На море в Гърция 2023 - II

• 62 215
  • 784
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Катизма според мен е отвратителен плаж вече - чадъри, паркинги и бетон. Миналия септември само врътнахме с колата и си плюхме на петите. Или идете до Егремни/Порти Кацики, ако искате да се впечатлявате, или до Катизма има/ше/ приятен плаж с хубав цвят вода в северна посока.

# 586
dioni,

Егремни е достъпен по суша по асфалтов път пеша за 15-20 минути и после 5 минути по стъпала. Оставихме колата на импровизиран паркинг и продължихме пеша, защото имаше бариера.
Миналата година ходихме. Не знам тази как е.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 17:58 от djovana2

# 587
  • СОФИЯ
Катизма и Порто кацики са си едри обли камъчета, на Егремни не съм ходила, дори не знаех че вече е достъпен по суша.

# 588
niditop3,
Завиждам ти за нощувките в Хора Сфакион, много ме изкефи този район там.
За Мармара, ето това са правилните хора, обърни внимание на последния ред в разписанието, отплаването в 10,30 от Хора Сфакион директно до Мармара.

https://www.old-phoenix.com/taxi-boat-finix.htm

Те правят само един такъв курс за деня, защото после пак те те возят от Лутро до Мармара и един вид са си конкуренция сами на себе си, и на останалите лодки.

Иначе да, тълпата върви точно, както Параход ти е обяснила, първо до Лутро и после от Лутро до Мармара, но той е доста мъничък плаж и тези от Лутро като пристигнат, вече са изпозаети леглата, а в таверната над Мармара да се добереш до място на парапета с гледка е кауза пердута.
На малко по-различно място тръгва за това отплаване, видях, че го има отбелязано на мапса, пускам ти го, че на място като питаш се правят на ударени, че такова нещо не съществува, явно много им бърка в здравето този директен курс
https://goo.gl/maps/9xZuKfS3mGQ5fAuf8
Та, ако се възползваш, както стигнете на Мармара запазвай шезлонги и се мятай на таверната с гледка, че после става невъзможно. Там си идват цели групи с таксита, със самостоятелни лодки, ангажират си я от предния ден.

Като се прибирахме от Мармара над Глика Нера видях много спрели коли на пътя, значи има някакво слизане пеш, но си го проучи, гледайки пейзажа не видях, къде точно е пътеката, но явно има.
Разходи се и до село Анополи над Хора Сфакион, по едни серпентини се ходи до там, аз си го оставих за следващия път.

# 589
  • София
Дами, може ли един съвет? Знае ли някоя от вас в Лефкада кой от двата плажа - Нидри или Катизма - е по-хубав?

Ако трябва да избирам плаж на Лефкада  то това ще е Егремни или Мегали Петра.
Катизма не ми допадна, много туристи както и Порто Кацики.
Егремни е достъпен по суша ако не се лъжа още от 2021г.
 А Нидри ... ми то това не е плаж.
Ако търсите някой плаж на Лефкада който да е по-близо  погледнете Пефкулия.  Милос също е  много красив , но до него се стига по една не много лека пътека  или с водно такси от Агиос Никитас.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 19:51 от nellyli

# 590
  • София
Мислим тези дни да се разходим до Порто Куфо (Ситоня). Бихте ли препоръчали таверна там? Гледам Цицикас има доста висока оценка.

Потвърждавам за Цицикас от предходните 2 години. Единствено ми се е виждало мъничко по-скъпо, но си заслужаваше.

Не сме доволни от Цицикас. Порто Марина е по-добра, според мен.

# 591
Здравейте
Ние пътуваме в петък … имам последно питане относно плажовете и по-скоро за паркирането там … има ли някакви особености, обозначени ли са местата ?!

# 592
  • Стара Загора
Супер, много благодаря, evhen. Ще се възползваме от това такси. Само това с навалицата не ми хареса, но явно по-интересните места навсякъде е така. Надявам се да се вредим в таверната.
Днес направих резервация и за круизче до Хриси на 8 ми юли . Острова бил защитен и единствено можело да се ходи до плажа или да се плува във водата около яхтата. Не можело да се разхождаме из гората. От 10:30-16:30 те връщат в Йерапетра. Цената за възрастен е 65€, за дете от 4-12г е 50€. Има и включен обяд. Чудех се и за разходка до Кауфониси, но него може би ще го пропуснем. Че има и на изток красиви места, които искаме да посетим , а вече плана е запълнен почти до средата на юли.
Днес останалите заливчета, които направиха ми харесаха, минахме и през Плакиас , самото градче е много китно с гледките и планинките отзад , иначе плажа наистина не е нищо особенно.
Скрит текст:

# 593
  • София
Здравейте
Ние пътуваме в петък … имам последно питане относно плажовете и по-скоро за паркирането там … има ли някакви особености, обозначени ли са местата ?!
Кои плажове? Някъде има паркинги към бийч баровете, някъде се паркира отстрани на пътя. Няма как да се каже така общо, но най-важното е да не се паркира върху пясъка.

# 594
Здравейте
Кои плажове? Някъде има паркинги към бийч баровете, някъде се паркира отстрани на пътя. Няма как да се каже така общо, но най-важното е да не се паркира върху пясъка.
yovanka, наблизо ще са ни Неа Ираклица, Неа Перамос, Каламица, Керамоти, Амулофой (надявам се правилно изписвам)
На час ли се плаща за тези към бийч баровете ?

# 595
Не е навалица на Мармара, там е само за ценители! Но мястото не е голямо и камъните са от най-гадните, та си трябва задължително шезлонг. Те вадят допълнителни, ако има много желаещи, но ги слагат най-отпред и не е много приятно да ти минават всички.

Уау за Хриси! Плати ли ги? То вярно, преди доста години ходихме ние,  в нета излизаше цена 25 Е, но тръгнахме рано сутринта и още на входа на Йерапетра се появиха надписи 10 или 15, не помня точно.
Нещо тур-капан ми се чини твоята екскурзия, прощавай, чак пък и обяд включен.

# 596
  • Стара Загора
Не , съм го платила още. На борда се плаща в брой. Не съм наясно въобще с цените, но пък реших да се поглезим 🤣, аз ги видях във Фейсбук бяха пуснали реклама в една група за Крит.За този круиз става въпрос
https://www.facebook.com/ARCHAGELOSCRUISESIERAPETRA

# 597
  • София
Здравейте
yovanka, наблизо ще са ни Неа Ираклица, Неа Перамос, Каламица, Керамоти, Амулофой (надявам се правилно изписвам)
Паркингите на бийч баровете в Амолофи и Керамоти са безплатни за техните клиенти. По другите места имаше тук-там платени с касиер, на повечето паркират, където им падне под дърветата, ще се ориентирате по другите коли. По улиците на Ираклица и Перамос е такава гмеж, че едва се движат колите, какво остава да се паркира.Особено вторият, едва се движихме през градчето, за да го прекосим.

# 598
Не знам, проучи си нещата, елементарен сърч ми изкарва други цени, чак пък забрана за ходене в гората 🙂
https://blue-daily-cruises.com/ferry-to-chrissi-tickets-schedule/

Пробвай моя вариант, сега се сещам, че те около 10.00 часа тръгват всички корабчета и  направо си придърпваха с оферти неориентираните желаещи от порта🙂

По-същественото да ти кажа, за Хриси задължително акваобувки!

# 599
Здравейте
Паркингите на бийч баровете в Амолофи и Керамоти са безплатни за техните клиенти. По другите места имаше тук-там платени с касиер, на повечето паркират, където им падне под дърветата, ще се ориентирате по другите коли. По улиците на Ираклица и Перамос е такава гмеж, че едва се движат колите, какво остава да се паркира.Особено вторият, едва се движихме през градчето, за да го прекосим.
Мисля да се ориентираме към плажовете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт