Родителите му

• 18 729
  • 430
  •   1
Отговори
# 60
Каква безгласна буква! Решили да почерпят близките си, че сина им ще се жени. Техния син! Нормално е празненството да е само с техни роднини. Какво да правят майката и бащата на снаха там? Казуса с внучето е същия...

# 61
  • Далечният изток
Ти къде видя, Василиса, че се държат с нея като с навлек?
Вечно в такива теми се доизмисля някаква фактическа обстановка, която я отговаря на действителната, я не.
Аз пък я виждам, че тя не се държи уважително, нито с мъжа си, нито с родителите му. Сама си го каза - как била гледала, чак е направило впечатление на родителите му.
Не знам как ви се струва нормално да я уважават като жена на сина им, а в същото време тя да не ги уважава като негови родители. Нещата са взаимни. Има една българска поговорка - Погледни ме с едното, че да те погледна с двете. Отношение трябва. Ние тук не можем да даваме съвети на свекърите, но на нея можем, тя пита и тя чете тук. Какво трябвало и как трябвало те да постъпят, в момента няма как да им обясним. Тя да си вземе поуките от тези събития. За себе си е права, но уважение не се изисква щото така, трябва да се заслужи.

# 62
  • София
Fever Ray, говориш за съвсем различни ситуации.

Дай сега да искат позволение, когато си канят гости!
Не видях да се държат лошо с нея. Тя се оплаква от това, че си канят свои роднини в своя дом. И не канят нейните. Нищо повече.
Нейните родители дали канят сватовете всеки път, когато се събират с приятели.
А в банята може ли да влизат без позволение?

# 63
Боже, поредната тема. Същата като десетките преди нея.  Оправете си поне заглавието, че  срамота....

# 64
Тя и мъжът й не са били предупредени че ще канят гости!

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 10:50 от apostolova99

# 65
  • Далечният изток
И мен свекърва ми не ме предОпреждава като си кани гости...

# 66
  • София
Защо да бъдат предУпреждавани, като не ги ангажират с нищо?

# 67
Защо да бъдат предУпреждавани, като не ги ангажират с нищо?
Ама се очаква и те да присъстват, нали.

# 68
  • София
Не, защо реши така? Няма и намек за такова нещо.

# 69
Да, проблема е дребен, ама на пръв поглед само. На втори поглед показва незачитане и неуважение към авторката. Все едно е някаква, приета по милост в техния дом, с която изобщо нямат никакво намерение да се съобразяват. Една от робините -наложници на престолонаследника на кралството....

Има една народна поговорка - на каквото си постелиш, на такова и ще легнеш.
- Отишла е в чужда къща.
- Не е преценила какви са свекърите.
- Не е оценила отношението на съпруга към родителите му и обратно.
- Не е изговорено всичко със съпруга преди да се оженят и нанесат там.
- Явно няма и умения да отстоява своето.

Иначе живот в една къща може да има и много предимства, но всичко зависи от хората (възпитанието им основно, но и образование, социален статус, характер). Аз съм живяла на един етаж (два апартамента врата до врата) с родителите на половинката и мога само да се хваля с това какво удобство е било. Негативи никакви, само позитиви. Но и на двама ни родителите стъпваха на пръсти да не излезе, че ни се месят и винаги сме били от делни домакинства. Може да се видим на по кафе или на ракия, но е било рядко, с уговорки и после всеки в своето си.
Ама пък удобството при гледане на детето, наглеждане на цветя и къща докато пътуваме и прочее е несравнимо. Но ако хората са в ред.

# 70
Който не иска да му се съобразява с родата на мъж0, в банката за ипотека. Кофти, но това е живота, безплатен обяд няма. Нито филм "ама ние сме си на отделен етаж", в детската му или на горния етаж все си им в къщата на хората.

Писали сме заедно с ЧС.

# 71
Наистина немога да си намеря място, много ми е тежко и болно  ,че винаги избира да е добрия син,пред това да бъде добрия съпруг.
Тогава имаш проблем с мъжа ти, не със свекърите. В техния дом могат да правят каквото сметнат за добре, независимо дали според мен и теб и спрямо теб е уважително, морално, етично, възпитано и пр.
Ако не ти харесва живота с тях, отделете се. Това е положението. Не можеш да изискваш от тях задължително да споделят твоите виждания за живота. "Разни хора, разни идеали" са казали мъдрите хора и е абсолютно вярно. Единственото решение е да живеете самостоятелно. В противен случай ще търпиш техните "странности", както и те търпят твоите, предполагам.
Дали има шанс мъжът ти да се промени? Ние няма как да знаем, не го познаваме, но е малко вероятно, направо вероятността си клони към 0 според мен. Докато живеете с тях, ще е така - приеми го. Пълно щастие няма. Винаги едно нещо е за сметка на друго.

# 72
Майка и баща на детето са те двамата! Те решават кой да поканят и кога.
Тази" сватбена вечеря" е пълна пародия,НЕ можеш да правиш сметки без да си питал дали са ок с това.

# 73
  • София
Майка и баща на детето са те двамата! Те решават кой да поканят и кога.
Тази" сватбена вечеря" е пълна пародия,НЕ можеш да правиш сметки без да си питал дали са ок с това.
Някой пречи ли им? И сватбена вечеря да си организират, ако искат и сватбена следобедна закуска да направят...

# 74
А майката и бащата на детето - аз не прочетох те да са направили което и да е било парти или тържество. Защо така...защо ли...май знам.

Общи условия

Активация на акаунт