Подавам за работа. И в момента всичко е роботизирано. Интервюта се правят по смс-и.
Освен това получавам подпомагане и според правилата не мога да отказвам работа, ако някой ми предложи трябва да я взема. И така този рекрутър се появи от уебсайта, който е одобрен от щат-та и е главната платформа за хора като мен и ми предложи работа.
Всичко беше супер изпипано, и въпросите от интервюто и сайта им. Обаче нищо не се проведе по телефона или лице в лице. Аз бях много мнителна, но все пак, не мога да откажа и съответно подписах.
После започна да ме натиска да съм си поръчала някаква техника, пък те щели да ми покрият разходите, пък ако аз не мога, да съм депозирала един техен чек, и да поръчам с парите от техния чек. Бързо прати чека, пък с тези пари да съм купела компютъра… абе беше баси филма и там го хванах, че е нелегитимен, но вече ми имаше банковата сметка и ЕГН-то, защото при наемането се изисква тази информация, та веднага се обадих на банката да ми сменят номера на сметката.
Та така. Случват се и такива неща и ми е тъпо че хората са в нужда и такива лайнари се възползват.
В днешно време с роботизираните услуги не знаеш истина ли е или не е това което правиш. Ти ли си старомодна и вече дори няма интервюта лице в лице или те нещо те ментят.
Пазете се хора.