На море в Гърция 2023 - II

• 62 094
  • 784
  •   1
Отговори
# 720
  • софия
Не знам какви са цените на Олимпийската ривиера, но когато сме били в Парга, цените са били, каквито са навсякъде другаде в Гърция.

# 721
През септември ни предстои първото ни пътуване до Гърция.По една или друга причина, все отлагахме и така и не сме почивали там.Ще почиваме между Олимпиаки Акти и Паралия(Олимпийска Ривиера), настаняване след два часа.
Интересува ме към колко часа трябва да тръгнем ,за да избегнем евентуални задръствания и опашки по границата.Знам само ,че От Благоевград до там е около три часа и половина с кола,но нито какви са пътищата, нито има ли много завои ,че на детето му става лошо от лъкатушещи пътища.

# 722
2020 бяхме в Парга и може нещата да са се променили, но нищо подобно не видях. Съвсем нормални, средни за Гърция цени.

# 723
Ще почиваме на Вурвуру и искаме да отидем до остров Диапорос и Синята лагуна.
Намирам много варианти за наемане на лодка, но не мога да открия организирана групова разходка с лодка и капитан, който я управлява. Има круизи до Синята лагуна от Уранополи, от Сарти, от Солун - но не и от Вурвуру.
Ще бъда много благодарна, ако някой е ходил на организирана разходка от Вурвуру до Синята лагуна да сподели информация. Благодаря!

# 724
  • София
През септември ни предстои първото ни пътуване до Гърция.По една или друга причина, все отлагахме и така и не сме почивали там.Ще почиваме между Олимпиаки Акти и Паралия(Олимпийска Ривиера), настаняване след два часа.
Интересува ме към колко часа трябва да тръгнем ,за да избегнем евентуални задръствания и опашки по границата.Знам само ,че От Благоевград до там е около три часа и половина с кола,но нито какви са пътищата, нито има ли много завои ,че на детето му става лошо от лъкатушещи пътища.
Зависи кой септември, едно е в началото, друго е след 15. Зависи и дали е петък/събота или делничен ден. Най-нерисково за навалица е към 6 сутринта.
Завоите са малко, при Кресненското дефиле. След границата е само магистрала до Олимпийската ривиера.

# 725
Зависи кой септември, едно е в началото, друго е след 15. Зависи и дали е петък/събота или делничен ден. Най-нерисково за навалица е към 6 сутринта.
Завоите са малко, при Кресненското дефиле. След границата е само магистрала до Олимпийската ривиера.
От първи септември е резервация ни! Благодаря за информацията!
Има много време до тогава ,но да сме подготвени и рано 😆. Пък нямам търпение.

# 726
Благодаря за отзивите по отношение цените в Парга. Колега днес се опита да ме наплаши, заяви да не съм тръгнела с 20 евро в джоба. Като подчерта, че тази част от Гърция се посещавала основно от италианци, та нивото откъм цени било високо. Laughing
zvаnchе, за мен цените по протежение на Олимпийската ривиера са напълно нормални.

# 727
Дъщеря ми я опари медуза по крака. Има огромни плюски, а около тях кожата е зачервена.
Според вас трябва ли да я водя на лекар?
От хотела казаха че не е нужно, дадоха ни крем да маже през 2 часа и някакво облекчаващо с пантенол под формата на стик.

# 728
  • София
Дъщеря ми я опари медуза по крака. Има огромни плюски, а около тях кожата е зачервена.
От хотела казаха че не е нужно, дадоха ни крем да маже през 2 часа и някакво облекчаващо с пантенол под формата на стик.
Няма смисъл, ще мине с кремчето.

# 729
Благодаря за отзивите по отношение цените в Парга. Колега днес се опита да ме наплаши, заяви да не съм тръгнела с 20 евро в джоба. Като подчерта, че тази част от Гърция се посещавала основно от италианци, та нивото откъм цени било високо. Laughing
zvаnchе, за мен цените по протежение на Олимпийската ривиера са напълно нормални.

И аз имам отзиви от м.г. като на колегата ти, необосновано високи цени по брега.

# 730
Няма смисъл, ще мине с кремчето.
Благодаря!
Тази година сме кърък парти. Първи ден се срязах аз на ходилото. Дълбоко е, още не се е затворило. 4 ден мъжът ми се сряза, малко беше, зараства за 2 дни. На следващия ден малкото се сряза ама чак кожата му се отлепи много странно изглежда, добре че е на малка площ, сега яде сладолед на шезлонга бинтован. И днес дъщерята с медузата 😱
А аз тъкмо бях влязла да шнорхелувам и бях намерила интересни риби и раци.
Последен ден ни е и мисля да обуя един клин и да рискувам да срещна медузата. Надявам се ръшгарда да ме предпази.

# 731
  • Sofia
А аз тъкмо бях влязла да шнорхелувам и бях намерила интересни риби и раци.
Последен ден ни е и мисля да обуя един клин и да рискувам да срещна медузата. Надявам се ръшгарда да ме предпази.

Влизай, не пропускай приключението. Simple Smile Едно миниатюрно пихтиесто създание ли ще те уплаши?

# 732
Anbibian, много неприятно, дано не ви е помрачило почивката. Ако позволиш, съвет от мен - удобни, леки аква обувки или поне неопренови чорапи, аз аква обувките не ги свалям и на плажа. Иначе един лек раш гард би следвало да те предпази от медузата. Аз си нося и малко оцет с мен в плажната чанта, налагало се е да го ползваме и наистина минава веднага болката. Сега на Торони мъжът ми го опари някаква много мъничка медуза.

Къде сте, ако не е тайна? Заинтригува ме с интересните риби и рачета.

# 733
Аз се върнах от Парга преди няколко дни, цените ми се видяха съвсем нормални:
- Гръцка салата - 8-10 евро
- Безалкохолни - 2.50-3 евро
- Бира - 4-5 евро
-Узо - чаша 2-3 евро, бутилка от 200 мл - около 9 евро
- Калмари, октоподи и разни такива морски храни - 13-15-18 евро, в зависимост от мястото и самата храна
- Сувлакито беше около 12-13 евро
- чадърите и шезлонгите - на Лихнос комплектът беше 8 евро, на Валтос - 10
- гиросите вървяха - 4.5-5.50 евро

Не съм изследвала специално националностите на почиващите, но масово имаше румънци, чак се чудех не им ли е далече с колите до Парга, сърби, доста скандинавци.

# 734
Здравейте, някой ходил ли е скоро на Родос? Интересуват ме хубави заведения и в коя част на острова е за предпочитане.

Аз ходих в Родос наскоро. Не мога да се изкажа много компетентно коя част е по-добра за настаняване, защото бяхме за няколко дни и разгледахме острова само от столицата до Линдос. Не знам вие какво търсите, но още преди да тръгнем разглеждах плажовете на картата и прецених, че там са най-интересните места, които искам да видя. Най-много ни харесаха плажовете Цамбика и Агати. На Линдос плажа също изглеждаше обещаващо, но имаше много лодки във водата и то близо до брега, затова се отказахме. Около Фалираки има фотогенични плажове колкото искаш, повечето с камъни.

В Линдос препоръчвам таверна Камарико.

Общи условия

Активация на акаунт