На море в Турция - тема 79

• 74 295
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • Sofia
Къде сте гледали цената от 8000лв? Ако е в букинг, там в момента трудно ще намерите изгодна цена.
За първо посещение - аз бих препоръчала агенция. Турс клуб, Онекс, Тез тур са споменаваните тук, има и още. Ако сте със самолет - проверете дали предлагат удобни часове за полетите.

# 706
Здравейте,
бихте ли ми казали грубо колко трябва да заредя в HGS за отиване и връщане до Мармарис? Не съм решил още дали през Истанбул или през моста на Чанаккале ще минавам. Но предполагам, че в едната посока ще искат да спра в Ефес и Троя, а в другата ще е през Истанбул.
Намерих информация за 500 лири, актуално ли е?
Можете ли да препоръчате 2-3 малки градчета преди Измир за нощувка или направо в Кушадасъ?

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 15:03 от hue

# 707
  • Русе
С минаване през Чанаккале 650 лири в стикера би трябвало да стигнат в двете посоки.

# 708
Здравейте,
дойде ред и на моят отзив за Long Beach resort & spa 5* (alanya).
Топ хотел за почивка с деца, независимо на каква възраст- аква паркове и забавления има за всеки. Чистота на ниво. Храна - богато и разнообразно меню, вкл. и детски ресторант. Анимацията също беше на ниво. Лунапарка беше отворен три пъти по час след обяд- от 16 до 17ч, от 19 до 20 ч и от 22 до 23 ч. Блъскаши колички, гондола, виенско колело и разнообразни влакчета и въртележки за по- малките. Предлагаше се и разходка с пони в определени часове. Детски клуб не сме ползвали, нямам наблюдения как е вътре. Свободни чадъри и шезлонги/легла предостатъчно по всяко време на плажа и около басейните. Запазването с кърпи преди 10ч беше забранено. Много ни допадна инфинити басейна с морска вода. Делфинариума е през пътя и не е нужно да се ходи на организирана екскурзия. И като стана въпрос за пътя, много хора се отказват само като прочетат, че се минава през тунел до плажа, а над него е скоростния път. Да, шумно е от пътя ако сте с изглед море, лично на мен това не ми пречеше, не е нещо нетърпимо предвид анимация и озвучаване на басейните през деня. Вечер на затворен прозорец не се чува. Тунела се минава за по- малко то минута, изключително чист, осветен в цветовете на дъгата и озвучен. На децата много им хареса.
Изключително голяма територия и всеки може да намери своето място според възраст и предпочитания. Бих повторила, защото не знам какво повече може да има от това. Все пак съм отворена и за нови предложения, които да не отстъпват на този хотел.
Ако някой е ходил в Лонг бийч и след това е намерил нещо още по- добро ще съм благодарна да сподели. Благодаря предварително!

# 709
Здравейте,
бихте ли ми казали грубо колко трябва да заредя в HGS за отиване и връщане до Мармарис? Не съм решил още дали през Истанбул или през моста на Чанаккале ще минавам. Но предполагам, че в едната посока ще искат да спра в Ефес и Троя, а в другата ще е през Истанбул.
Можете ли да препоръчате 2-3 малки градчета преди Измир за нощувка или направо в Кушадасъ?

Вижте файловете по долу, свалени от facebook от групата "Почивка в Турция" там можете да намерите
много полезна информация за маршрути, такси и др.
https://www.facebook.com/groups/pochivka.v.turcia/permalink/6996316150384825
https://www.facebook.com/groups/pochivka.v.turcia/permalink/7176285109054594
https://www.facebook.com/groups/pochivka.v.turcia/permalink/5728087233874396

# 710
Има ли някой ходил в Хайдар паша хотел в Алания тази година?

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 23:09 от Краси888

# 711
  • Beyond the Frontiers
Има ли някой ходил в Хайдар паша хотел в Алания тази година? В концепцията за 2022 г пише, че се сервира хранат от техния персонал (не намерих за 2022г), предполагам, че това вече го няма, откакто няма и Ковид, но ако може някой да ми потвърди, ще съм благодарна.
https://www.tez-tour.com/hotel.html?id=325568
Най-долу в прикрепени файлове има за 2023.

# 712
Здравейте,

За HGS - на границата на гишето казвам къде отивам и те ми изчисляват за колко пари да заредя.
Не сте казали откъде в Бг ще тръгвате, но ако планирате разглеждане на Троя и Ефес, ще трябва да предвидите две попътни нощувки. Иначе просто не си струва . За разглеждането на Троя - музея и разкопките - отиват минимум три часа. За Ефес - половин ден, както и да се смята. Съответно може да се нощува в Чанаккале и после в Кушадасъ или Измир. Чанаккале е много приятен град, с доста други забележителности за разглеждане.

# 713
Здравейте,

Търсим седмична почивка в Анталия за мен и жената , + още една двойка Октомври месец, плануваме да пътуваме със самолет от София или Варна.

До сега не сме почивали в Турция и нямам база за сравнение, за това имам няколко въпроса.

Добър вариант ли са туристическите агенции за такава почивка? Ако да, както и кои агенции препоръчвате?

Какво е мнението ви за Анталия, какво бихте препоръчали, ако вече сте ходили.

Бяха ми препоръчали някакъв хотел , за седмица излизаше 8000+ лева за двама което ми се стори много за съседна Турция 😅. Но да , не сме ходили и не знаем как стоят нещата.

Ако трябва допълнителна информация питайте ❤️
Благодаря предварително, на който изкаже мнението си / препоръча варианти.

Приятен ден!

Края на Октомври и началото на Ноември месец е края на сезона в Анталия, началото на месец Октомври е най
подходящо за почивка, температурата на въздуха е около 30 - 32 гр. водата е 27 гр. По спокойно е по малко хора
и деца има в хотелите. За първа почивка в Турция е препоръчително да сте с туристическа агенция, тя Ви организира всичко, съдейства за избирането на хотел според изискванията Ви, прави резервацията, застраховката, организира чартърния полет, трансфера от летището до хотела (рецепцията) и обратно. Има представител от посрещащата агенция от турска страна говорещ български. Препоръчвам агенции като:Тез Тур, Турс Клуб, Белпрего. Хотелите в Анталия са много и различни по категория на качество, на лукс, обслужване, храна, плаж, територия, забавления, всичко зависи от цената която може да си позволите.
Има хотели от 800 до 8000лв. Не може да Ви се отговори на въпроса за препоръка на хотел, тъй като не сте
посочили бюджет, предпочитания, изисквания. Търсете хотел в района на Сиде според максимално възможния
бюджет който можете да си позволите, там е най хубавия плаж, с чист пясък без камъчета и плавен преход в
морето. Гледайте клипове в You Tub за да добиете пълна представа за конкретен хотел чрез търсачката и четете отзиви на почивали в конкретния хотел. Желая Ви успех в избора и приятно изкарване на почивката.

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 23:28 от Joniboy

# 714
  • Варна
hue, до Кушадасъ ни казаха 600 лири в посока през третия мост на Истанбул, за да караме само по магистрала.
Това е и най-скъпия маршрут. Хубавото е, че и повече да заредите не се губят, а ако не стигнат има опция да платите на бариерата. При някои пък се вдигат дори и да не стигат парите, като тогава има 7 дневен срок, в който да заредите отново и тогава няма глоби и допълнително дължими такси.
След покупка на стикера се регистрирате в сайта им и си следите баланса и удържаните такси, така че можете да си направите и точна сметка за връщане.
Мислим да заредим 1500 лири ние.

При някои чужди туроператори дали има вече цени 2024?
Масово се говори, че ще има отново ударен скок както 2023 спрямо 2022г.

# 715
  • Русе
Здравейте,

За HGS - на границата на гишето казвам къде отивам и те ми изчисляват за колко пари да заредя.
 ...
Да, ама не е точно така. Точно вчера имаше подобни коментари в една от Фейсбук групите. Жената пътува редовно до Турция. До Кушадасъ са и казали от пункта да си зареди 800 лири. На нас също преди месец ни казаха до Анталия да заредим 600 лири. Е, да, ама, заредихме 450, понеже знаем колсо щепни излезе. И 400 лири не можахме да изразходим.

# 716
Има ли някой ходил в Хайдар паша хотел в Алания тази година? В концепцията за 2022 г пише, че се сервира хранат от техния персонал (не намерих за 2022г), предполагам, че това вече го няма, откакто няма и Ковид, но ако може някой да ми потвърди, ще съм благодарна.
https://www.tez-tour.com/hotel.html?id=325568
Най-долу в прикрепени файлове има за 2023.

Благодаря!

# 717
Здравейте,

Нормално ли е часовете за полетите до  и от Турция (организирана почивка от фирма ) за началото на октомври все още да не са известни.

# 718
Само да вметна, че в началото на октомври има ученическа ваканция в Германия и  не е съвсем без деца и толкова спокойно, колкото мислите. Но определено не се усеща като юни, юли или началото на септември

# 719
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

Нормално ли е часовете за полетите до  и от Турция (организирана почивка от фирма ) за началото на октомври все още да не са известни.
Известни са предварителните часове. Най-вероятно ги има посочени в предварителната информация за пътуването, на сайта на фирмата в офертата.
Окончателните ще имате седмица преди тръгване.
И това е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт