С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 131
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Толкова мразя да сменям чаршафи и да слагам калъфки на възглавници и одеяла, че не бих си направила труда. Ще ги оставя сгънати върху леглото и да си ги застилат сами. Все пак щом идват близки хора, от семейството, не вярвам да е нещо скандално.

# 661
И аз смятам,че е редно да подготвиш всичко като чакаш гости,камо ли деца и внуци.Но в различните къщи има различен ред.Щом е веднъж годишно и за малко,ще изтърпите.Гледайте да е безопасно за детето и това е.

# 662
Толкова мразя да сменям чаршафи и да слагам калъфки на възглавници и одеяла, че не бих си направила труда. Ще ги оставя сгънати върху леглото и да си ги застилат сами. Все пак щом идват близки хора, от семейството, не вярвам да е нещо скандално.
То и аз не обичам, ама вкъщи си постиламе все пак, както и за гости, независимо близки или не.
Да, ще изтърпим, то е ясно, просто се чудя как се очаква да предразположиш някого да идва по-често, като такива елементарни неща не би направил, за да е престоят му по-приятен.

# 663
  • Варна
Може да не иска да ви предразполага. А и хората сме различни. За теб е елементарно, за мен е крайно нежелано усилие. Върша го вкъщи щото няма кой. Ако имаше, нямаше да пипна чаршаф.

# 664
  • София
Rimmona, майка ми точно като теб обсъждаше/критикуваше снаха ни.

# 665
  • Варна
Римона още не може да проумее, че хората са различни, а светът е шарен. Казва го на думи, но някак не успява да го разбере. За нея е правилен нейният начин, нейните възгледи и толкоз.

Казвам го без грам заяждане, даже ми е забавно.

# 666
Ами тогава да не говори на сина си как искала да идваме по-често, ако не иска да ни предразполага.
Според мен, моите възгледи за това, че като имаш гост, е редно да му оправиш леглото, са правилни, мен така са възпитали, но осъзнавам, че в случая имам изключение от правилото.

# 667
  • Варна
Пак разсъждаваш от твоята камбанария. За нейните разбирания предразполагане може да е отправената покана и изказаното желание да ви види. За твоите - застланите чаршафи. За нечии други - пълен слугинаж и закуска в леглото. И още, и още...

# 668
А когато сте при свекървата какво е нейното отношение - като към гости или като част от семейството?

# 669
  • София
Ами тогава да не говори на сина си как искала да идваме по-често, ако не иска да ни предразполага.
Според мен, моите възгледи за това, че като имаш гост, е редно да му оправиш леглото, са правилни, мен така са възпитали, но осъзнавам, че в случая имам изключение от правилото.
Ако иска и да пее на сина си акапелно, тяхна работа.
Напълно съм съгласна с Хай - ти си на принципа "Моят начин е единственият правилен и туй то!". Малко широкоскроеност не вреди.

# 670
Това са битовизми. Те трябва да са без значение при такива отношения просто.

(И майка ми, и свекърва ми са уникални чистници и няма прашинка у тях никъде. Чаршафите и на двете места се е случвало да си ги застиламе ние.)

# 671
Mandy Bo ами аз досега, където и да съм била на гости, никога не съм ровила в чужд гардероб да търся чаршафи, та и затова се зачудих дали в конкретния случай е отношение към мен или към всеки друг гост.

Ами жената явно не ви брои за чужди. Защо се учудваш тогава? Ако те броеше за чужд човек, пак щеше да си обидена, бас държа.
Най-искрено ти пожелавам само това да са ви проблемите със свекървата. Simple Smile

На мен свекърва не ми е постилала, защото не съм нощувала у тях. Но пък когато ходим при майка ми, рядко е застлала предварително. Обикновено оставя възглавници, завивки и чисто спално бельо да се оправяме сами. Досадно, но я разбирам – тежи ѝ, както и на мен вече ми тежи. Ама аз съм с 22 години по-млада все пак...

# 672
Приемащата домакиня има куп слугинаж, който трябва да свърши предварително, без да се брои спалнята. Чистене, пазаруване, готвене и т.н. Лично аз каталясвам, много преди да са дошли каквито и да е гости. След това следва сервиране, прибиране и пак наново. Мисля, че всяка домакиня, която го върши, би трябвало да влезе в положението на друга домакиня. Иначе и на мен би ми било най-приятно да се трупясам в чистичко оправено легло.
Не забравяйте и възрастовата граница, както и личните физически възможности на всеки.

# 673
Ние гостуваме веднъж годишно за два дни, а тя идва у нас почти всеки месец и седи по седмица. Аз съм с малко дете и не ми е по-малко натоварено.

# 674
Така е, но младият човек е винаги с повече сили. (факт). Може и ти да не се престараваш, застилаш и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт