Родителите му

• 19 255
  • 430
  •   1
Отговори
# 210
Е, то е много нормално да правиш парти за бебе без бебето и майка му… а те са на горния етаж…

Дано не ви се пада такава свекърва.
Друга песен ще пеете тогава.😉

Абсолютно. Просто грешката на авторката е, че 7 години е била сляпа.

# 211
Много ясно, че тези партита се правят без бебето. Каква работа има новородено сред 20 човека стринки и лели, шумотевица, вируси и т.н.? То и за майката се отнася, но ако толкова държи да стои насред стринките, да се кльопне там, едва ли ще я изгонят.
Пък ако имах такава лоша свекърва, която иска да черпи, че ѝ се е родило внуче, директно бих се изнесла от дома ѝ.

# 212
На мен вече свекърва няма как да ми се падне, така че тази клетва не ме лови Joy

Аз се чудя как още има хора, които се натискат да живеят в една къща....

# 213
Динчо, ако свекърва ми си направи купон по случай детето, което аз съм родила, няма да разбера, че се е случило, защото сме в две различни домакинства. Обаче ако живеем в една къща, да прави подобни партита е много криндж. Каня хора у нас по случай бебе, което не съм родила, ама майка му е на горния етаж и няма да й кажа… пълна простотия.
Аз ако съм на младата майка, ще ги подмина, хващам си детето и излизам.

Едва ли е такава ситуацията. Най-вероятно свекърите са съобщили на мунчо, че на едикой си ден сме поканили роднини и приятели да почерпим за бебето и не са се занимавали да се консултират със снахата. От нея се очаква да се покаже за малко и да бъде красива, а бебето сладко и толкоз.

След като постоянно организират масрафи  по тая тема, поне явно не е нежелана снаха.

# 214
Е, те са в една къща. Явно е, че младата майка е разбрала, че има парти. На мен би ми било грозно дори да не ме осведомят. А и това бебе някак не е собственост на свекървата, налЕ!

Ирис, сигурно си права. Мен лично това ще ме дразни. Точно някаква панаирджийска мечка. Ела за 10 мин, бъди красива и мълчи, ние всичко сме направили, че да покажем наследника пред селото!

# 215
Е то бебето не е и собственост на майката, както повечето майки си мислят. Аз не прочетох някой да е искал бебето да се подхвърля от гост на гост, все пак е новородено. Жената просто е събрала роднини да почерпи и може да показва снимки да гадаят на коя прабаба е одрало кожата, не е казано, че майката и бебето имат ангажимент да присъстват. Даже не е желателно.

# 216
  • София
Аз пак не разбирам защо аз раждам бебе и някой решава да вдига купон по случая? Тва бебе панаирджийска мечка ли е?
Точно това е проблемът на авторката – че не са я поканили да покаже бебето като панаирджийска мечка.

# 217
Бебето е еднолична собственост на майката. Grinning Никой друг няма никакви права върху него. Laughing ОткъдЯ накъдЯ ще черпи друг...

# 218
Като не искаш да си панаирджийска мечка, не ходиш в чуждите къщи, където друг определя правилата....
Просто е. Аз съм го научила от баща си и затова съм си спала само у дома.

# 219
На авторката - която вече не се вясна - това и е основният формулиран проблем.

Живеем в обща къща ,решават нещо и го правят и изобщо не се допитват до нас дали сме съгласни ,мъжът ми не е съгласен но не смее нищо да им каже.

Това не е непоправимо, но трябва да се положат усилия и от двете страни и е мнвого трудно, ако и двамата с мунчо си живеят още като дечица и всичко организират и плащат свекърите.

# 220
В кой смисъл обща - колко от нея е платил младежът? Grinning

# 221
  • София
Или авторката.

# 222
Бебето е еднолична собственост на майката. Grinning Никой друг няма никакви права върху него. Laughing ОткъдЯ накъдЯ ще черпи друг...

МноО ясно!!! Ако е момче - правата са завинаги, ако е момиче - докато отиде при свекито!

# 223
Не съм сигурна, че някой друг освен майката и бащата имат каквито и да е права над бебе. Мен би ме дразнил манталитета да вдигаме шум до небесата, че имаме внуче.

# 224
Чакат те доста раздразнения. Майка ми що народ черпи и се хвали... Другата баба вече беше починала за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт