Родителите му

• 19 202
  • 430
  •   1
Отговори
# 330
Моля ви се, кой говори за 20 души? Говорим за родителите на майката.

Ами, защото не искат. Когато си правя събиране, каня този, който желая, не според нечии чужди виждания за събирането.
Ако снахата иска да покани родителите си, спокойно може да си организира сама вечерята. Каза се много пъти.

# 331
  • Най-красивата страна
Отделни семейства-ок.
Ама в една къща.
Нормално е да искаш да знаеш какво ще се случва в къщата в която живееш.
Свекърите искат да почерпят за бебето,канят гости-ок,ама това бебе живее в същата къща заедно с майка си,а тя научава в последния момент....Не е нормално отношение това,а неуважение,пренебрежение,липса на възпитание и тактичност.

Ако младите живееха в друго жилище-ок.
Събрали свекърите родата,почерпили за бебето,няма лошо.

При такова отношение много ясно,че се стига до конфликти,не само със свекърите,ами и между младите.
И семейства се развалят..
Защото в днешно време повечето млади жени не биха търпели дълго време ..а Мунчо отказва да се отдели от мама..

Ще кажете -Тя си го е избрала такъв Мунчо.
Да,избрала си го е,била е влюбена,вярвала е ,че ще я приемат добре.И вероятно така е било в началото..

# 332
Ама правете си каквото искате, можете, разбира се, просто не е учтиво и не е уважително спрямо жената на сина ви. За мен такива действия показват изключително лошо възпитание, но всеки преценява сам за себе си. В крайна сметка събирането е направено, тя не е уведомена, могли са поне да я уведомят - в един дом живеят.

# 333
  • София
Отделни семейства-ок.
Ама в една къща.
Нормално е да искаш да знаеш какво ще се случва в къщата в която живееш.
Скрит текст:
Свекърите искат да почерпят за бебето,канят гости-ок,ама това бебе живее в същата къща заедно с майка си,а тя научава в последния момент....Не е нормално отношение това,а неуважение,пренебрежение,липса на възпитание и тактичност.

Ако младите живееха в друго жилище-ок.
Събрали свекърите родата,почерпили за бебето,няма лошо.

При такова отношение много ясно,че се стига до конфликти,не само със свекърите,ами и между младите.
И семейства се развалят..
Защото в днешно време повечето млади жени не биха търпели дълго време ..а Мунчо отказва да се отдели от мама..

Ще кажете -Тя си го е избрала такъв Мунчо.
Да,избрала си го е,била е влюбена,вярвала е ,че ще я приемат добре.И вероятно така е било в началото..

За мен не е нормално в ежедневието (не говоря за екстремни ситуации). Абсурдно ми е да реша да поканя гости в моето жилище и да ми трябва някакъв вид разрешение от свекърва или от снаха. Нито съм под запрещение, нито съм на 5.

# 334
  • Далечният изток
Ако не си говорят със снахата, както подозирам, са казали на сина си, а той не е счел за необходимо да уведоми жена си, както също подозирам. От поста на авторката оставам с впечатлението, че мъжът ѝ е знаел.

# 335
О, темата продължава. Ключарюююю!

Разбира се, че е неуважителнл. Толкова ли ще натежат и нейните родители на трапезата на свекървата?
А, ако и те са някакви претенции... искащи да се разпореждат, но за чужда сметка... те могат да искат да поканят и баба Кинче, и леля Гинче... свекърите може вече да са наясно.
Затова свекървата е казала "Майка й да си направи вечеря и да ги покани." (първи пост Rolling Eyes)

# 336
Дами, моето работно време приключи, приятно забавление 😂

# 337
  • София
О, темата продължава. Ключарюююю!

Разбира се, че е неуважителнл. Толкова ли ще натежат и нейните родители на трапезата на свекървата?
А, ако и те са някакви претенции... искащи да се разпореждат, но за чужда сметка... те могат да искат да поканят и баба Кинче, и леля Гинче... свекърите може вече да са наясно.
Затова свекървата е казала "Майка й да си направи вечеря и да ги покани." (първи пост Rolling Eyes)

Ами точно такъв е случаят като чета:
Скрит текст:
Здравейте.Със съпругът ми сме заедно вече 7 години,имаме си и дете.Първата ни караница беше заради родителите му и до ден днешен те са основна причина за кавгите ни.Още в самото начало на връзката ни родителите му бяха организирали тайно от нас нещо като "сватбена вечеря",на която бяха поканени само неговите роднини.Аз разбирам затова  часаове преди събитието дори и моите родители не бяха поканени.Хванах се за главата ,казах му моля те говори с тях ,това е лудост и неуважение към нас как може дори да не ни кажат,той се обади на майка му майко моля те не сега обаче така и говореше все едно има страх от нея
,попита я как може никой от нейните роднини да не сте поканили  а нейните думи бяха "ами майка и да си организира вечеря и да си ги покани"
Скрит текст:
😁
Премълчах си за да запазя добрите отношения.Няколко години по -късно ни се ражда дете,без наше знание и съгласие организираха вечеря тип тържество за бебето пак поканнени само неговите роднони, стоя си аз на терасата и гледам балони, хора ,чинии и се чудя какво става.Питам го него ,той също не знае.Пак нищо не казах ,но на лицето ми е било изписано ,че не съм съгласна(ние сме родителите в крайна сметка и ние решаваме кога и кой да поканим).На другия ден майка му го пита защо съм гледала така странно  а той и казал "а оставете я тя си е такава"(е значи пак аз съм лудата).А на мен той също ми каза ,че не е съгласен ,обаче на нея нищо не смее да каже.Живеем в обща къща ,решават нещо и го правят и изобщо не се допитват до нас дали сме съгласни ,мъжът ми не е съгласен но не смее нищо да им каже.Истории много и в повечето случаи освен ,че не им казва нищо ,даже винаги ги защитава и изкарва мен виновата.
Наистина немога да си намеря място, много ми е тежко и болно  ,че винаги избира да е добрия син,пред това да бъде добрия съпруг.
Никога не защитава мен ,дори и аз да съм права.Има ли шанс според вас той да се промени и аз и детето да сме му най-важните и веднъж да се осмели да каже на родителите му ,че не са били прави за нещо?

# 338
Ей ся почвам да уведомявам всички у нас за всеки мой план. Представям си съпругът ми( който не е баща на порасналите ми син и дъщеря) да изиска предупреждение, уведомление и молба за разрешение за всеки път, когато децата ми решат да дойдат у нас, ако ще и с преспиване. Псстт!

# 339
  • София /Абсурдистан
Ееее като че ли не сте виждали селянии! Жената е станала баба, поканила си е нейни гости да почерпи, чудо голямо. Всичко друго е въпрос на възпитание. В нейната къща си е, има право да си кани когото си поиска. Стига да искат, хората могат да поговорят и да се разберат за всичко, ама не искат. И друго - когато живееш в жилището на други хора, съобразяваш се със собствениците и с вече установените правила. Ако не ти харесва, купуваш/ наемаш свое жилище и установяваш свои порядки. Ако за момента нямаш възможност, значи свиваш ушите и приемаш положението каквото е, такова.

# 340
Те седем години са живели в тая къща, ако са искали, да са се изнесли. Просто мунчо не иска. Има си къща, за какво да се пъне?

Не разбрах бебето дали е момче или е момиче. Ако е момче има по-голям шанс след 20-30-40 години авторката да е на мястото на свека и да пържи някоя млада невеста за отмъщение.

# 341
  • София
Като гледам и авторката не пише за изнасяне.
Да вземат нейните родители да осигурят жилище примерно...

# 342
Едно време като гаджета, снахата ми каза ,че няма да живеят при мен. Аз си рекох "ура", тя може да е мислела ,че страдам. Въпрос на гледна точка. При нас на седмицата горе - долу „защото и изписваха след дни, не като сега бързо, се събираха роднини, поканиха майка им  и баща ми, това помня, и така е редно според мен,  освен ако не се харесват и  не си говорят. Тогава по-добре без да ги канят.
 Не съм  била на масата, показах бебето за минута отдалеч и  край. та така у нашенско преди 40+ години. При тях друг ред и не е причина за сърдене.

# 343
Едно време като гаджета, снахата ми каза ,че няма да живеят при мен. Аз си рекох "ура", тя може да е мислела ,че страдам. Въпрос на гледна точка.

Ох, Боряна, то гледни точки много! Майка ми ми предложи да живеем у тях. Брат ми на 39, аз на 30, мм на 38 и мама на 61. В апартамент. При наличие на достатъчно свободни къщи и апартаменти за всеки. Ама да сме си заедно, че сме ѝ деца...

# 344
Какви са тези луди хора, които искат да живеят със семействата на порасналите си деца?

Общи условия

Активация на акаунт