Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 397
  • 306
  •   1
Отговори
# 45
Това с жилището, особено при толкова малко дете, винаги е следствие, проблемът в такива случаи е другаде - двойката вече гледа в различни посоки и липсва доверие. Двамата родители си нямат доверие и се замислят за различни бъдещи сценарии.

Не знам какво да ви посъветвам. При положение, че имате и друго дете, а вероятно и средствата ви не са неограничени, може би не е добра идея да наливате в посоката, която иска съпругът ви. Вече, ако вие лично имате възможност да отделяте пари за вноски без напрежение, е друго - тогава да.

# 46
Защо реши, че не уважава сина ти?
Защото не иска да се набута да му купи жилище ли?
Малко мъже биха се навили на подобно нещо.
Егати уважението - слез малко на земята.
И по-кротко, че маман да не му подшушне да те зареже, че тогава в такъв филм ще се окажеш, че свят ще ти се завие. Ти реално проблеми нямаш, защо сама си ги създаваш?
Явно не сте чели коментарите ми. Пояснявам за пореден път: не желая обща покупка на каквото и да е имущество, поради това, че отношенията ни не са цветущи.
Той не уважава детето ми в много различни апекти и има особено отношение КЪМ НЕГО. Не го казвам, защото НЕ ИСКА ДА КУПУ ЖИЛИЩЕ НА ДОВЕДЕНОТО! В НИКАКЪВ СКУЧАЙ. ДЕЦАТА СА ПОДСИГУРЕНИ ИЗЦЯЛО И ЗА МЕН Е ИЗЛИШНО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ИМА 3 НАЛИЧНИ ЖИЛИЩА, КОИТО ОСТАВАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА НЕЯ!
ВИЕ СЕРИОЗНО ЛИ СМЯТАТЕ, ЧЕ ЕДНО УВАЖЕНИЕ В КЪЩИ СЕ БАЗИРА САМО НА МАТЕРИАЛНИ НЕЩА?

# 47
  • София
Щом отношенията ви не са цветущи изобщо не се захващайте с жилища, които да изплащате и вие. Той да купува на единственото си дете каквото иска. Вие имате две деца и вероятно ви предстои раздяла с този хубавец, изобщо не се занимавайте с подобни истории. Кое за кого ще остане е относително, той може да има и още деца от други жени, да изгуби имотите, но това са си неговите пари. Вие гледайте да не се озовете сама с две деца и вноски по ипотека на името на малолетен.

# 48
Проблема е, че не уважава мен и детето ми. И пак казвам: не го задължавам, нито пък съм си помисляла да го правя.
Относно свекървата-да, тя е изключително лош човек и му е обяснила на дълго и широко как ще ми вземат детето и му пълни главата с какви ли не глупости и схеми постоянно. И се меси там, където не ѝ е работа.
Моите извинения, но не бих им угодила по този начин на тъпите мании за 2345 жилища.
Като обувките ми сочат навън какво очакват Да се съглася все едно купувам хляб?

Едва ли изведнъж е започнало неуважението към теб и детето от него, нито пък свекървата се е събудила един ден, ставайки лоша свекърва.

Има доста агресия в теб (израза "тъпите мании"). А това за обувките ме кара да мисля, че си в много неравностойно положение по отношение на мъжа ти и на свекървата, която също се оказва играч във вашата ситуация. Помисли си, може и да не го пишеш тук, но дали с детето не си искала валидация на отношения, които са си били такива и преди раждането на общото ви дете. Ако е така, илюзия е било да си мислиш, че като в приказките, ще станат чудеса.

Въпрос: ако първият ти мъж искаше да купи жилище само на сина ти, ти какво би направила? Щеше да откажеш, за да не ощетиш второ ви дете, момиченцето, или пък щеше да си доволна и да приемеш?

Преди жилище и делене на деца има онази житейска философия да дадеш, за да ти се даде, а не обратното - да се подсигуря, за да не стане нещо. Да не говорим, че и за двамата ви е важно децата да ви обичат и уважават, а и да се обичат и уважават помежду си като брат и сестра, каквито съдбата ги е направила, но което вие може и да съсипите с поведението си.

Изобщо, грубо казано, за какво се събрахте с този мъж и решихте да имате дете? Взаимно си задайте въпроса един друг, право куме в очите, и вижте отговора.
Ако изобщо ще има такъв, и то искрен, от страна и на двама ви.
Ами не, не бих се съгласила на този етап от живота и възрастта на синс ми. Бих помогнала след години, но сега… когато детето е под 14г.всеки един от родителите може да се яви на нотариална сделка и да придобие имота в негова полза.

# 49
Отношенията ни до преди година си бяха перфектни! Изобщо не е инало нужда да валидирам отношения, като създавам общо дете.
Моят мотив дс НЕ  желая покупката на такова жилище е, че не желая да изплащам жилище, което тя реално още 16г няма да има право да ползва, да се разпорежда с него и тн. Освен това, всеки един от родителите може да го придобие в негова полза. А аз не бих искала това да се случва.

# 50
  • Пловдив
Да, дели ги в доста аспекти. Той е МОЕТО дете, а дъщеря ни-нашето.
Че то си е точно така - той е твоето дете, а дъщеря ти - общото, кое му е обидното? Настоящият партньор на мама не е баща на дете, което си има баща.
В предложението аз виждам проблема другаде - че иска от тебе твоето имущество, сили и принос да обогатят, поне колкото се отнася до къщата, само едното ти дете. Не е справедливо, аз също като теб не бих била съгласна.
Но пък много жени го смятат за справедливо, когато мъжът има деца от настоящата жена, живеещи с двамата, и от предходна жена, живеещи с майка си. Те не виждат кое му е лошото да искат имот, в който и те влагат, да не се наследи от "старите" деца. Ето добра илюстрация защо не е редно.
Справедливо е всички деца на един човек да получат от родителя си поравно (твоите две - теб, неговото едно - от него). Вече кой кого ще изпревари на оня свят, ред няма.

# 51
Да, не изглежда добре отстрани, така както го обясняваш. Има в съпруга някакво желание за финансов реванш. Възможно е да му се струва, че отделяш твърде много ресурс, не говоря само за финансов за първото си дете и се опитва да те впрегне да пренасочиш там където той иска. Обаче за да бъде изключен нежелания наследник, да се прИпише на малкото дете.
От житейския ми опит съдя, че винаги, когато се купува имот на малолетено дете, някой иска да изключи нежелан наследник.
И също не я разбирам тази мания за купуване на жилища, които морално остаряват, стоят заключени или се рушат от наематели. С две поотраснали деца, вместо да си поживеете, пътувате и децата да видят свят и света да ги види, пак тухли вар и киреч.

# 52
  • Пловдив
Офтопик. Поживяването и пътуването са голяма работа, смисъл номер едно на живота. Стигат понякога до степен (не в тази тема, но във форума): "ама за какво ви е още едно дете, вместо да си поживеете и да пътувате".
Задължително пътуването се споменава в комплекта.

Защо да не можеш да живееш и пътуваш, имайки втори имот или второ/трето дете, никога не съм разбирала, а още по-малко разбирам защо точно поживяването, каквото и да значи това, и пътуването се издигат до главна цел на всеки живот.

# 53
И да- моето дете е мое дете и на бившия ми партньор. Но не мисля, че следните изрази олицетворяват любов:
“Взимай си синчето и се махайте”
“Вие сте навлеци, които се натресоха в къщата ми” (все едно ние сме дошли тук без негово знание)
“От утре детето ти няма да идва тук”
“Ако нещо не те устройва, взимаш си твоето дете и се махате, малката остава с мен и ще вложа всичките си средства, за да шикълкавя и да ти я взема”
И още мнооого, много, много.
За онези, които ще попитат какво правя с него все още? Опитвам се да намеря някакъв начин да изплувам и да поема по най-добрив път заедно с ДВЕТЕ СИ ДЕЦА, КОИТО НА ТОЗИ ЕТАП ОТ ЖИВОТА СИ ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЮБОВ И СПОКОЙСТВИЕ!

# 54
  • София

За онези, които ще попитат какво правя с него все още? Опитвам се да намеря някакъв начин да изплувам и да поема по най-добрив път заедно с ДВЕТЕ СИ ДЕЦА, КОИТО НА ТОЗИ ЕТАП ОТ ЖИВОТА СИ ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЮБОВ И СПОКОЙСТВИЕ!
Имаш ли къде да се изнесеш с двете деца? Ще се справиш ли финансово? Ако да – изнасяй се и изобщо не му се връзвай на заплахите, тия които плашат, че ще ти вземат детето в общия случай, дори няма да си направят труда да го виждат редовно, камо ли да го гледат.
Ако нямаш къде да се изнесеш и нямаш достатъчно заделени пари – заделяй, помисли как и откъде можеш да се подсигуриш и се махай мигом. Това, което ти се случва е пагубно за психиката ти и има да се възстановяваш после с години. Кураж!

# 55
  • Пловдив
Ами значи за съжаление проблемът не е само в искането за покупката на апартамента.

# 56
Ооо, ама тя работата била сериозна, не е като да е само за имота.

# 57
Да, не изглежда добре отстрани, така както го обясняваш. Има в съпруга някакво желание за финансов реванш. Възможно е да му се струва, че отделяш твърде много ресурс, не говоря само за финансов за първото си дете и се опитва да те впрегне да пренасочиш там където той иска. Обаче за да бъде изключен нежелания наследник, да се прИпише на малкото дете.
От житейския ми опит съдя, че винаги, когато се купува имот на малолетено дете, някой иска да изключи нежелан наследник.
И също не я разбирам тази мания за купуване на жилища, които морално остаряват, стоят заключени или се рушат от наематели. С две поотраснали деца, вместо да си поживеете, пътувате и децата да видят свят и света да ги види, пак тухли вар и киреч.
Грижа се еднакво за двете си деца. И им обръщам еднакво внимание.

# 58
Пагубно не само за нейната психика, но и на синът й. Аз не бих истана с човек, който се отнася така с детето ми. Ще си кътам парите и при първа възможност се изнасям с децата. Не могат да ти вземат дъщерята, не им се връзвай на заплахите.

# 59
  • Далечният изток
Мда, тя темата завила в друга посока. В посоката, в която се предполагаше.
Ами нямаш много какво да го мислиш. Мисли само кога и къде да отидеш като си тръгнеш с двете деца. Тия манипулации как ще ти вземе детето, и то малко дете на 2 години! ги пускай покрай ушите. Този си е типичен насилник - ти си навлек, гони те, ще ти вземе детето. Удря там, където знае, че най-много ще заболи - майката я удря в детето.
Ами нищо друго не ти остава, освен да си тръгнете с децата...

Общи условия

Активация на акаунт