажите ти и нататък, много нещо ще видите и обиколите за месец. По мои впечатления също са много хубави цените в Крит, особено на юг и във вътрешността - сравнено с други гръцки дестинации.

И да се оплача от "западните" туристи, които ни причиняват цени от тип малдивски с изкривените си представи. Отпреди малко, австралийци - "плануваме не повече от 250 евро на нощувка". Анатема!!!

# 379
Niditop3,
чудесно! Ще чакаме репортажите ти и нататък, много нещо ще видите и обиколите за месец. По мои впечатления също са много хубави цените в Крит, особено на юг и във вътрешността - сравнено с други гръцки дестинации.

И да се оплача от "западните" туристи, които ни причиняват цени от тип малдивски с изкривените си представи. Отпреди малко, австралийци - "плануваме не повече от 250 евро на нощувка". Анатема!!!

Тия да ходят на Санторини или Миконос и да не мърдат оттам.

# 380
Здравейте, как се стига до остров Хиос през Турция и можете ли да препоръчате пясъчен плаж на остров Хиос?   Има ли проблеми сега при преминаване през гръцко-турските граници?

От източната страна Карфас, а от запад Лити. Лити е доста плитък и с хубав ситен пясък. Карфас по наше време беше по-населен и с повече хотели, макар и празни.
На северозапада има няколко смесени плажа, които отчасти са разчистени до чист пясък. Но там водата ни беше много студена и хазяина ни каза, че се изливат подземни реки от планината. Освен това са доста бавнодостъпни от по-цивилизованата част. Agia Markella, Lampsa, Limnos, Lefkathia.

Манагрос и Волисос са смесени камъни и пясък.

На юг с невероятни изумрудени води е Agia Dynami. Но е доста малък и препоръчвам да се ходи рано и не през уикендите.
Kato Fana е добър за стандартите на Хиос, но се стига по черен път.

Островът се преминава от изток на запад по два пътя. През Веса е доста по-лесен пътя, макар и малко по-дълъг. Докато през град Хиос - Avgonima се пресича планината и на места е изкачването е екстремно.

Препоръчвам за посещение Анаватос, Авгоними, Пирги, Олимпи, Места, музея на мастихата.

Като цяло Хиос не блести с топ плажове. Той има други достойнства. Бих отбелязала само Карфас, Лити и Agia Dynami, като добри за плажуване. Останалите са компромисни. Като са с тези неприянтите камъни, острите. Mavra Volia е забележителен заради черните вулканични гладки камъни. Но на него се издъжа малко, заради жегата, която привличат камъните.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 01:06 от Fancy

# 381
Кайлис, пропуснала съм вероятно кога точно ще ходите.
Предния път пак по същото време в август беше съвсем приемлива температурата. Обаче не бих си причинила Делфи следобед, дори да се стигне навреме /не може да се прогнозира границата/. За мен също варианта с ранно тръгване и Делфи в същия ден не е ОК. Доста ми се вижда и отиването на запад от Каламата. 
Скрит текст:
Нашият период е 21-31 август, като този път планът е за източните 2 пръста. В неделя, 20 август, ще спим някъде попътно. И ще сме в района от 21 август, понеделник, разпределено така:
1. Нафплио - 4 нощувки /тук имам дублирана резервация - 1 в Нафплио и 1 в Толо, като се колебая коя да оставя/
2. В едно село над Неаполис - 4 нощувки
3. Гитио - 2 нощувки
На връщане 1 нощувка някъде по път.
Юли.
Чудим се къде да се ситуираме в Атина. На мен ми се иска в центъра. Мъжът ми се притеснява, защото колата е дизел и има някакви забрани. Гледах, че Акропола е на червената линия на метрото, стори ми се, че на първата му спирка има буферен паркинг. Дали е добра идея да оставим колата там? Или да търся настаняване с паркинг пак по червената линия?

# 382
Привет!
Исках да скокнем до Неа Перамос за уикенда.. но го дават да вали в неделя, което няма да оправдае ходенето за два дни.
Тъй като на почивка пътуваме доста на юг, Халкидики не ми е познат изобщо.. но сега го загледах с цел да избегнем дъжда. (Там уж не го дават да вали.. поне засега)
Според вас Никити подходящо ли е? Така, гледайки на картата ми се вижда хубав плажа. Или друг ако ми препоръчате? Чувала съм, че на Касандра няма много хубави плажове, затова гледах втория ръкав.. общо взето отворена съм за предложения за нещо наблизо, връщам се и да чета назад😊

# 383
Привет!
Исках да скокнем до Неа Перамос за уикенда.. но го дават да вали в неделя, което няма да оправдае ходенето за два дни.

Къде гледате прогнозата?
Аз виждам слънчево време с до 31 градуса дневна температура.
"Дават го да вали" е относително понятие.

https://www.gismeteo.com/weather-nea-peramos-71095/10-days/

Около Неа Перамос са едни от най-хубавите плажове.

# 384
Къде гледате прогнозата?
Аз виждам слънчево време с до 31 градуса дневна температура.
"Дават го да вали" е относително понятие.
https://www.gismeteo.com/weather-nea-peramos-71095/10-days/

Това е другият Неа Перамос ,Атика
а близкият
https://www.gismeteo.com/weather-nea-peramos-71313/10-days/

# 385
Ох, благодаря. Извинявам се.
Раничко сутрин, не съм се събудила явно още.
Иначе може да вали, а може и да не вали.
Важно е, че времето ще е лятно, около 25 градуса.

Харесвам Никити (по това време на годината) за уикенд, макар и плажът да не става.
Може би няма да има и толкова много туристи.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 09:14 от Фран

# 386
Здравейте, има ли някой отзиви за хотел Mediterranean Resort 4* в Паралия Катерини и като цяло мнения за този курорт. Какъв е плажа, подходящо ли е за деца. Всяка информация ще ми бъде от полза. Благодаря!

# 387
Бяхме преди години с дете.Останахме доволни.По отдалечено е от другите хотели и нама навалица,но е близо до курорта за разходки.

# 388
Фран защо да не става плажа?
Наистина летни температури, обаче за два дни все пак не си струва да пътуваме ако единия е дъжд 🙁
А как ми се ходи..😁😁😁

# 389
Конкретно на никити е като докаран от кариера за строителен пясък с примеси на парчета тухли. Отделно камъните.
Но съвсем в близост има чудесни плажове.

Общи условия

Активация на акаунт