На море в Гърция 2023 - II

• 62 209
  • 784
  •   1
Отговори
# 570
Като маршрутки е транспортът има и фери, няма екскурзии.
И там има една тънкост за Мармара😉, ще ти напиша по някое време.

# 571
Включвам се с пост за билетите за ферибота за Корфу, вчера обсъждахме. Накрая реших да купувам по път и така направих днес. Купих като минахме Кулата. Има достатъчно време и намалението важи. Така имаме много по-ясна представа кога ще пристигнем, иначе вчера щях да взема за два часа по-късно билети, за всеки случай.

# 572
  • София
молец, благодаря за първия репортаж на живо от Карпатос! Страхотни снимки си направила! За мен това е много желана дестинация, надявам се следващото лято да я реализирам. Дано се запазят полетите на Раян до Родос! Ние обаче сме любители на втората десетдневка на юни за Гърция, надеждите ми са да е малко по-спокойно откъм туристи. Чудесна и безоблачна почивка ви пожелавам! Колко време ще останете на острова?

# 573
Плакиас и на мен не ми е интересно, то е силно туристическо, плажът е ОК, без да е нещо забележително. Иначе на Схинария сме спали две нощи, хубав е, особено за гмуркане, има и още няколко приятни заливчета около него.
Превели слизахме от западната страна, абе издрапахме, и по тежки маршрути има. Има оформени стъпала. Плажът там не струва, и водата е студена заради вливащата се река, но да се разходиш по поречието в палмовата гора е много прохладно и красиво.
В тази част по-добрите таверни са във вътрешността, а не на брега.

Лутро и Мармара се правят на едно пътуване - лодките тръгват от Хора Сфакион първо до Лутро, а после (към 10:30, ако не се лъжа) се хваща втора от Лутро до Мармара.
Лутро е красиво, но съвсем мъничко, разглежда се за 15 минути, може да се седне на заведение, но са доста туристически. Мармара е хубав, но неголям плаж на изхода на дефилето Арадена. Така че заедно.
Има и още един плаж по този маршрут, на който можете да се отбиете - Глика Нера, веднага след Хора Сфакион.
На Агия Румели не сме ходили, дотам трябва друг кораб.

Молец,
разочарование ли надушвам? На мен Карпатос ми е в широкия списък с желани дестинации, за вятъра и гледките съм наясно, но не съм сигурна какво точно да очаквам извън това.

# 574
Привет, аз съм в района на Парга тия дни и понеже често се пита за разни плажове, подходящи за деца, бих препоръчала този в Амудия. Плажът е много дълъг и просторен, с фин пясък, водата е кристална и е плитко навътре, спокойно е, няма много хора, ако реша да отида на море в някое спокойно селце с хубав плаж, със сигурност Амудия би бил един от изборите ми. С уговорката, че не съм разглеждала много още селцето, ама не вярвам да няма всичко необходимо.

Иначе Парга и регионът са разкошни, но съм сигурна, че вие това си го знаете Grinning

# 575
  • София
За Крит и аз да се изкажа. В Плакиас спахме 3 дни, но така и не отидохме там на плаж. Определено не е нищо особено, както и самото градче. Гледката отгоре към залива си заслужава повече. Иначе за нощувка е удобно, защото има всичко и се намираше по средата на нашите цели по южния бряг. Превели на мен много ми хареса. Ние си слязохме и се качихме по стръмното, не е нищо драматично, само изглежда страшно. Много впечатляващи са пясъчните хълмове на Агиос Павлос. За съжаление там духаше ужасно. Лутро е миниатюрно, но прекрасно. Заслужава си посещение. По-нататък не сме стигали.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 12:28 от миленка_д

# 576
Мислим тези дни да се разходим до Порто Куфо (Ситоня). Бихте ли препоръчали таверна там? Гледам Цицикас има доста висока оценка.

# 577
  • Стара Загора
Ние вече приключихме с плажа на Превели, изобщо не ми хареса. Твърде много хора на едно място, на Балос и крайната част на Елафониси имаше повече пространство от Превели , водата  беше хладна също.Пълно беше с корабчета, които стоварват туристите, шумотевица… Ние нещо не се ориентирахме на къде да продължим и се забихме на паркинга , слезнахме ги стълбите, не е много трудно тъкмо малко за тонус. Гледките отгоре са красиви, но долу като слязахме само се изкъпахме в морето и малкия като се засили да влиза в реката го издърпах и тръгнахме. Наистина не разбрах защо хората се къпат в тази  река . Сега караме към Скинария направо

# 578
  • София
Някой може ли да ме ориентира, фермерският пазар в Неа Каликратия къде точно се провежда? На крайбрежната улица или на някоя от главните?
А в кои дни е? И в Нея Плагия има ли фермерски пазар?

# 579
  • Някъде там на юг...
Мислим тези дни да се разходим до Порто Куфо (Ситоня). Бихте ли препоръчали таверна там? Гледам Цицикас има доста висока оценка.

Потвърждавам за Цицикас от предходните 2 години. Единствено ми се е виждало мъничко по-скъпо, но си заслужаваше.

# 580
Някой може ли да ме ориентира, фермерският пазар в Неа Каликратия къде точно се провежда? На крайбрежната улица или на някоя от главните?
А в кои дни е? И в Нея Плагия има ли фермерски пазар?
https://www.visit-halkidiki.gr/portfolio-view/street-markets/

# 581
Дами, може ли един съвет? Знае ли някоя от вас в Лефкада кой от двата плажа - Нидри или Катизма - е по-хубав?

# 582
  • София
За мен нямат база за сравнение. Катизма е с широка и дълга ивица, Нидри /това което помня е, че даже не останахме на плажа там/ е малък плаж и не видях онези цветове синьо, които те омагьосват и грабват.

И аз да питам нещо за Лефкада - видях, че вече фериботите за Кефалония са от Василики, не от Нидри. А от Нидри предполагам пак тръгват корабчетата за еднодневни екскурзии до егремни и порто кацики. И ако е писано в темата съм пропуснала, прочетох че от 23 г. Егремни е достъпен по суша. Някой вече успя ли да се разходи, за да разкаже ? 

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 16:32 от dioni

# 583
Нидри даже не бих го нарекла плаж.

# 584
Благодаря ви! Нямам никаква идея от двата плажа, решихме да се разходим до Лефкада утре и да отидем на някой плаж, но не ни се иска да е каменист, а по описанията в нета, всички са великолепни и вълшебни Grinning
Ще пробваме с Каризма тогава.

Общи условия

Активация на акаунт