Страсти - ясли и градини в София, кампания 2023/2024 - Тема 2

• 30 097
  • 411
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
В такъв случай за  преди 25.08 дали ще ги обявят за 23/24 г. Като свободни за 4 група
Първото текущо класиране за 2023/2024 е на 25-ти август.
Няма как да се мине в режим на текущ прием за 2023/2024 преди тази дата.

# 106
В такъв случай за  преди 25.08 дали ще ги обявят за 23/24 г. Като свободни за 4 група
Първото текущо класиране за 2023/2024 е на 25-ти август.
Няма как да се мине в режим на текущ прием за 2023/2024 преди тази дата.
Много благодаря,
Просто трябва да следя кога да добавя новите кандидатури за 4 група, преди затваряне на системата за класирането, така ли?
Извинявам се, но не съм много наясно о да не объркам нещо?!
По-скоро въпроса е кога ще заключат пред 25.08 системата?

# 107
  • Sofia
Системата се заключва на 25-ти август в 17ч. До тогава можете да редите кандидатури.

# 108
Системата се заключва на 25-ти август в 17ч. До тогава можете да редите кандидатури.
Благодаря!!!!

# 109
Здравейте, а при прием със сменен набор задължително ли се повтаря 4-та група или може да повтори 2-ра или 3-та?

# 110
Детенце от нашата група избра да кара ПУК в училище, за да не повтаря. Те така или иначе се разделят трудно (поне в групата на щерката) и е много криво за едно дете всички други да отиват в училище, а то да остане в градината. При нас постоянно си говорят кой в кое училище ще учи и т.н.

# 111
Здравейте, може ли да ми кажете ако искам да пусна детето на ясла с прием Януари месец, кога трябва да кандидатствам?

# 112
  • София
Единственият шанс да тръгне януари на ясла е, ако го приемат на междинно класиране, където шансовете са минимални.

# 113
Единственият шанс да тръгне януари на ясла е, ако го приемат на междинно класиране, където шансовете са минимални.
Ясно че е въпрос на шанс, но кога се пуска кандидатурата? Трябва ли да чакам текущото класиране което е през Декември или мога да кандидатствам и Септември?

# 114
Първото междинно класиране е на 25 август, съветвам ви участвате още тогава.
Принципно е хубаво непрекъсното да следите системата къде има свободни места и да си актуализирате кандидатурите. При тази липса на места не чакате кога на вас ви е удобно (особено по средата на учебната година), а участвате във всички класирания и стискате палци да имате късмет.
Успех 🙂

# 115
  • София
Ясно че е въпрос на шанс, но кога се пуска кандидатурата? Трябва ли да чакам текущото класиране което е през Декември или мога да кандидатствам и Септември?
След като запишете дете в яслена група, имате възможност да отлагате тръгването на ясла до 60 календарни дни. Т.е. ако искате детето да тръгне примерно около средата на януари, почвате да кандидатсвате около 10-ти ноември, за да може с 60 дни отлагане (които при прием на текущо класиране се броят от датата на записване на детето в яслата), да докарате най-късна възможна дата на тръгване около средата на януари.
Ако канидатствате през септември и запишете детето примерно на 10-ти септември в ясла, то ще можете да отложите тръгването грубо сметнато до около 10-ти ноември.

# 116
Принципно е хубаво непрекъсното да следите системата къде има свободни места и да си актуализирате кандидатурите. При тази липса на места не чакате кога на вас ви е удобно (особено по средата на учебната година), а участвате във всички класирания и стискате палци да имате късмет.
Успех 🙂
Няма как още от Август, защото бебо няма годинка. Затова искам да е в Януарския прием, за да мога да отложа с 60дни и де факто да тръгне март. Така ще е на годинка и три месеца и е една идея по приемливо са мен….

# 117
Няма как още от Август, защото бебо няма годинка. Затова искам да е в Януарския прием, за да мога да отложа с 60дни и де факто да тръгне март. Така ще е на годинка и три месеца и е една идея по приемливо са мен….

Можете да кандидаствате, ако детето е родено през 2022, но тази година примерно в моята община за първа яслена нямаше нито едно место на 3те класирания през януари и февруари, аз тогава започнах да кандидаствам, за да разуча системата главно, не съм се надявала да влезе. Трябва някое дете да го отпишат за да се появи место.
Ако детето е родено 2023, можете чак на май 2024 да кандидаствате.

# 118
Успех 🙂
Ако нямате допълнителни точки или в района, за който кандидатствате предстои откриване на нова яслена група, шансът за прием е нулев при кандидатстване на междинните класирания. Мащабът на злото демек липсата на места особено в яслени групи е такъв, че кандидатствате при всяка възможност и стискате палци за прием, а не когато на Вас ви е удобно. Звучи кофти, но това е реалността.

# 119
  • Sofia
Здравейте, може ли да ми кажете ако искам да пусна детето на ясла с прием Януари месец, кога трябва да кандидатствам?
Вие сама сте си отговорили на въпроса.
Щом искате детето да тръгне най-рано март 2024, трябва да кандидатствате януари 2024 (и отлагате с 60 дни).
За януари все още няма календар и не можем да Ви дадем повече информация за точни дати.

Но от сега мога да Ви кажа - за първа ясла през януари 2024 едно 99% е сигурно, че няма да има места. А ако все пак се намерят едно-две, то те ще отидат при деца с много точки.
Но ако детето е набор 2023 (януари), системата няма да Ви допусне да кандидатствате, защото за набор 2023 кандидатстването започва чак май 2024.

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 18:03 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт