Родителите му

• 18 718
  • 430
  •   1
Отговори
# 30
  • Далечният изток
Ами... да, съветите са да си правят напук. Да вкарат и родителите в детската градина...

Да се разбере с мъжа, друг правилен съвет не виждам. Не да се сърди и тръшка заради чуждите решения, а да направи така, че този мъж да порасне, да осъзнае, че има свое семейство и да започне да уважава жена си. Тогава и роднините му ще започнат да я уважават.

# 31
Къщата е тяхна, да, обаче детето е нейно. И пак казвам, че лично  за мен е  простащина да организираш събиране по повод раждането на дете от снахата, без да я уведомиш предварително и да поканиш и нейните родители. Все едно тя е никаква, няква си там сурогатна майка, на която са й платили да износи тяхното внуче. Ако живееха отделно, да, ама да са в една къща и тя да разбере по балоните, че правят събиране в чест на това, че тя е родила дете, е липса на възпитание и демонстрация на неуважение към нея, като съпруга на синът им. Аз също бих се обидила.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 09:19 от Прекрасная Василиса

# 32
Вероника, има огромна разлика между това родителите да организират нещо и да поканят само едните и това бабата и дядото да организират и да си поканят само своите. Това, че някой има внуче е повод да почерпи, ако желае и има възможност. Не да бъде канен от някой, различен от родителите.

Не им знам отношенията, но познавам родителите си. Определено би им станало неприятно някой да ги покани по повод, който е и техен. Хем и те имат внуче, хем за негово здраве, ама те са само гости. Ми нот куул. Биха се чувствали некомфортно. И на мен би ми било странно. За това - поотделно. Просто е стечение на обстоятелствата, че мацката живее на мястото на партито.

И между другото родителите на детето също не е задължително да са поканени. М не беше поканен, когато техните черпеха, а аз дори не знаех, щот' още бях в болницата и дори да знаех пак не ме касае - събрали се, хапнали, пийнали, чудо голямо. Най-добрата ми приятелка беше купила хубава бутилка и беше почерпила общи познати. М да се тръшка, че не е бил поканен ли?

Ако изключим това, че живеят заедно, си е абсолютно нормално поведение на баба и дядо. Обаче съжителството според мен налага някаква елементарна учтивост между хора, които живеят заедно. По едно време живеехме три поколения под един покрив. Стечение на обстоятелствата. Никога родителите ми не са поканили гости без да предупредят, никога баба и дядо не са поканили гости без да предупредят. Не да искат разрешение! Просто да кажат, че ще се изсипе навалица вкъщи. Но това е в апартамент, общи помещения и т.н. Ако говорим за различни етажи или апартаменти и това отпада, освен евентуално "Викнали сме Х и У, ако искате - минете".

# 33
  • София
Детето е нейно и на сина им, но не прочетох да са задължили авторката с присъствие, или да са я ангажирали с нещо... Искат да поканят гости в дома си, правят го.

# 34
Твоите родители защо не организират нищо? Скатават се и не им се дават пари?
И жилище не са ви осигурили за разлика от свекърите... Laughing

Защо не видиш гредата в собственото, а не сламката в чуждото око?

Мъжът ти не се ли оплаква пред теб, че са скръндзи? Innocent

# 35
Детето е нейно и на сина им, но не прочетох да са задължили авторката с присъствие, или да са я ангажирали с нещо... Искат да поканят гости в дома си, правят го.
Аз на нейно място нямаше да отида. Щото нямам навик да ходя непоканена никъде. Въпрос на елементарно възпитание и самоуважение.

# 36
  • София
Не е нужно да си купи. Просто да идат на квартира, ако нямат собствено, където да си е тяхно. И тогава вече: в техния си дом - техните правила.

# 37
От кога семейството на булката трябва да осигури жилище за младата двойка,попринцип булката отива в дома на младоженеца не обратното , а ако пък женихът не е мамино синче тогава си има собствена къща или най-малкото отиват на квартира   
Твоите родители защо не организират нищо? Скатават се и не им се дават пари?
И жилище не са ви осигурили за разлика от свекърите... Laughing

Защо не видиш гредата в собственото, а не сламката в чуждото око?

Мъжът ти не се ли оплаква пред теб, че са скръндзи? Innocent

# 38
Що за глупости?!?! "Булката" е ходила в дома на мъжа в едни времена, доста далечни от сегашните...! И е слушала и слугувала на свекърите, бачкала е от сутрин до вечер и не е имала време да мисли за глупости.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 13:37 от Soul Free

# 39
Това казвам отиват или в тяхната къща или на квартира ,но не съм чувала тъстовете да купуват къща ,освен ако не са някои богаташи и искат да направят подарък

# 40
N-та серия на "Дързост и красота", или по-точно на "Омъжена за мамин син и живеещи в обща къща със свекъри със селски манталитет".

Тук новото обаче е дребният повод за скандали - направили си били тържество само за своите роднини. И какво от това? Не се чувстват близки с твоите, с тях трябва да се държат на ниво и не могат да се отпуснат, респективно не им е купон, а социално мероприятие, а това е доста натоварващо и изморително. Особено ако твоите са от друга среда и на друго ниво. Ми да си го правят - имат къща, плащат си, правят. За да има баланс кажи и на твоите да си направят само за твоите роднини и толкова. Аз наистина не виждам проблем да има една обща сватба и после отделни по-малки сбирки за опознаване. Тук от мухата си направила слон според мен.
Иначе да очакваш мъжът ти да заеме твърда позиция с родителите си и да се скара с тях заради теб докато живеете в тяхната къща не е доброто решение за брака ви.
Да очакваш и двата рода да се слеят в един също е химера някаква. Съвсем нормално е двата клона да си имат различни събития.

Та така - в една тенджера са забъркани:
- живот в една къща със свекърите (тяхна предполагам).
- патриархални свекъри със селски/патриархален светоглед
- прекалено чувствителна снаха без социални умения
Какъв друг резултат очакваш да се получи с тази яхния?
Като сте заживели заедно какво си очаквала изобщо - отивате в чужда къща, евтино и уредено и всичко това си няма цена???

# 41
Това казвам отиват или в тяхната къща или на квартира ,но не съм чувала тъстовете да купуват къща ,освен ако не са някои богаташи и искат да направят подарък

Стига глупости! Никой на никого не е длъжен да осигурява жилище. Свекърите са им дали покрив над главата, сега пък претенции, че видиш ли тя не е център на вселената.
Както казах, като толкова иска, сама да организира вечеря за двете семейства.

# 42
  • София
Аз на нейно място нямаше да отида. Щото нямам навик да ходя непоканена никъде. Въпрос на елементарно възпитание и самоуважение.
Ами естествено, че след като не са те канили, не се буташ.

А и винаги може нейните родители да осигурят жилище и ще си реши проблема. В крайна сметка свекърите не са длъжни да осигуряват жилище.

# 43
Да, проблема е дребен, ама на пръв поглед само. На втори поглед показва незачитане и неуважение към авторката. Все едно е някаква, приета по милост в техния дом, с която изобщо нямат никакво намерение да се съобразяват. Една от робините -наложници на престолонаследника на кралството....

# 44
От кога семейството на булката трябва да осигури жилище за младата двойка,попринцип булката отива в дома на младоженеца не обратното

По принцип, когато булката е отивала в дома на младоженеца е стояла права до масата докато всички се нахранят и тогава е хапвала на две на три.
Вярвам, ще се съгласиш, че тия времена безвъзвратно са отминали. А  булката да отиде в дома на младоженеца и да вземе да скандалничи, винаги рискува да и посочат вратата с право.

Общи условия

Активация на акаунт