Родителите му

• 19 256
  • 430
  •   1
Отговори
# 195
Ако авторката иска да покани нейни близки, разбира се, че има пълното право да покани когото реши.
Да де, ама ако покани само нейните родители и близки, а тях не, те дали няма да се засегнат на селска чест? 😂 Щото къщата е тяхна, нали...

# 196
  • София
О, на селска чест може и да се засегнат. Такава реакция няма как да е на градска чест.

# 197
Ако двете двойки родители не се харесват, пак ли са длъжни на всяка сбирка да се канят? Ужас.

# 198
Ако двете двойки родители не се харесват, пак ли са длъжни на всяка сбирка да се канят? Ужас.
Разбира се, че не. Но на раждане на бебе би било редно. Ма те снахата не са поканили, че тях.
Днес разбрах, че според болшинството съфорумки никой с никого не следва да се съобразява, дори и да са роднини, и да живеят на едно и също място, всеки трябва да си гледа собствения кеф и интерес, пък другите да духат супата.
Пак да питам, ако свекървата реши да опне една маса с почерпка и на работното си място, пак ли трябва да сложи снахата на златен трон, а в краката ѝ - нейните родители? Все пак тя го е раждала това бебе, пък другите и те са баба и дядо, как така ще се черпят без тях?
Разбира се, че не. Също и ако организира сбирката в заведение, не е нужно нито да я уведомява, нито да я кани. А и то така би било редно де, ако хем не иска да идва снахата, хем да не идват и нейните родители, хем да не ги обижда. Ама в двора на общата къща, така демонстративно, чинии, балони, гости, а тя нищо не знае, си е жива демонстрация на незачитане от страна на свекърите към нея, като към майка на детето и съпруга на синът им. Пък вие продължавайте с това как не е длъжна, щото къщата е нейна. Ми като не е длъжна, що ги е пуснала в нейната къща. То принципно никой не е длъжен да спазва лична хигиена, да не обижда другите, ама повечето хора го правят.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 16:50 от Прекрасная Василиса

# 199
  • София
Не другите, снахата.

# 200
  • Далечният изток
Въобще не става въпрос за съобразяване. Разбира се, че е редно да се съобразяват едните с другите живеещи в една къща. Тук става въпрос за нещо съвсем друго, прочети пак поста на авторката без да си досъчиняваш. Тя иска да знае и да си даде евентуалното съгласие за събиранията на свекърите.

# 201
Не си разбрала съвсем. Не никой с никого да не се съобразява, а този, който живее в чужд дом да се съобразява, а ако не му харесва - да се изнесе в свой дом.
И откъде-накъде ще канят другите баба и дядо, които са равностойни? Те също трябва да черпят, а не да ги канят, все едно са комшиите.

# 202
Ако авторката коригира заглавието ще й “простя” прегрешението, че е взела Мунчо за мъж.

# 203
  • София
Снахата трябва да се нацупи на родителите си, че не са осигурили дом, след като толкова не харесва порядките в дома на свекърите.

# 204
Аз пак не разбирам защо аз раждам бебе и някой решава да вдига купон по случая? Тва бебе панаирджийска мечка ли е?

# 205
Защо пък да не вдига купон за внучето си в собствената си къща?
Иначе е редно, хора които живеят заедно да се съобразяват.
А заглавието е показателно за нивото на участниците в сериала....

# 206
Динчо, ако свекърва ми си направи купон по случай детето, което аз съм родила, няма да разбера, че се е случило, защото сме в две различни домакинства. Обаче ако живеем в една къща, да прави подобни партита е много криндж. Каня хора у нас по случай бебе, което не съм родила, ама майка му е на горния етаж и няма да й кажа… пълна простотия.
Аз ако съм на младата майка, ще ги подмина, хващам си детето и излизам.

# 207
Че да си го хваща и да излиза де, кой я е вързал? Ако вземе и да си хване и мъжа и да си отиде в собствен дом, още по-добре. И не "някой" черпи за бебето, а баба му. Нищо ненормално няма.

# 208
Добре де, разбрахме вече, че вие не само нямаше да уведомите  снахата, щото тя е никоя, а вие сте си у дом, ами и ще я изгонете, от вашият дом,ако не й харесва и гледа накриво.
Абе отдавна се чудя, някои свекърви, с мамини златни и нагли снахи, които са се самонастанили  у вашия си дом, що не вземете и внуците да си раждате, кво е това, дошла някоя дрипла непоканена от никого във вашия замък, и няма да иска царицата майка да я командва.
Ми като не искате да се съобразявате със снахата, това го казвате на синът си, преди да я доведе, да си прави сметката къде ще живеят.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 17:38 от Прекрасная Василиса

# 209
Дано не ви се пада такава свекърва.
Друга песен ще пеете тогава.😉

Общи условия

Активация на акаунт