Родителите му

• 18 720
  • 430
  •   1
Отговори
# 15
Караш се със съпруга си, защото родителите МУ канят гости в къщата СИ?

# 16
Ами и според мен е най - малкото неуважителното и просташко, снахата да роди бебе, а те да не поканят дори нейните родители. Все едно синът им го е родил...

# 17
  • София
Ако си поканя гости да почерпя за внуче и през ум не би ми минало да каня родата на момичето, честно.

# 18
  • София
В тяхната къща ще канят когото и когато решат. Оставаше и в разрешителен режим да минат...

# 19
Ако си поканя гости да почерпя за внуче и през ум не би ми минало да каня родата на момичето, честно.
А ще очакваш ли и снахата да присъства?
Щото аз не бих.

# 20
  • Далечният изток
То и тя май не е била поканена...
Момиче, още си млада, но се надявам като пораснеш, да осъзнаеш някои неща. Например това че си снесла златното яйце, не поставя теб в центъра на слънчевата система и не означава, че всички са длъжни да се въртят около теб и да се съобразяват с теб.
Майка му и баща му са си в тяхната къща и могат да правят в нея каквото си пожелаят.
Твоите родители да си правят партита и да си канят роднините щом искат празненства.

ПП Да сръцнела със зъби?! В моята къща знайш ли кога ще търпя някоя да ми скърца със зъби... Като не ѝ харесва, има квартири.

# 21
  • София
Василиса, не разбирам въпроса - не се заяждам. В смисъл, че ако каня момичето по повод трябва да каня винаги и родителите й ли?

# 22
  • София
Василиса има предвид, че при едни нормални и възпитани отношения и празник в чест на младите, то сватовете е редно да се поканят, като страна в честванията.
Ама, отношенията не са таквиз е видно.

# 23
Така са преценили, така са направили. Снахата, като има желание, що не организира обща вечеря?

# 24
  • София
Въобще не съм съгласна, че е нормално да се очаква да каниш и сватовете в дома си. Канела съм майка ми  по повод рд на сина ми и си представям роднини на мъжа ми да се цупят, че не съм ги поканила. Като искаш гости, кани си ги, посрещай си ги... Не може да задължаваш други да ги канят.

# 25
Ох, това ми напомня на една тема, където снахата се жалваше, че свекървата не ѝ гледа детето, ами си гледа интересите, излиза с приятелки и подобни, а тя, горкичката трябва да си гледа бебето...

# 26
Всеки има свои правила в къщата си. Обаче ми е малко странно някой да организира парти за детето с гости, а майката и детето да не са били поканени при положение, че са на втория етаж - аз поне така го разбрах.
Все тая от конкретната ситуация, според мен мъжът на авторката няма да иска да се изнесе от къщата на мама и тя или ще трябва да се адаптира, или да се разделят. Лично аз не бих живяла в отношения, които не са удовлетворителни и ми носят напрежение. Няма да живея 200 години, че да се съобразявам с желанията на околните.

# 27
  • София

1-во - нямаш проблем със свекърите. Имаш проблем с мъжа си.  И със себе си.
Да, в тяхната къща си. Те имат право да канят, когото си пожелаят. Да, неуважиетелно е в известна степен към твоите родители, но пък ти трябваше да кажеш, "Съжалявам, аз няма да сляза първо, защото изобщо не сте го обсъдили с мен като майка и второ, не ме уважавате, питайки поне дали не искам да поканя някого."
И не слизаш.
Точка.
И не на последно място  изначално не е трябвало да се съгласяваш да живееш в тяхната къща.
Сега имаш 2 варианта:
1. Седиш, мълчиш, тровиш си нервите и живота и от време на време се оплакваш. Защото в техния дом  - техните правила. Поне поставяш граници.
2. Заявяваш, че искаш да сте самостоятелно семейство и да си взимате решенията сами. И се изнасяте.
Това е.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 09:19 от Светулчица

# 28
  • Най-красивата страна
Авторката е обидена,защото нейните родители не са поканени на празненството.
Според мен е нормално да бъдат поканени,защото и те са баба и дядо на бебето.Не цялата рода,само родителите и.Това бебе има и майка все пак.
Това при положение,че твоите родители са в добри отношения със сватовете си.
Да,къщата е тяхна.
И мъжът е Мунчо в случая.
Но когато в къщата ти влезе нов човек трябва и с него да се съобразяваш.
Аз дори,когато имам гости на вилата се съобразявам с тях.

Авторке,следващия път организирай едно парти за детето само с твоите родители -или у тях или някъде навън,без да каниш свекърите.
Мислиш ли,че това ще им хареса?

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 09:55 от Veronikaaa

# 29
Мамино синче,няма оправия. Щом той мълчи тогава ти защо мълчиш,уста нямаш ли ,като те издразнят кажи им това,което мислиш или искаш цял живот да си в това полужение? Бившия ми приятел беше същия ,живях в тях 7 месеца ,в началото и аз си мълчах,но на края не издържах и си казвах това,което мисля,кои са те ,че да ме тъпчат,помисли си добре как ще продължиш за напред. А мъжа ти ако те обича няма да се държи по този начин

Общи условия

Активация на акаунт