Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 6 165
  • 306
  •   1
Отговори
Здравейте.
Не знам дали има подобна тема, или не знам как да я открия. Става въпрос за следното: имам дете от предишна връзка и в момента съм в брак с настоящия ми партньор. Имаме общо дете на 2.5г. Преди няколко дни партньорът ми повдигна въпрос относно закупуване на жилище на името на дъщеря ни. Тя на практика след години ще разполага с апартамент от баща си в София, къща в провинцията и етаж от къща също в провинцията. Аз не съм запозната с въпроса за закупуването на такъв и дали и как е възможно, но някак не ми се иска. Малко ме обиди това, че изтъкна, че винаги ще се грижи за сина ми, но не може да му осигури жилище в бъдеще. Обиди ме това, че изобщо го повдига, като въпрос. Аз самата съм наясно как стоят нещата.
Искам да прочета други мнения по този въпрос.
Благодаря Ви! 💐

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 00:31 от Linnna123

# 1
Обидно е да дели децата, но надали е за сефте.
Ако сам ще купува имота - нека. Ако и вие ще влагате средства - да е на името на двете деца.

# 2
  • София
Непълнолетните просто не могат да се разпореждат с имота, да го даряват, продават, залагат като обезпечение и т.н. Вие ще сте ѝ попечители.
Относно моралната страна на казуса - вие е трябвало да помислте за интереса на първото си дете, не мъжът ви. Когато има деца от двама различни мъже, не очаквайте вторият, имайки своя плът и кръв, да го ощети за сметка на чуждо дете.

# 3
Разбирам напълно настоящия ви съпруг. Купувате на името на общото ви детенце и си запазвате правото да живеете там докато сте живи. Вероятно доводът му е, че така или иначе по българския закон децата имат запазена част при наследство от родителите.

# 4
Обидно е да дели децата, но надали е за сефте.
Ако сам ще купува имота - нека. Ако и вие ще влагате средства - да е на името на двете деца.
Държи и аз да имам участие. А при положение, че има три имота за нея, не разбирам защо е необходимо това.
Да, дели ги в доста аспекти. Той е МОЕТО дете, а дъщеря ни-нашето.

# 5
Ами имате по-голям проблем от този имот и ако не искате дете1 да ви мрази и двамата, направете нещо по въпроса.
За мен друг вариант освен да е и за двете деца, при положение че дете2 вече си има 3 потенциални имота, а пък и да нямаше също, няма.
Аз от мъж, който не ми приема детето, второ не бих имала, но вече е късно за това, затова мислете оттук нататък какво следва, защото с годините нещата няма да се оправят току-така. Казвам ви от личен опит.

# 6
Непълнолетните просто не могат да се разпореждат с имота, да го даряват, продават, залагат като обезпечение и т.н. Вие ще сте ѝ попечители.
Относно моралната страна на казуса - вие е трябвало да помислте за интереса на първото си дете, не мъжът ви. Когато има деца от двама различни мъже, не очаквайте вторият, имайки своя плът и кръв, да го ощети за сметка на чуждо дете.
Съвсем не очаквам това 🙂

# 7
Ако разбирам правилно вие не сте женени и той те кара да купите заедно апартамент на вашето общо дете, което автоматично значи, че ти ще ощетиш другото ти дете.
Ти си длъжна да защитиш интересите на другото си дете и да не ги делиш.
Той ако иска да купува на собственото  си дете нека да купува. Но купувайки сам апартамент на собственото си дете не трябва да ощетява семейния бюджет. Т.е. Той плаща ипотеката например и не му остават пари за общото домакинство и то е за твоя сметка.
Ако има собствени спестени или наследствени пари няма проблем. 
Вие ако не сте в брак детето му ще го унаследи, но да те кара ти да лишаваш собственото си дете не е почтено.

# 8
Ако разбирам правилно вие не сте женени и той те кара да купите заедно апартамент на вашето общо дете, което автоматично значи, че ти ще ощетиш другото ти дете.
Ти си длъжна да защитиш интересите на другото си дете и да не ги делиш.
Той ако иска да купува на собственото  си дете нека да купува. Но купувайки сам апартамент на собственото си дете не трябва да ощетява семейния бюджет. Т.е. Той плаща ипотеката например и не му остават пари за общото домакинство и то е за твоя сметка.
Ако има собствени спестени или наследствени пари няма проблем. 
Вие ако не сте в брак детето му ще го унаследи, но да те кара ти да лишаваш собственото си дете не е почтено.
Имаме сключен брак 🙂

# 9
  • Out of the Mix
Няколко пъти четох, изключително объркващо си описала ситуацията.
Общото ви дете ли ще "разполага" с апартамента, къщата и етажа някога си, ако, или твоето от неговия си баща? Rolling Eyes
Ако общото ви дете е "имотното", за чий му е да купува още един апартамент за него сега, на 2.5 г.?
Ако твоето няма нищо, да сте го подсигурили с неговия баща, не да товариш сегашния, или да изискваш, да се сърдиш и цупиш. То ще ти е наследник пък на теб. Тук не става дума за ощетяване, а за друго.

# 10
А, бащата на първото дете къде е ?Защо той не се грижи за синът си ?

# 11
Щом те кара да участваш, ще бъде и на двете деца. Ако иска само за "неговото", да ди го купи сам. Айде престанете да ги вдигате в небесата тези "златни" мъже, на първо време си родител, мъж на път и под път.

# 12
  • София
Под път и над път, ама не забременяваш от всеки. Това винаги е свързано с обърквация при наследството.

Не знам защо е в кавички. То Е негово. И нейно. Другото вече го е ощетила, започвайки да гради ново семейство с още едно дете с друг човек.
Ако беше му осигурила и на първото, преди да прави друго, може би нямаше сега да има проблем.

# 13
Първо не е редно да те кара да ощетяваш собственото си дете. Той като се е женил за теб е знаел , че взима жена с дете.
Това че го дели е не само много грозно, но ще има и последици за развитието на собственото ти дете. Да се чувстваш отхвърлен е равно на физически тормоз. Ти трябва ясно да изразиш позиция , че не делиш децата
Закупуването на апартамент на името на дете крие подводни камъни, ако това ще ви е основното жилище дори и да имате право на ползване. Може един ден на стари години да се окажеш на улицата.
Ако се страхува, че негов имот може да се придобие от твоето дете да си направи едно завещание на неговата си част в полза на неговото дете.

# 14
Няколко пъти четох, изключително объркващо си описала ситуацията.
Общото ви дете ли ще "разполага" с апартамента, къщата и етажа някога си, ако, или твоето от неговия си баща? Rolling Eyes
Ако общото ви дете е "имотното", за чий му е да купува още един апартамент за него сега, на 2.5 г.?
Ако твоето няма нищо, да сте го подсигурили с неговия баща, не да товариш сегашния, или да изискваш, да се сърдиш и цупиш. То ще ти е наследник пък на теб. Тук не става дума за ощетяване, а за друго.
Съжалявам, че звучи объркващо. “Имотното” е общото ни дете.
И изобщо не се цупя и не съм си помисляла да го “товаря” и да купува нещо за него. Аз съм “за” всичко от него да остане за дъщеря ни. Така е редно.
Просто тук става въпрос за някаква злоба към сина ми не знайно защо.
Аз и баща му се грижим за него и никой от нищо не е ощетен.

Общи условия

Активация на акаунт