До астрала и обратно...или какво има "отвъд"

• 105 039
  • 1 709
  •   1
Отговори
# 1 515
и след Z идва поколение...

# 1 516
Gen Z е наистина "новото" поколение. Само че,независимо че в очите на "старите" поколения Gen Z е провал, напротив, Gen Z е част от прогреса на човечеството. Този, който е свързан със счупване на ограниченията, страховете и зависимостта от одобрението на другите, свободата на духа и така трябва да бъде. Докъде ще доведе, ще видим, но със сигурност ще е по-добре от това, както е било досега, с всички изкривени морални ценности и ограничения. (които са били валидни и работещи за предишните поколения, но човечеството расте и вече не са нужни). Няма да забравя как по-миналата година, когато бяхме на море в Гърция и решихме до отидем до Света гора и когато спряхме, за да разгледаме бреговете, започнаха да ни карат жените да се покриваме със забрадки, за да не оскверним мястото и да не притесним монасите. Толкова унизена се почувствах, като човек и жена. Естествено не си сложих забрадка, цъкаха някакви лели с езиците, но изобщо не ме интересуваше. Даже мислех да си пусна косата (тя е дълга, гъста и руса), но ММ ми каза все пак да не прекалявам. Иначе, монасите висяха по кафенетата по цял ден и гледаха туристки по бански (нищо, че в тези манастири цари разврат по гейски хаха).
Та,ето всичко това си отива и идват новите поколения, които ще го изкоренят и аз съм много щастлива, че съм част от това Simple Smile

# 1 517
  • Тра-ла-ла
Такива чупения на страхове и свобода в новите поколения и времена, че се чудят коя от 36+ сексуалности да си припишат и дали въобще им се играе на връзки и семейства. Респективно нежелание за каквато и да е ангажираност във всички аспекти на живота. Опити да се узаконяват дроги, педофилии. Отнемане на деца от родители.

Всъщност каква свобода?! Каквото и да кажеш - все някой си обидил и може да те съди, да ти махат коментара от форуми, защото е политнекоректен. Ваксини под строй, влизане в транспорт и заведения срещу зелен сертификат.

# 1 518
Разбира се, за да тръгне напред, винаги трябва преди това да има хаос. Как ще се промени и счупи старото, без да настане хаос и безредица,преди това. Винаги преди новото има революции, които никак не са плавни и спокойни. В момента сме свидетели на такава. Светът се променя, колкото и да не ни се иска. На мен ми се иска, де Simple Smile
Честно казано, в момента, въпреки всички катарзиси в световен мащаб и описаните от теб неща, се чувствам много по-свободна и в духовен и във физически аспект, от когато и да е било. Преди винаги бяха ограниченията, какво ще си помисли мама, тати, дядо, този мъж и като цяло хората. Живеех за тяхното одобрение. Сега изобщо не ми пука дали някой одобрява това което съм и правя или не. Единствено ми е важно аз да съм в хармония със себе си и да се одобрявам. Не ме е и страх да си тръгват хора, защото знам, че тези, които са за мен и ще ме подкрепят и уважават каквато съм в момента,остават или ще дойдат. Честно казано, забелязвам, че откакто започнах да работя върху ограниченията си и зависимостта от чуждото одобрение и върху това да съм автентична като човек (да съм със свободен дух и да приемам живота като забавление), хората направо започнаха да се редят на опашка за това да са около мен. А аз пък не общувам с всеки, пазя си енергията и толкова много хора около мен, искащи разговор и внимание, ме натоварва. Но определено се случва с голям интензитет. Което пък ми показва, че вътрешно всеки иска да бъде свободен и да "танцува" живота и когато усетят такава енергия в теб и я търсят, за да им даде енергия и на тях.
В крайна сметка, нашето поколение (Millenials)  и Gen Z, общо взето сме инициаторите, но и жертвите на тази революция. Която обаче, при всички положения е за добро и знам, че тези след нас ще живеят така, както аз се стремя да живея - в хармония със себе си и свобода на духа, без до зависят от други хора. Едно по-високо духовно ниво, по-далече от егото. Те така ще се раждат.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 16:41 от KPP

# 1 519
нали не си представяте, че ще дойдат времена без никакво объркване? всичко ще е гладко и ясно?
това е възможно само при поколение от не-хора
всяко поколение си има предизвикателства, при които живее с предистория и обстоятелства, разбира се
нещо се оплита, нещо се заплита
Бъдещето носи нови ограничения, КРР

# 1 520
Gen Z е наистина "новото" поколение. Само че,независимо че в очите на "старите" поколения Gen Z е провал, напротив, Gen Z е част от прогреса на човечеството. Този, който е свързан със счупване на ограниченията, страховете и зависимостта от одобрението на другите, свободата на духа и така трябва да бъде. Докъде ще доведе, ще видим, но със сигурност ще е по-добре от това, както е било досега, с всички изкривени морални ценности и ограничения. (които са били валидни и работещи за предишните поколения, но човечеството расте и вече не са нужни). Няма да забравя как по-миналата година, когато бяхме на море в Гърция и решихме до отидем до Света гора и когато спряхме, за да разгледаме бреговете, започнаха да ни карат жените да се покриваме със забрадки, за да не оскверним мястото и да не притесним монасите. Толкова унизена се почувствах, като човек и жена. Естествено не си сложих забрадка, цъкаха някакви лели с езиците, но изобщо не ме интересуваше. Даже мислех да си пусна косата (тя е дълга, гъста и руса), но ММ ми каза все пак да не прекалявам. Иначе, монасите висяха по кафенетата по цял ден и гледаха туристки по бански (нищо, че в тези манастири цари разврат по гейски хаха).
Та,ето всичко това си отива и идват новите поколения, които ще го изкоренят и аз съм много щастлива, че съм част от това Simple Smile
Не мисля, че Z е провал, въпреки че и аз май съм вече от старото поколение. Това, че са коренно различни, не значи лошо. Това е поколение, което още никой не е намерил начин как да подчини и затова са неудобни и недолюбвани.

# 1 521
Ако питате в темата или поколенията извън Gen Z и Milennials, с малки изключения ще ви кажат, че са провал и жална ни майка, ако това е следващото поколение Simple Smile
Моята сестра е типична Gen Z и е черната овца на рода (освен за мен, аз и се възхищавам Simple Smile ) Всички са възмутени от нея, как може да не слуша никой и да си прави каквото иска, как може да не се обажда на бабите си всеки ден (да им изслушва всички монолози, с оплаквания и жалвания Simple Smile ), опитват се да я вкарват в рамки, вменявайки чувство за вина и усещане, че е провал в живота си.
А тя е независим млад човек, наслаждаващ се на живота, работещ по професията, която тя иска (а не тази, която и се налагаше, че трябва да изучава), на 24 години вече се издържа сама, в София, изцяло разчитаща на заплатата си (която е почти колкото моята). В очите на някои по-възрастни близки е провал, мързелива и егоистична. Та толкова за Gen Z, новите поколения и традициите и ограниченията.
В крайна сметка, всеки сам избира как да живее и дали да е щастлив или не толкова. Уважавам избора на всеки, само не желая да ми се натрапва или някой да ме убеждава да го приема за мой.
Един много мъдър човек (от старите поколения, но с млад дух) наскоро ми каза. Аз водя спорове и се ядосвам само за 3 неща.
1. За нещо, което ми засяга здравето и някой иска да го повреди
2. За нещо, което ми засяга нещо мое, материално (кола, къща) и някой иска да го повреди
3. За нещо, което ми губи времето/някой не уважава времето ми
За всичко останало, даже и да ми кажат, че слънцето изгрява от запад, ще кажа - така е, прав си.
Та, напоследък все повече спазвам неговото правило Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 17:36 от KPP

# 1 522
Синът ми също е типичен Z. На 19 е и е изключително успешен- и в спорт, и в учение, и в бизнес начинания. Налага ми се постоянно да го защитавам пред баба му и дядо му, например, за начина, по който подхожда към всяка ситуация.

# 1 523
Аз също познавам успешни и умни З -ита.
Не познавам лично неуспешни. И съм против обобщението.

# 1 524
При всяко поколение има успешни и неуспешни. Щото пък нашите баби и дядовци са били китки за мирисане. И родители ми/ни (на Milennials).

По онова време, например е имало много малко разводи, обаче пък е имало насилие, обезличаване и много изневери и извънбрачни деца. Сега може да не сключваме брак веднага, но поне отношенията са по-открити. За трайни ще видим, но поне от хората около мен, които имат брак и деца, със сигурност за момента изглежда, че ще са трайни. Може би, защото знаеш, че ако не проработи, можеш да се разведен и няма да е голяма драма да си самотен родител и затова не се опитваш да спасяваш нещо отдавна умряло.

# 1 525
Точно така, във всяко поколение има всякакви представители.
Новите не са застраховани от бъдещи провали и сблъсъци. Отпадат едни догми, появяват се следващите. Човечеството като общо понятие винаги ще има за какво да се бори и ще има пионери сред стадото.
Не мисля, че конкретно поколение може да се разглежда като по по най.

# 1 526
По мое мнение gen Z са много по-разчупени и не им пука кой какво мисли за тях, имат една свобода, която аз като Millennial не съм имала. Може би и затова са доста успешни, защото не им е казвано как трябва да "учиш, за да сполучиш", приказки от типа "който не работи, не трябва да яде" и т.н. Гледам има доста gen Z инфлуенсъри, които не са стъпвали в университет, а си изкарват достатъчно пари да се издържат. Разбира се, има и успешни милениъли, но като че ли повечето сме се забутали в някакви подсъзнателни ограничения, от които не можем да излезем.

# 1 527
Точно така, те не се притесняват, че ще останат без работа и с лекота се захващат с нови неща, напускат, почват на ново място.

# 1 528
Точно така, във всяко поколение има всякакви представители.
Новите не са застраховани от бъдещи провали и сблъсъци. Отпадат едни догми, появяват се следващите. Човечеството като общо понятие винаги ще има за какво да се бори и ще има пионери сред стадото.
Не мисля, че конкретно поколение може да се разглежда като по по най.

Може би най-правилно е да се разглежда като най-адаптирано, спрямо света в момента.

Относно работата, аз съм на 32 и в момента съм на 6тото си работно място, плюс имам своя частна практика, която все повече развивам. Ако си бях останала на първото или второто, сега щях да съм експлоатирана до смърт, вероятно можеше и да не съм си взела дипломата, защото нямаше да имам време, щях да взимам малко пари и определено нямаше да мога да си позволя да си  стоя вкъщи да работа макс 3 часа на ден, паралелно да си развивам частна практика и да взимам добри пари. И всичко това - защото навремето не слушах догмите на родителите/роднините, вкл.и на ЧР специалистите. Казвали са ми, че съм неназначваема. Естествено бг ЧР. Международните компании постоянно търсят кадри с толкова много опит. Общо взето стоя около 2 години и ако вече не ми е интересно или нещо ме дразни или видя, чу пазара на труда се развива от гл.т. възнаграждения, а моето не мърда - Чао. Според мен вече все по-малко хора работят по 20 години на едно място и дори такива хора не са желани даже и за senior позиции, защото не са с модерно мислене и не са запознати с новостите.
Но това вече е друга тема.

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 19:09 от KPP

# 1 529
Съвсем като теб виждам нещата КРР (мнение #1518)
Има хаос, но децата, утрешните зрели хора, ще се справят с него.
Климатичната криза, която се очертава, ми се струва, че и нея ще успеят да я овладеят.
Нямам апокалиптично мислене аз

Общи условия

Активация на акаунт