Родителите му

• 19 262
  • 430
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Василиса, аз не си фантазирам негативни неща, подобно на теб.
Давам моя лична информация, защото авторката не е дала нейна информация и аз давам реални примери, каквито намирам за нормални.
Не си измислям, нито допълвам неказани неща.
Ако имаше такива задължителни присъствия и какво ли не, както ти пишеш, авторката 100% нямаше да пропусне да ги напише. Явно такива няма и затова си трае.
Авторката се обижда, че хората се чувстват свободни в собствената си къща явно, но не се обижда, че живее у тях без пари.

# 166
Да бе, много ми е зор да си измислям.
Факт ли е, че авторката се чувства обидена и пренебрегната, че чувства нежелано вмешателство в живота си от страна на свекърите, липса на уважение от страна на мъжът си?
Факт е.
От тук нататък май вие си измисляте някакви приятелски сбирки, с които младите нямат нищо общо и никой не ги е карал да присъстват. Не казвам канил, а карал.
П. П. Айде, че имам работа. Не сме всички богати рентиерки, които цял ден си чешат езиците и се самоизтъкват.

# 167
  • София
Факт ли е, че авторката се чувства обидена и пренебрегната, че чувства нежелано вмешателство в живота си от страна на свекърите, липса на уважение от страна на мъжът си?
Факт е.
Скрит текст:
От тук нататък май вие си измисляте някакви приятелски сбирки, с които младите нямат нищо общо и никой не ги е карал да присъстват. Не казвам канил, а карал.
Маркираното не е факт. Всъщност точно тя се опитва да се меси в живота на свекърите, като се опитва да казва кого да канят в дома си.

Би ли цитирала къде пише, че свекърите са очаквали младите да присъстват на тези сбирки?

# 168
  • СИ
Не мога да повярвам...! Вече 12-та страница продължава спускането по пързалката. Даже става по настървено.                         Satisfied

# 169
И като се чувства обидена какво я съветваш?!? Да си хване багажчето ли....? ...или?!?

Не сме всички богати рентиерки, които цял ден си чешат езиците и се самоизтъкват.

Еййй, ужас значи....аз мислех, че тук сме се събрали само богати рентиерки.

# 170
  • София
Сега пък някакви рентиерки се пръкнаха Joy

# 171
Скрит текст:
Факт е.
П. П. Айде, че имам работа. Не сме всички богати рентиерки, които цял ден си чешат езиците и се самоизтъкват.
Това все едно една друга потребителка в странство го е написала. Smiley

По темата: звучи ми много егоцентрично да си мислиш "свекърите черпят роднини и приятели по повод, свързан с моята особа, тоест аз трябва да кажа може ли, не може ли и кого да поканят". Авторката може и неустойка да поиска, че й използват личния бранд за техни цели.

# 172
Хайде като за последно.
Първо. Аз под сватбена вечеря разбирам мероприятие, на което е задължително и бъдещите младоженци да присъстват, иначе нямаше да бъде сватбена вечеря, а приятелско-роднинска събиране, за което нито е нужно да уведомяват младите, нито те да присъстват.
Второ. Когато организираш тържество по повод внуче, и снахата живее в същата къща, дори и да не очакваш тя да дойде и да седне на масата с останалите гости, най - малкото е ужасно невъзпитано да не й кажеш по - отрано, че тя може да е неглиже, да спи, да излезе по гащи на терасата да вземе нещо от простора, без да знае, че идват чужди хора.....

# 173
  • София
Значи пак разбираш грешно.

Няма как е сватбена вечеря, защото тогава все още не е имало сватба, а били в началото на връзката си. Какви сватби са ѝ се привиждали тогава на авторката е отделен въпрос. Това, че авторката не може да се изрази и не знае какво точно събиране е било, също е отделен въпрос.

Тези, които се разкарват по бельо на терасите, не са им виновни другите за това.

# 174
Не мога да повярвам...! Вече 12-та страница продължава спускането по пързалката. Даже става по настървено.                         Satisfied

Не мож го разбра, щот не си бил снаха и/или свекърва Grinning

# 175
Живееш ли с някого,без значение с кого.
Когато решиш да правиш ,подобен тип събирания - уведомяваш  хората с който живееш ,защото те може да не са съгласни с това,както се случва и в момента.
На четох се на коментари " Аз ще си каня когото искам" Къщата е моя,ако искам и цялата рода ще поканя"
Къщата може да е твоя -НО когато сте повече души(примерно) казваш-така и така,еди кой си ще идва,съгласен/сна да се съберем( примерно).

# 176
Като не ѝ изнася на снахата, може да се чувства свободна да предприеме други действия.

# 177
И какво, ако снахата каже не искам да си каниш гости или искам да каниш и други хора, освен които си решила, свеки трябва да се съобрази, така ли? Айде бе! Аз съм снаха и свекърва никога няма да бъда, ама пак такава наглост не мога да си представя.

# 178
  • Далечният изток
То писането ви като е неграмотно, и разбирането ви е същото, ама айде... Та отново - ние не знаем дали са или не са се съобразили със семейството на горния етаж. Доколкото на мен ми стана ясно, маминия мунчо - неин съпруг, е напълно възможно да е бил уведомен, но да не е счел за необходимо на свой ред да уведоми съпругата си. Доста оплаквания има към него от авторката, така че тази хипотеза въобще не е изключена. И понеже мунчо си я знаел че е "такава", да е предпочел да не присъства тя на тези събирания.
Относно сбирките - да, правилно, всеки може да си решава сам дали, кого, кога, в колко часа да си кани, без да иска съгласието на снаха, зет, син и т. н. Ако не са съгласни, просто не ходят.

# 179
  • София
Ако живеят на отделни етажи и са отделни домакинства, защо пък да се предупреждават, стига да не вдигат шум и да пречат на другите, докато купонясват.
Пък на който не му харесва, "светът е голям и спасение дебне отвсякъде".

Общи условия

Активация на акаунт