Родителите му

• 18 784
  • 430
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Останалите като свекърви си ги представям Blush

# 136
  • Далечният изток
Като свекърви ясно, свекървите винаги са лоши...

# 137
Точно – културни и възпитани отношения. Младите канят гости, възрастните не се натрапват, възрастните канят гости, младите не се натрапват... Всеки трябва уважава чуждото лично пространство. Не може в чужд дом да държиш сметка домакините кого са поканили. Това е некултурно и невъзпитано.
Разбира се, обаче не ако са поканили тези гости заради твоето новородено дете, не са ти казали нищо, обаче очакват и ти да присъстваш. Също като  снахата да организира събиране по повод рождения ден на свекървата, да покани когото тя прецени, ама на нея нищо да не й каже, а когато дойдат гостите, да очаква свекървата да подскочи от радост.
П. П. Аз като снаха, бих казала, че съм прекалено търпелива, учтива, толерантна към простотия и добра, до степен свекърите ми да идват в моят дом, все едно е техен, да стоят колкото и  когато пожелаят, месеци наред, да ми се качват на главата... Докато търпях, търпях и не ми избиха балансите. И като казвам моят дом , точно това значи. За това и надушвам просташкото поведение отдалеч.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 13:30 от Прекрасная Василиса

# 138
  • София
Точно – културни и възпитани отношения. Младите канят гости, възрастните не се натрапват, възрастните канят гости, младите не се натрапват... Всеки трябва уважава чуждото лично пространство. Не може в чужд дом да държиш сметка домакините кого са поканили. Това е некултурно и невъзпитано.
Разбира се, обаче не ако са поканили тези гости заради твоето новородено дете, не са ти казали нищо, обаче очакват и ти да присъстваш. Също като  снахата да организира събиране по повод рождения ден на свекървата, да покани когото тя прецени, ама на нея нищо да не й каже, а когато дойдат гостите, да очаква свекървата да подскочи от радост.
Пак лъжеш – никъде не пише, че са очаквали да присъства.

Ми след като им е казала два часа преди това да дойдат,
Скрит текст:
явно е трябвало да присъстват. Нека авторката се включи и да уточни, тя и мъжът й, трябвало ли е или не е трябвало да присъстват на сватбената вечеря и събирането за бебето, или не😂 щото съм сигурна, че е било повече от задължително.
Няма такова нещо. Измисляш си. За едното събитие са разбрали неизвестно колко часа по-рано, но не пише някой да ги е карал да ходят. За второто събитие са разбрали в момента, в който гостите са започнали да идват. Отново не пише някой да ги е карал да ходят.

# 139
Снахата никого няма да покани. Не виждам желание те да организират и плащат нещо (младите). Wink

# 140
Авторката явно е искала просто да види как расъждават другите хора не да влиза в дискусия ,така предполагам.Няма нужда да се нападаме всеки има мнение ,няма смисъл да го коментираме повече

# 141

Аз няма и да се правя на добра свекърва.

# 142
Снахата никого няма да покани. Не виждам желание те да организират и плащат нещо (младите). Wink
Къде да видиш - в единствения пост на авторката ли?
Колкото до присъствието на младите - в такива селско- просташки фамилии то се разбира от само себе си. Иначе после кво ще каже родата - снахата нацупена седи на балкона и не иска да дойде да ги уважи... Или пък сватбена вечеря, квото и да значи това, ама без булката... Че нали после сватба няма да има. Тук изобщо не става въпрос те да си почерпят родата по повод, а че организират тържества в тяхна чест и на детето им, без тях дори да ги уведомят предварително.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 13:37 от Прекрасная Василиса

# 143
Да, можеше да изтъкне как те самите канят всички, като организират нещо, ама няма! Grinning

# 144
  • София

Аз няма и да се правя на добра свекърва.

Ето така се бранят традиции, форумът няма да умре! Relieved

# 145
Много ясно. Нямам и намерение да осигурявам жилища, финансова или гледаческа помощ. За час-два, да речем, че може. Иначе всеки да си гледа семейството.

# 146
На осигуряването на помощ пък кое му е лошото?

# 147
Много ясно. Нямам и намерение да осигурявам жилища, финансова или гледаческа помощ. За час-два, да речем, че може. Иначе всеки да си гледа семейството.
Това предполагам, изключва и организиране на подобни "тържества", каквито й организират свекърите на авторката, без дори да попитат или поне уведомят младите.
П. П. Едно е помощ, съвсем друго да им се месят в живота и да взимат решения вместо тях.

# 148
Няма лошо, стига да има желание и възможност, а не да се приема по подразбиране.

Това предполагам, изключва и организиране на подобни "тържества", каквито й организират свекърите на авторката, без да попитат младите.

Ако искам "тържества", вечери и гости, си е лично моя работа и избор кой и по какъв повод ще поканя.

# 149
  • София
Зависи кой какво разбира под "помощ".

Общи условия

Активация на акаунт