Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 32 149
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Мда, да ги направят в края на юни, че съвсем да се олеят с резултатите. Като стане топло, че даже - горещо, и моят спира да е в състояние да мисли. Няма такъв филм: горещина и мислене на високи обороти.
Днес донесох от майка ми Бай Ганьо, немили недраги, и до Чикаго и назад. Дребни книжлета, с още по-дребен шрифт. Докато първокласникът за 20 минути прочете една книжка с Барбароните (60 стр с много картинки), батко му прочете страница и половина от бай Ганьо. Няма по-лентяйски от него, казвам ви...

# 556
Здравейте, дами. Записвам се в темата с един седмокласник догодина. Май за последен път участвах в бг мама, когато бях бременна с него 😀. Вкъщи всички са на върха на спокойствието, но мен ме започна седмокласната треска - та ще се радвам на присъствието на сродни души.
За протокола- записала съм го на школа за другата година- и по БЕЛ, и по МАТ.

# 557
  • София
Много добре казано:) Може ли да дойда и аз , имам доста идеи. Може да ги комбинираме
Заповядай, направо ще ги тръшнем Grinning Техните идеи, откъдето и да ги погледнеш, не стават, поне не и в обозримо бъдеще.

# 558
  • София
Тази Света Троица толкова ме ядоса, че два пъти започвам да пиша и се отказвам. На някои хора, как да се изразя по-меко, трябва да им бъде забранен достъпът до образованието.
Установил Стаматов, че децата в края на годината нямат мотивация – по този повод да сложим изпитите в последните дни, за да ги мотивираме (що пък не и през юли – колко материал още ще вземат, и  мотивацията ще нарастне двойно). А само трябва да се помисли - мотивация ли нямат децата или просто са уморени от седмокласното безумие.
Александров ще купува и ще адаптира тестове. Аз да му припомня вица за креватите и публичния дом – колкото и тестове да променят, откъдето и да ги внесат и адаптират, докато не променят учебниците и начина на преподаване,  нищо няма да се промени.
Двамата дружно ще въвеждат тестове по химия, физика, биология, география, 'щото не може те да бъдат неглижирани. А как може да се пренебрегват, питам аз, Технологии и предприемачество, Музика -  за някоя фолклорна област да разкажат, програмка по КМИТ да направят. Ето,  Такева предлага времето за втори модул да се увеличи – точно там им е мястото, таман и времето ще стигне.
Че не са ме извикали мен на сбирката, да видите какви идеи още мога да дам, е-хе.
Много добре казано:) Може ли да дойда и аз , имам доста идеи. Може да ги комбинираме

Ааа, и аз се записвам, ако ще ходите

# 559
Тази Света Троица толкова ме ядоса, че два пъти започвам да пиша и се отказвам. На някои хора, как да се изразя по-меко, трябва да им бъде забранен достъпът до образованието.
Установил Стаматов, че децата в края на годината нямат мотивация – по този повод да сложим изпитите в последните дни, за да ги мотивираме (що пък не и през юли – колко материал още ще вземат, и  мотивацията ще нарастне двойно). А само трябва да се помисли - мотивация ли нямат децата или просто са уморени от седмокласното безумие.
Александров ще купува и ще адаптира тестове. Аз да му припомня вица за креватите и публичния дом – колкото и тестове да променят, откъдето и да ги внесат и адаптират, докато не променят учебниците и начина на преподаване,  нищо няма да се промени.
Двамата дружно ще въвеждат тестове по химия, физика, биология, география, 'щото не може те да бъдат неглижирани. А как може да се пренебрегват, питам аз, Технологии и предприемачество, Музика -  за някоя фолклорна област да разкажат, програмка по КМИТ да направят. Ето,  Такева предлага времето за втори модул да се увеличи – точно там им е мястото, таман и времето ще стигне.
Че не са ме извикали мен на сбирката, да видите какви идеи още мога да дам, е-хе.

Ааа, и аз се записвам, ако ще ходите
Хей , яка група Simple Smile Направо ще ги разбием

# 560
Мда, да ги направят в края на юни, че съвсем да се олеят с резултатите. Като стане топло, че даже - горещо, и моят спира да е в състояние да мисли. Няма такъв филм: горещина и мислене на високи обороти.
Днес донесох от майка ми Бай Ганьо, немили недраги, и до Чикаго и назад. Дребни книжлета, с още по-дребен шрифт. Докато първокласникът за 20 минути прочете една книжка с Барбароните (60 стр с много картинки), батко му прочете страница и половина от бай Ганьо. Няма по-лентяйски от него, казвам ви...
Споко, моята четяща го мъкна почти 2 седмици.....беше и много тъп(Изобщо не хареса книгата)...с Чикаго и назад и Немили-недраги бързо се разбра.
Като почне да се помотва минавам на тежка артилерия...прибирам телефона.

# 561
Трябва да сложа минимален лимит за четене, но не е минути, а в брой страници. Как ни едно от моите лапета не се метна на мен. Всичките лентяйчета като баща си. Само в най-малкото ми е надеждата да ви кажа.

# 562
Трябва да сложа минимален лимит за четене, но не е минути, а в брой страници. Как ни едно от моите лапета не се метна на мен. Всичките лентяйчета като баща си. Само в най-малкото ми е надеждата да ви кажа.

Виж това е идея в зависимост от дебелината на книгата.
За първи път влачи книга толкова( от задължителните), даже Под Игото миналата година изчете по-бързо.
Книгата за нея се оказа цитирам "тъпа", Бай Ганьо също е "тъп"....Разбра смисъла на кнгата, но не я хареса изобщо.

Та някъде из постовете съм написала важните според нашата класна глави....може и само тях да прочете, ако естествено не държиш да си чете целите книги.

Моята иначе релаксира с четене на манга.

# 563
  • София
sali, групата ще се увеличи лавинообразно Joy Предлагам и да ги оборудваме с по един седмокласник за периода април-юни, дори бЕло и розмарин може да им осигурим, от нас да мине Joy

# 564
Леденото момиче, благодаря за извадката, всички вдигнахме кръвно. Събрали се нашите  и се чудят кой по-голяма умнотия да предложи. Сали много точно го е казала. Аз като цяло подкрепям идеята за интегрален изпит, но съм твърдо на мнението, че той трябва да е въведен и да важи за набора, който към въвеждането му е в четвърти клас.
Моят шестокласник ще ходи на частни уроци, при учителките,при което беше брат му. Едно време се чудех частни или курс, тогава баща му настоя за частни уроци и това беше правилното решение за нас. Курсът е подходящ за по-ученолюбиви деца, по-амбициозни, които нямат уклон към скатаване. Когато в края на подготовката записах големия ми една събота на математика три часа, той започна да се бунтува. Аз му казах, че децата цяла година ходят на курсове по половин ден в събота, а неговият отговор беше : "Ами на курс си е друго - гледаш през прозорчето и времето си минава". Та така, малкият е достоен последовател на брат си, и той на частни ще ходи. Поне в началото уроците по бел ще са онлайн, по математика не

# 565
  • Варна
Здравейте, дами! Включвам се в темата с бъдещ седмокласник, който в момента решава задачи до мен. Joy Да оцелея и тази година и мога да се "пенсионирам" от училищните терзания. Joy

# 566
  • София
Група некадърници са се оакали (с извинение) за поредна година и сега се чудят как да го замажат и да изкарат децата виновни. Що направо не ги разпънем на кръст тези деца, че ония лентяи да са доволни? Бясна съм какво им причиняваме. Но иначе били демотивирани.
Съжалявам, момичета, имах нужда да си го излея, а наборката е до мен и не трябваше да чува Simple Smile

# 567
  • София
Дами, недейте толкова нерви да хабите за дрънканиците на тия смотани клюкарки Стаматов и какъв беше другия. Те само и само да им се въртят имената из медиите, още от ковидно време бълваха глупост след глупост в публичното пространство.
Шансът някой в МОН да се хване на прави каквото и да било за следващата година е под нулата. Нищо няма да променят за нас, ще видите.

# 568
Да питам аз нашите мами от Бургас..
Имат ли децата насоки къде и какво да учат?

# 569
Телеграф се появи онлайн. Между другото вчера разглеждах полски и естонски изпити, вдъхновена от цитираното тук. Joy
Официалното предложение до министъра от СРСНПБ.

Общи условия

Активация на акаунт