На море в Гърция 2023 - II

• 62 171
  • 784
  •   1
Отговори
# 525
  • софия
Освен, че са компетентни, имат и качествени продукти.
Медицинското образование тук винаги е било на високо ниво. Проблемът идва след това.

# 526
  • София
Аз няма да забравя как се наложи преждевременно да се приберем преди няколко години, защото бременна с малкия, започнаха някакви болки в корема, оказа се, че няма аналог на но-шпа в Гърция и аз нямах повече и си тръгнахме 4 дни по-рано, защото се притесних.
Та, ако тръгвате бременни, носете си но-шпа за всеки случай ☺️.

# 527
Здравейте, тази година най-после дойде ред и на Скиатос, та живот и здраве началото на септември сме там /ако не се случи чудо и все пак не намеря евтини билети до любимия Наксос/. Та докато си разцъквах разписанията на фериботите, видях че има тарифа с намалени цени за хора с увреждания. Съпруга ми е с 65% инвалидност и се чудя, дали това важи и за не гръцки граждани и ако, какъв документ трябва да представим. Той има членска карта  от Съюза на инвалидите и сме я ползвали на много места в Европа, но в Гърция никога. Някой от вас да е купувал билети с намаление или поне да знае откъде да получа информация.
Пожелавам ви прекрасно гръцко лято.

# 528
Пишете на Блу стар (предполагам, че с тях ще пътувате) и ги попитайте по казуса. Ако не помогне, няма да навреди.
https://www.bluestarferries.com/en-gb/contact

# 529
  • София
Моля за мнение кой плаж е най-хубав в района на Неа Ираклия и Неа Каликратия и там важи ли правилото за ползване на шезлонг и чадър срещу консумация?  А дали става за уиндсърф или е тихо и спокойно и има ли много морски таралежи.?

# 530
Здравейте, пътешественици! Ще пътувам към Корфу в средата на юли и се чудех дали ми трябва предварителна резервация за ферибот? Пътят не е малко и ми е трудно да мсетна точен час на пристигане, а не ми се иска излишно да се бавим на пристанището. (извинявайте, ако въпросът е задаван милион пъти, но е изчезнала любимата ми фунционалност за търсене из темите, или аз съм вече твърде стара да се оправям с технологиите:blush:)

# 531
  • София
Според мен ти трябва.

При нас Китира отпадна. Резервирахме Лимнос от края на юли. Намерих/едвам/ настаняване в района на Плати/ по четене на съфорумни мнения/, купих билетите за ферито, и ще се надявам ако се сещате готини таверни да пуснете някое инфо.

# 532
Здравейте, пътешественици! Ще пътувам към Корфу в средата на юли и се чудех дали ми трябва предварителна резервация за ферибот? Пътят не е малко и ми е трудно да мсетна точен час на пристигане, а не ми се иска излишно да се бавим на пристанището. (извинявайте, ако въпросът е задаван милион пъти, но е изчезнала любимата ми фунционалност за търсене из темите, или аз съм вече твърде стара да се оправям с технологиите:blush:)

Не е задължително да се прави резервация, може билетите да се купят на място. Фериботите са на всеки час като гледам разписанието. Но, от гледна точка на това, че има доста сериозно намаление онлайн, си заслужава. Аз съм на тази тема в момента и ще купувам билети точно сега, със страх дали ще изчисля правилно времето на пристигане. Надявам се да е наред всичко.

# 533
  • София
Купете билетите по пътя, има достатъчно време след Кулата, че там времето за минаване е разтегливо понятие.

За картата за инвалидност, може би знаете, но все пак - при представяне не плащате толове и ползвате инвалидни места за паркиране.

# 534
Alia, може ли да споделиш долу горе какво е намалението на  цената с предварителна резервация, и аз съм на такава вълна и се чудя .. също не мога да предвидя час на отпътуване

# 535
Second, някъде към 50 %  (+/-) е намалението поне за Корфу.

Yovanka, да, май все повече си мисля да ги купя онлайн по път. Сега прочетох следното съобшение на една от компаниите: "We inform you that for the tickets to and from Paxoi up to 2 hours before departure upon availability!
Also for the itineraries Igoumenitsa – Kerkyra and Kerkyra – Igoumenitsa, online tickets up to 1 hour before departure upon availability!"  И другата компания, която ме интересува пише 1 час по-рано. Е, казват, че онлайн билетите са ограничени, но може би това е някаква престраховане.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 10:15 от Alia1

# 536
  • софия
Намерих/едвам/ настаняване в района на Плати/ по четене на съфорумни мнения/, купих билетите за ферито, и ще се надявам ако се сещате готини таверни да пуснете някое инфо.
Мирина - Μεταξύ Μας
Man-Tella е култова.
Тодоричка ще помогне с една модерна, яка във вътрешността.
Някои харесват и таверната на високото в Плати, ние не бяхме впечатлени.

Доп. Не сме ходили от няколко години и впечатленията ми са оттогава. Допълвам с:
Горгоната на Танос е добър вариант, ако си там на плаж.
Glykanisos
Άγιος Χαράλ  … #961;να
To Kyma
Kosmos
Много хубаво хранят на Лимнос. Само в Мирина трябва да се внимава.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 10:34 от zvаnchе

# 537
Здравейте!
Преди 4 години за първи път ходихме на почивка в Гърция, бяхме в Кавала, но ходихме на плаж в Палио. Хареса ни. Началото на септември беше супер. Сега обаче ще имаме първокласник и искаме да почиваме през август. Харесах апартамент в Неа Ираклица, пише, че е на 300м от плажа. С 3 деца сме, едното е бебе на 5 месеца. Подходящ ли е плажа за деца, има ли забавления за тях в курорта?

# 538
Игривата слива, точно в Плати има една разкошна таверна на центъра - O Sozos
Само внимавайте с поръчките, че порциите бяха огромни Grinning

Zvanche като написа за Кosmos се сетих, че и ние бяхме там, познах я по аквариума с раците. Много добре беше, въпреки че имахме притеснения дали няма да е капан за туристи.

# 539
  • Варна
да , само дето  в Неа Ираклица и другите 2 слети селца август ще е гъчканица и лудница , поне за повечето тук които бягат от такива места

Общи условия

Активация на акаунт