Родителите му

• 18 818
  • 430
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Фактът, че има фамилна къща, не означава, че трябва да живееш там.

# 361
  • Най-красивата страна
Да,свекърите имат право да правят каквото искат в собствената си къща.Не е нужно нито разрешение,нито позволение от когото и да е.
Иска се само елементарно възпитание ,тактичност и уважение към момичето,което е  тяхна снаха и майка на внука им и което живее в тяхната къща.Не е сложно...
А те какво показват с поведението си- че нейното мнение няма значение ,все едно е някаква там прибрана по милост...поредното гадже...

Но ако утре тя си тръгне с бебето и мъжа и тръгне с нея-тогава ще има драма..
Другият вариант-тя да си тръгне с бебето,а мъжа и да остане с мама..И пак драма.

# 362
И най-разпространения вариант - седи си там да не изпусне етажа и цял живот се борсучи на свекърите Simple Smile

# 363
Добре де, като пътувате през по-малки градове не виждате ли цели квартали къщи на по два три етажа? Има си го това у нас , строи се за децата. Къде да се преместят младите в един град като Ихтиман, Костенец, Долна Баня, примерно? Примерите са произволни, сега да не се засегне някой. Като пътуваме за зимните ни курорти виждам, че Чепеларе примерно, също е с фамилни къщи. По тези места се живее така, не всички са в София, Пловдив и т.н. да наемат квартира в блок, някъде из България квартири няма, има многофамилни къщи.

Да се менкат тогава. Simple Smile
Стоянчо и Иванчо си разменят етажите и тогава Стоянчовица живее с майката на Иванчо, а Иванчовица – с майката на Стоянчо. Мир и любов!

# 364
Eдна тема, един пост, 25 страници. Евала и КПД!

# 365
Ъъъъ ем примерно да не живеят в Ихтиман, Костенец и Долна Баня Rolling Eyes

# 366
  • София
Единственият въпрос е дали са се навряло в едно домакинство или са на отделни етажи като обикновени съседи.
Второто е като в жилищна кооперация, където не си длъжен да калесваш постоянно съседите.

# 367
  • София
Мои комшии живеят така - родителите на майката, тя с мъжа си и 2те им деца (едното тийнейджър, другото в 1ви клас). И куче. В 3стаен апартамент.
Хем всички излизат на площадката, говорим си, готини хора, но... не знам как издържат.
Аз с нашите не мога да издържа да живея повече от една почивка (че и тя ми е много), какво остава за чужди хора, с които даже не съм в добри отношения.
Бърррр!
Колко пъти съм благославяла дядо ми (мир на праха му), че го има този апартамент. Макар, че сигурно и сама с детето щях да ида на квартира. Тя беше на 10 месеца като се разделих с баща ѝ и сигурно щях да имам много помощ, ако бях при тях, обаче нервите ми и свободата ми... нееееее, квартира!

# 368
Аз мога да живея с майка си, правивили сме го даже, 5 години с моите родители, но да ми доведе синът снаха вкъщи съм твърдо не. Така е, егоист съм.

# 369
Искам да поздравя авторката на темата. С едно мнение успя да предизвика небивал интерес, браво, не се случва често!

И да попитам по същество. Майка ми почерпила съседката си за именния ми ден. Какво да направя сега според вас:

А. Да се разсърдя, че не ми е поискала разрешение предварително. Именният ден си е мой, аз решавам.
Б. Да се разсърдя, че не ме е поканила. Аз имам празник, а останах непочерпена.
В. Да се разсърдя, че не е поканила и моята съседка. Защо само нейната съседка да бъде черпена, не е справедливо.
Г. Друго.
Изнеси се от вас?
( давам едно стайче под наем за младо семейство...)🤣

# 370
Рамкин, права си. Ще се изнеса от нас и отивам при майка ми, да контролирам кога кого черпи, че така без контрол глей кво станА Grinning

# 371
Случаят изобщо не е такъв, че някой някъде си черпи за нещо си. Първо, те са горе-долу заедно и се викат някви гости за повод, който е на младите. Редно е да се съгласува с тях, освен ако тези гости са си на другия етаж и снахата с бебето нямат нищо общо, т.е. няма нужда и да присъстват. Тогава да, да си черпи свекървата когото си иска. Но ако е планувано като общо празненство, с присъствие на снахата и бебето, тогава е елементарно зачитане да уведомиш за намеренията си.

# 372
аз да кажа, едно време не само по селата е било така.
Майка ми и баща ми са живели в София, заедно с баба и дядо и леля и чичо в апартамент
Не знам как са се изтърпели.

Баба й харесвало, защото тя това обича, да е заедно семейството, да кани гости, да наготви.

Майка ми ми е казвала, че тя е организирала всичко, включително рождените дни на всеки.А майка ми, която нищо никога не организира само се радвала.
Даже каза, че ако баща ми не дал зор щяла да си седи там завинаги Satisfied

Аз мразя да съм неподготвена и щях да се изнервям ужасно в такова положение, но май в тогавашните времена е било нормално, матриархат

# 373
Шокирана съм, че тази тема даде повод за 25 страници дискусии, а авторката май дори не се появи втори път да внесе малко яснота.

Първо да кажа, че намирам откровено странно, че родителите на бебето не са разбрали или били уведомени за празнуването. Не за да им се иска разрешение, а просто защото за мен това е част от нормалното общуване като делят дом със свекърите.

Второ, намирам идеята да се разхвърлят малки бебета и да бъдат пипани, мачкани, целувани от много хора просто ужасно нехигиенична, но доколкото разбирам нито е имало такова изискване, нито така са се стекли обстоятелствата.

Трето, противно на мнението на авторката, свекървата не празнува това, че авторката е станала майка, а че тя самата е станала баба, а нейният син - баща. Раждането да дете е, естествено, личен празник и за свекървата, освен че е празник за цялото семейство - в допълнение към личния празник на родителите.

И на двете си баби съм първа внучка, и двете ми казват всеки път като ме видят как на техните деца толкова не са се радвали колкото на мен като съм се родила. И двете до днес днешен черпят комшиите за моя рожден ден, както и за рожденните дни на други членове на семейството, както черпеха за сватби на внучките (родителите също черпят приятелите си), както и дано доживеят да черпят за правнуци. Единствено съжалявам, че са възрастни и не могат да събират родата, защото знам, че би им се искало да си намерят поводи за празнуване.

Егати драмата, егати чудото.

# 374
аз да кажа, едно време не само по селата е било така.
Майка ми и баща ми са живели в София, заедно с баба и дядо и леля и чичо в апартамент
Не знам как са се изтърпели.

Баба й харесвало, защото тя това обича, да е заедно семейството, да кани гости, да наготви.

Майка ми ми е казвала, че тя е организирала всичко, включително рождените дни на всеки.А майка ми, която нищо никога не организира само се радвала.
Даже каза, че ако баща ми не дал зор щяла да си седи там завинаги Satisfied

Аз мразя да съм неподготвена и щях да се изнервям ужасно в такова положение, но май в тогавашните времена е било нормално, матриархат

И не само по селата е било така. И не защо е било матраиархат, а защото е имало уважение. Сега всеки се е озлобил, затворил в себе си и увълчил, защото така ни правят оправниците. Така е по-лесно за контрол. И ако се замислите периодично ни противопоставят политически, социално, икономически и етнически. Аз не съм живяла в онова време, но инерцията я имаше през 90-те. А сега да ме питате за роднини....Има такива, които не съм виждала с години.

Общи условия

Активация на акаунт