Родителите му

• 18 717
  • 430
  •   1
Отговори
# 45
  • Най-красивата страна
Точно така.Никой не е длъжен да осигурява жилище.
Но в днешно време родителите ,които имат възможност осигуряват жилище на детето си,без значение момче ли е или момиче.
И не само богаташите го правят.
Като е момиче не значи,че няма нужда от собствено жилище.

Казвате на авторката да излязат на квартира.
Да,тя може да иска.
Но такива послушни синове е много трудно или направо невъзможно да ги накараш да напуснат къщата на мама.
Това е манталитет,възпитание..
Той къща си има,нали ще остане за него.
За какво да се трепе да плаща наем или да изплаща ипотека...
А ако все пак посмее да се изнесе,тогава следват скандали и тормоз.Ама този няма да го направи..

Когато ще се организира някакво парти аз мисля,че е редно всички живеещи в къщата да бъдат уведомени.
И след като свекърите искат сина им хем да има семейство,хем да живее в къщата им,ами да направят така,че снахата да се почувства у дома си.Нали това ще е нейния нов дом.Нищо,че къщата не е нейна собственост.
Като я пренебрегват и показват,че тя няма думата за нищо,много ясно,че тя в един момент ще поиска да се изнесе.С бебето разбира се

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 10:18 от Veronikaaa

# 46
Напълно съм съгласна, в чужд дом винаги трябва да се съобразяваш ,но проблема тук според мен не е в свекърите а в съпруга,на колко години е ,че не смее да се отдели от мама и тати и поставя жена си в това полужение
От кога семейството на булката трябва да осигури жилище за младата двойка,попринцип булката отива в дома на младоженеца не обратното

По принцип, когато булката е отивала в дома на младоженеца е стояла права до масата докато всички се нахранят и тогава е хапвала на две на три.
Вярвам, ще се съгласиш, че тия времена безвъзвратно са отминали. А  булката да отиде в дома на младоженеца и да вземе да скандалничи, винаги рискува да и посочат вратата с право.

# 47
Аз не прочетох тя да е вдигала скандали... И мъжът й си мълчи...
Ами като е попаднала в такава среда, и на мъж, възпитан от такива родители, май няма особени опции. Дори и се изнесат на квартира, свекървата ще почне да гостува през ден, да проверява дали снахата се грижи достатъчно добре за мамин златен и за внучката. И дори да имат възможност да живеят на отделен етаж в къщата на нейните родители, мамин Муньо няма да се изнесе, щото се чувства мъж само до полата на мама.

# 48
  • София
Родителите на мъжа имат точно толкова задължение да (не) осигурят жилище, колкото родителите на жената.
Мъжът не поставя жена си в някакво си положение. Тя сама е избрала да се съгласи да живее там. И мен се опитаха да ме задължат да живея при свекъри. Отказах.

# 49
Голямо сърдене... Решили хората, почерпили. Нито пари искат, нито нищо. Гледай накрая те да не се разсърдят и да ти правят фасони.
За това е най- добре всеки да си знае къщата и да си шета на неговия си акъл. Какво сте завряли при родителите...

# 50
  • България
Да, тази тема отново потвърждава мнението ми, че не е важно дали си от село или град, а как гледаш на света.
Бившата ми свекърва беше от село и имаше много недостатъци, но ако правеше някакво събиране винаги канеше майка ми и брат ми. Те пък не се правеха на големи граждани и винаги уважаваха поканите.
До хората е, тия заради които е темата явно не струват.

# 51
  • София
Авторката е обидена,защото нейните родители не са поканени на празненството.
Според мен е нормално да бъдат поканени,защото и те са баба и дядо на бебето.Не цялата рода,само родителите и.Това бебе има и майка все пак.
Това при положение,че твоите родители са в добри отношения със сватовете си.
...

Няма нищо задължително, а и не видях да става дума за самото сватбено тържество или за погачата на бебето, например. Става дума за роднински събирания.
Преди няколко месеца нашата най-голяма дъщеря се омъжи. Имаше си сватбено тържество, но покрай сватбата и ние, и сватовете (отделно) си правихме събирания с роднини. Дори на част от тези сбирки младите изобщо не присъстваха. Сватбата беше в Италия. Ние си се виждахме навън по заведения с роднини и приятели преди и след сватбата. Сватовете си събираха у тях близки. Младите живеят отделно и те си вършеха техни задачи и се виждаха с техни приятели. Изобщо не ми е хрумвало на тези събирания да сме заедно със сватовете. У тях гостувахме, когато пристигнахме и после се събрахме на сватбата, а последния ден преди да си заминем също се видяхме навън.
Аналогично е тук покрай Цветница, понеже и родителите ни, и децата ни празнуват тогава. С едни се събирамче, с други не, който е свободен. После си правим събиране с приятели и се черпим по повода, без да идват имениците. Дори не ми хрумва да ги събирам (отново).
И т.н.
Това, че хората използват определен повод да се съберат с приятели, не ги задължава винаги да викат и родата. Може пък това да са приятели, които не са присъствали на сватбата или на изписването, защото не са толкова близки, но не вярвам сватовете да не са присъствали. Ако не са - явно причината не е в това, че не са поканени.

# 52
Мисля, че тия неща не се правят така - или се прави едно общо семейно тържество, или всеки си черпи поотделно, в случая свекърите са искали да почерпят своите близки. Ако поканяг майката и бащата на булката, защо не и братята и сестрите и, ами мъжете им, ами лели, чичовци.

Авторката ако е искала такова нещо, двете роди трябваше да го организират заедно. За раждането на детето също - организиратг майката и бащата на бебето и канят двете роди. Иначе всеки може да си черпи поотделно когото реши. Не е нарушен реда според мен.

Сега отделно, че ако свекърите гледат на снахата като на голям човек всичко това ще го направят заедно и в съгласие. Синът им явно е мунчо, който само чака каквото направи мама...

# 53
Пропускате, че ако отидат на квартира, и авторката ще го усети финансово (все пак семейният доход пада с една сума, дори само "Мунчо" да го осигурява).
Дали тя иска това? Не е споменала.
Иска в къщата на свекърите, но партитата да са и с участието (но не финансово) на нейния род.

# 54
Fever Ray, говориш за съвсем различни ситуации.
Това, че са предоставили жилище на синът си, в което да живее със семейството си, не означава, че могат да се държат със съпругата му като с някакъв навлек, приет по милост в семейното имение. Дори да не уведомят нея и синът си, че организират вечеря в чест на бебето, а те да разберат чак като дойдат гостите, ама се очаква и те да присъстват. Организират сватбена вечеря, а бъдещите младоженци разбират няколко часа преди това, обаче се очаква да присъстват... Все едно кучешка сватба организират...

# 55
  • София
Пропускате, че ако отидат на квартира, и авторката ще го усети финансово (все пак семейният доход пада с една сума, дори само "Мунчо" да го осигурява).
Дали тя иска това? Не е споменала.
Иска в къщата на свекърите, но партитата да са и с участието (но не финансово) на нейния род.
Е това щеше да е много нахално. Не става хем общ празник, хем само едните да плащат.

# 56
Еммм поредната идентична тема... Кво да ти кажа.. изнесете се във ваше си жилище. Това е единственото решение. Даже не знам как има все още млади гора да се съгласяват да живеят с родата на някой Rolling Eyes

# 57
Никой на никого не е длъжен с нищо.Това че те са при родителите му,не означава че ТЯ трябва да е безгласна буква,или да търпи подобен тип неуважение към нея.
Минаха тези времена когато булката отива при младоженеца.
Най-добре всеки да си е отделно,да не им се бъркат,те са си родители на това дете,те знаят кое е най-добре за детето им.
Ако имат възможност,да се изнесат на квартира.Ако ли не-да й "свие крилете" на Майка му. (Съжалявам за грубият език,но си е точно така.)

# 58
  • СИ
Еммм поредната идентична тема... Кво да ти кажа.. изнесете се във ваше си жилище. Това е единственото решение. Даже не знам как има все още млади гора да се съгласяват да живеят с родата на някой Rolling Eyes

Поредната идентична пързалка по-скоро. Автор на темата с едно мнение и започва громенето на мамин мунчо и лошите свекъри от село.           Smile

П.С.   И заглавието кърти отвсякъде.

# 59
Ако авторката не се включи отново наистина няма смисъл да я нищим, тъй като всеки втори в свекървенската е с идентичен казус.

Общи условия

Активация на акаунт