На море в Турция - тема 79

• 73 462
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Някой бил ли е в WELL PALACE SIDE 5* (Side)? Набелязали смо го, оценките са добри, но въпреки това, някак си ми се иска и мнение от първо число.

# 61
  • Beyond the Frontiers
cardinal, не съм юрист, но от практиката до момента: претенции се изявяват лично от всеки потърпевш спрямо авиокомпанията. Обезщетенията се изплащат от авиокомпанията директно на засегнатите лица.

По закон туроператорът има право да промени програмата си. И стига да ви е предоставил услугата в пълен обхват, не дължи компенсация. Услугата е транспорт от/до със самолет. Законът за туризъм не предвижда глоби, неустойки при промяна на полетно разписание. Законът за туризъм е синхронизиран с ЕС правилата.

# 62
  • Русе
Здровейте ,знам че е относително ,но по кое време събота сутрин е удачно да се мине границата през капитан андреево? Благодаря .
Преди 7 при всички положения. После тръгват пазаруващите за Одрин, смяна на граничарите...

# 63
  • Варна
Здравейте,
Чудим се между два хотела в Бодрум La blanche island bodrum или Baia hotel bodrum. Четох мнение за La blanche от 2022 г, а за Baia никъде не намирам коментар. И двата хотела ми харесват, само е трудно кой да избера 😀

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 02:43 от Lohness

# 64
Някой знае ли каква е горивната такса на Емералд?
И да попитам на летището в Анталия лесно ли човек може да се ориентира? До сега сме пътували все до летището в Бодрум, но там няма как да се объркаш.
В момента разглеждам и чета информация за екскурзии в района на Белек и Анталия въобще! Споделете нещо което задължително трябва да се види.
Досега съм чела за Белек,
Водопада коршонлу ли Курсунлу,
Каньонът Кьопрюлю, водопада Дюден, Долен Дуден се намира в Лара – това е река,Градината на религиите, аквариумът в Анталия... Но ми се иска най много в Каш ...там в речното ресторантче сред природата, много зареждащо и магично изглежда!
Обичам еднодневните екскурзии по време на почивката в Турция. Плажуването ми омръзва.
Миналата година бяхме в Мармарис, в Тюрбана и за мен очарователна беше екскурзията по р. Делян. Бих я повторила, че и потретила..уникално изживяване. Препоръчвам я силно. Памуккале не ме е впечатлило така силно както природата и района на Делян.
Та нещо такова си търся.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 19:57 от kisssa

# 65
  • Beyond the stars
Горивната такса, която платихме беше 27 евро на човек двупосочно.
Не мисля, че летището е сложно за ориентация.

# 66
  • Пловдив
Летището в Анталия не е сложно.Големият проблем идва когато трябва да си намериш автобуса за трансфер на паркинга.Не стига ,че мъкнеш куфари,отделно на тези които са с дечица очите трябва да са на четири защото настава една блъсканица и лутане.Това е при пристигане.На тръгване е лесно.

# 67
Дано не подведа някой, но ми се струва, че системата за плащане на магистралите четеше номера на колата, а не стикера. После плащахме на излизане от магистралата и не сме зареждали нищо в стикера предварително. Както е по европейските магистрали. Някой да ме поправи ако греша. Прекрасни ваканции на всички! Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 68
  • София
Да, номерът на колата се сканира.
Ние заредихме 60 лв, тъй като се оказа, че сме почти на нула след предишните пътувания. На идване до Кушадасъ ни излезе около 20 лв. Навръщане пак толкова и ще ни останат пари да си стоят заредени.

Аз също недоумявам какви са тези лъжливи приложения за времето. Това на телефона ми показваше дъжд и облаци за вчера, а тук е прекрасно лято. По цял ден не излизаме от водата и за 3 дни доста почерняхме.

И един въпрос за ходилите в Кушадасъ. Има ли тук друг мол, освен AVN? На снимките ми се вижда едноетажен и като че ли не много голям и е извън града. Чудя се дали си заслужава да отидем до него.
Ако не, ще спрем при този в Измир, който ни се пада на пътя.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 23:00 от Тонка*

# 69
  • София
Вече имаше няколко отзиви,  но да дам и аз пет стотинки относно Pine beach, Белек и още няколко неща. Бяхме там от 27 май до 4 юни.
Пътувахме с автомобил до Истанбул, там имахме нощувка в хотел ISG на летище Сабиха Гьокчен. Не бихме повторили за нищо на света, ужасна мръсотия. Иначе стаите са добре обзаведени, всичко е направено, но почистването кошмар.
Пътят и ориентацията до летището - без проблем, ползвахме Eksprespark за колата с резервация през Търкиш.
На отиване летяхме с Анадолуджет, на връщане с Пегасус. Не че има кой знае какво значение, полетите са постоянно през деня и може всякакви комбинации. Около час се пътува, дори по-малко, на летището всичко е много добре организирано.
Трансфер летище-хотел-летище резервирах през геттрансфер, много съм доволна от услугата. Същите хора ни возиха и до Land of legends, пак беше ОК.
И стигнахме Белек, Pine beach.  Огромна територия, бугенвилии, дървета, цветя, въздух, думи нямам за градината.
Бяхме резервирали стая странично море в основната сграда. Наложи се да я сменим, стаите откъм Лимак Атлантис не са оферта. Нещо бръмчи денонощно там като за световно. Втората беше от другата страна, към къщите, страхотна. Чистотата навсякъде в комплекса беше без забележка.
Нашите приятели ги настаниха в анекс сградата, също беше ОК, но чуваха аквапарка и вечерните партита на Папилон Аиша.
Първите дни имаше събитие на Орифлейм и беше пълно с хора, после останаха само рускоговорящите. Толкова много, и персонал, и гости, не очаквах честно казано. Не знам руснаци или други, имаше много с азиатски черти, но хем супер нагли, хем много. Наложи се да правя забележка на аниматорите в детския кът, уж на 3 езика, пък реалността е само руски и детето изобщо не се включи повече в заниманията защото не ги разбира. Аеробика, зумба, също изобщо нямаше друг език.
Цел номер едно беше аквапарка. С деца на 7,5,3 и 2 години ни беше точно точно - големите си ходеха на всички (работещи, центрофугата я пуснаха последния ден) пързалки, родителите също, за бебетата имаше 2 пързалки с отделен басейн. Като цяло минава за смотан, но беше точно като за нас идеално попадение.
Храната беше много, много добра. Няма смисъл да изреждам, имаше всичко и по много, вкусно и прясно. Откъм храна и партита, в по-добър хотел не сме били.
Плажът има малко камъчета, но за съжаление не го ползвахме много поради метеорологични причини. За пръв и последен път по необходимост ходим през май, и естествено е най-студения от сигурно 100 години.  Добре че имаше вътрешен басейн и басейн с морска вода, спасиха положението в дъждовните моменти.

Ако пишех в букинг, бих дала може би 8,5 оценка за хотела. Обслужването малко имаше какво да се желае, и с бакшиш и без. Не лошо, но служебно. Може би защото основно персонала не беше турски.
Като изключим това, може би бихме повторили, но след време и не със сигурност. Разстоянията бяха много големи за нас, догодина нещо по-компактно и непопулярно на руския пазар ще търся.
Връщането беше по обратния път - трансфер, летище, закъснение на полета (на летище Анталия е мармалад, всички полети около нашия закъсняваха).
Радвам се че си наредих сама полетите, останалите от нашата компания бяха с чартър и последния ден ги взеха в 6:20 сутринта. На мен такова ставане би ми развалило цялата почивка.

# 70
Горивната такса, която платихме беше 27 евро на човек двупосочно.

Не разбрах с автобус или със самолет сте пътували? В нашия договор горивото е калкулирано на 2.50 лв., чудя се дали ще ни изненадат с такса...

# 71
  • Sofia
Единствените, които начисляват "такса гориво" са Емералд. При останалите няма доплащане.

# 72
Поствам линк за онези от вас които живо се интересуват от различните екскурзионни турове в различните курорти. На началната страница на сайта попълваш името на хотела и след това ти излизат различните програми, с подробно описание за всяка, цената и, продължителността и нагледен снимков и видео материал!
За мен беше доста полезно, че няколко дни вече ровя в нета и търся инфо, ама все едни откъслечни неща! Вярно туровете не са евтини, но пък изглеждат завладяващи! До юли ще му мисля какво да избера!
Ето и линк:
https://www.seasonstravel.com.tr/

# 73
  • София
Да, номерът на колата се сканира.
Ние заредихме 60 лв, тъй като се оказа, че сме почти на нула след предишните пътувания. На идване до Кушадасъ ни излезе около 20 лв. Навръщане пак толкова и ще ни останат пари да си стоят заредени.

Аз също недоумявам какви са тези лъжливи приложения за времето. Това на телефона ми показваше дъжд и облаци за вчера, а тук е прекрасно лято. По цял ден не излизаме от водата и за 3 дни доста почерняхме.

И един въпрос за ходилите в Кушадасъ. Има ли тук друг мол, освен AVN? На снимките ми се вижда едноетажен и като че ли не много голям и е извън града. Чудя се дали си заслужава да отидем до него.
Ако не, ще спрем при този в Измир, който ни се пада на пътя.

АVM - Алъш Вериш Маркези или както е по-известен Флора оутлет. В кой хотел си да те упътя, ако го знам разбира се, по-добре на лични, да не пълниме темата. Всичко зависи какво търсиш, по принцип си заслужава в пъти повече отколкото битака в сряда.

# 74
  • София
Валерко, точно за този ни казаха от хотела, но нарочно попитах, да не би да послъгват. Благодаря ти, утре смятаме да го посетим. Имаме координатите и ще го открием чрез навигацията. По пазари не ходим, никога не бих си причинила това "удоволствие".
Неприятно съм изненадана от цените на водните атракции - джетове, банани, парасейлинг. Между 60-80 евро на човек за мижавите 15 мин. Обещала съм на дъщеря ми парасейлинг и утре или в петък ще й направим кефа. 60 евро за 15 мин. като ще се качи с моя приятелка. 80 евро е самостоятелно.

Общи условия

Активация на акаунт