Лидл 176 - юнска леко скучна

• 57 785
  • 592
  •   1
Отговори
# 210
Светла, Дама Трефа, много ви благодаря!🙂
Откога замразените вишни са без марка на пакета?🤔🙂 Сякаш преди пишеше "Freshona" или "Chira"?🤔🤔

# 211
Внимавайте като варите консерва, че може да гръмнат! Има видеа и съвети из кулинарните блогове как се прави без консерва, вкл. в мутликукър. Но то ако се прави от подсладено кондензирано, има подсладено готово карамелизирано.

По-скоро ще смесвам неподсладено и подсладено, би трябвало да се получи по-добре.

# 212
По-скоро ще смесвам неподсладено и подсладено, би трябвало да се получи по-добре.
Неподсладеното в картонените кутии е доста рядко, нещо по-скоро като прясно мляко е.. 😉

# 213
Подарявам
Скрит текст:

# 214
Приготвих един брой от това нещо на еърфрайър - 15 минути, 200 градуса (повечето неща се препичат при това положение) - остана си бяло, сготвено е, но отвътре(под пласта панировка) е като мека тестена топка с пастет. Така ли трябва да бъде?

В същото време, пролетното ролце, което беше с него, малко прегоря по краищата (но ми хареса).

# 215
Подарявам
Скрит текст:

Пиша за ядките и рибните консерви

# 216
Кулинарен въпрос относно кондензираното мляко:
Скрит текст:
как от него се прави дулсе де лече? Сигурна съм, че е споменавано в темата...🙂 
Правила съм преди години с датско подсладено кондензирано мляко. Трябваше ми за едни аржентински сладки Алфахорес за пред посланичката на Аржентина.
В съд с вода слагах кутията мляко, водата да го покрие и варях на бавен огън, минимум  2часа.
Ей тук намирам линк за дулсе де лече https://recepti.rozali.com/kremove/kak-da-si-napravite-dulse-de- … irano-mliako.html

Днес си купих от тези алфахорес в Лидл, не са лоши, напомнят ми на нещо нашенско, но не мога да се сетя какво Smiley може би нещо като холидейка с дулсе де лече
Скрит текст:

# 217
Приготвих един брой от това нещо на еърфрайър - 15 минути, 200 градуса (повечето неща се препичат при това положение) - остана си бяло, сготвено е, но отвътре(под пласта панировка) е като мека тестена топка с пастет. Така ли трябва да бъде?

В същото време, пролетното ролце, което беше с него, малко прегоря по краищата (но ми хареса).
Пише да се готви на 180 градуса.🙂 Аз бих сложила във фрайъра на 180 градуса за 15 минути+ допълнително време, ако след 15 минути не ми се стори готово.

# 218
Подарявам:
Скрит текст:

# 219
Ама то на 180 щеше да е още по-сурово... Горният пласт прилича на тесто - меко и кашкаво... Или на картофено пюре - но не използвах това сравнение, защото не е с картофи.

# 220
Аз просто допичам до готовност на 180 градуса (не конкретно този продукт, но панирана риба или пилешки хапки).

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 19:21 от dolce miele

# 221
  • Асеновград

Оригинално се пържат в много горещо олио като във фритюрник. Трябва да са златисти. Вътре като меко пюре с пълнеж.  Далеч от оригинала са, и много солени.

# 222
  • shumen
Мен не ми харесаха и детето и то не ги хареса много,че моите станаха кашави.

# 223
  • In transit
Кулинарен въпрос относно кондензираното мляко:
Скрит текст:
как от него се прави дулсе де лече? Сигурна съм, че е споменавано в темата...🙂
Кондензираното мляко в картонените кутии не е подсладено, то е за добавяне в кафе и напитки и си е по-рядко от кондензираната мляко в консерва.🙂
Долче,
Скрит текст:
Става и като го вариш директно в тенджерка, като го бъркаш периодично, на бавен огън, докато придобие карамелен цвят и вкус, т.е се сгъсти. Но по-лесно е да си купиш готово дулче ди лече (сгушенка) или сгъстено карамелено мляко. В същите опаковки е, като кондензираното, само, че го продават в Била, Беьозка и прочие други магазини.

# 224
Според мен, точно тази панировка няма как да стане златиста - нещо й има (т.е. опаковката е подвеждаща). На хапките със синьо сирене (които бяха вкусни) имаше от същата панировка и тя си остава белезникаво бяла, независимо от метода на приготвяне. Даже не може да се познае кога е готово, защото цветът все е блед.

Значи, ще ги доям постепенно, но не ми харесаха особено. Пролетните рулца - да. Има и едни хапки със скариди тази седмица - те също стават.

Общи условия

Активация на акаунт