Страсти - ясли и градини в София, кампания 2023/2024 - Тема 2

• 29 828
  • 411
  •   1
Отговори
# 300
По общите критерии максималния брой точки е 15 .Но дори и с 15 точки ,класирането в Красно село е много трудно .

Здравейте!

Предстои кандидатстване за детска ясла за набор 2022 г. От София съм и съответно имам максималния брой точки по общите критерии (5+2+4+ 3 за първо желание) общо 14 ги изкарвам аз. Имате ли представа за район Красно село дали имам шанс?

# 301
Благодаря! А бихте ли ми казали от къде идва тази 1 точка разлика, че нещо ми се губи.

По общите критерии максималния брой точки е 15 .Но дори и с 15 точки ,класирането в Красно село е много трудно .

Здравейте!

Предстои кандидатстване за детска ясла за набор 2022 г. От София съм и съответно имам максималния брой точки по общите критерии (5+2+4+ 3 за първо желание) общо 14 ги изкарвам аз. Имате ли представа за район Красно село дали имам шанс?

# 302
Точките ви са така , само ,че когато се кандидатства по район на местоживеене ,точките са 3 , а не 2 ,както вие сте написала ,така стават 15

Благодаря! А бихте ли ми казали от къде идва тази 1 точка разлика, че нещо ми се губи.

Здравейте!

# 303
  • София
Здравейте!

По критерий 2 трябва да имате 3, а не 2 точки - погледнете си пак точките в системата. Красно село е много тегав район за ясла (но ако с яслата не се получат нещата, поне за градина има доста места в района).

# 304
Здравейте, детето ми посещава самостоятелна държавна ясла от 27ми октомври. Така беше разпределено. Ще има ли допълнителна точка за майското класиране?

# 305
До колкото зная трябва да е посещавало поне 6 месеца от последните 12 преди класирането, което би трябвало да е май, така че би трябвало да има.

# 306
  • София
Здравейте, детето ми посещава самостоятелна държавна ясла от 27ми октомври. Така беше разпределено. Ще има ли допълнителна точка за майското класиране?
Ще има, стига да е набор 2021, а не 2022.

# 307
Здравейте на всички.Имам един въпрос на който може и да не намеря отговор тук,но все пак ще попитам.Заобикалящите ме познати,приятели и родители по темата с некласирани деца за ясла или градина,казват че винаги из между всички кандидатстващи има и такива, които са приети по втория начин.Та въпроса е как става това? Нали всичко е по електронен път т.е. няма място за рушвети.Ще кандидатстваме за 1ва яслена група и чак вече се чудя дали има смисъл.
Извинявам се за невежеството,но ще бъда благодарна за разяснения Thinking

# 308
Не сме го правили, но обикновено се прави чрез директорката или началниците й в Столична община.

# 309
Здравейте за район Витоша шанс с 14 т. Има ли дете набор 2022 г. Ако някой знае с какви точки са приемали миналата година ще съм благодарна.

# 310
Шансът си го изчислявате сама като видите колко са кандидатите, с какви точки и колко са свободните места в района.
Принципно нямате пълния брой точки, който е 15, така че ви е доста малък.

# 311
  • София
Шансът си го изчислявате сама като видите колко са кандидатите, с какви точки и колко са свободните места в района.
Принципно нямате пълния брой точки, който е 15, така че ви е доста малък.

Направо нищожен, това може би е най-тегавият район за кандидатстване.

# 312
  • София
За ясла в район Витоша ситуацията е много сложна - дори и с 15 точки шансът е малък, с 14 точки не мисля, че имате изобщо шанс за този район. Кандидатствайте, разбира се, но мислете своевременно и за други варианти - частна ясла, програма Родители в заетост или друг вариант за гледане на детето.

# 313
  • София
Те на някои места 15т се въртяха на жребий или дори не стигаха до жребий. С 14т пък съвсем не виждам шанс особено за този район. Вие си кандидатствайте все пак, поне да може за компенсации да кандидатствате.

# 314
Така и предполагах за съжаление. Има ли някой представа може ли да ее възползвам от програмата родители в заетост ако съм трета година Неплатено майчинство.?

Общи условия

Активация на акаунт