Kой как се е лъгал.

• 3 382
  • 24
  •   1
Отговори
  • По света и у нас
Вчера ме излъгаха и беше много тъпо защото си загубих два дни да подавам документи а можеше да си свърша мои неща, и им дадох лична информация, което е най-гадното.

Подавам за работа. И в момента всичко е роботизирано. Интервюта се правят по смс-и.
Освен това получавам подпомагане и според правилата не мога да отказвам работа, ако някой ми предложи трябва да я взема. И така този рекрутър се появи от уебсайта, който е одобрен от щат-та и е главната платформа за хора като мен и ми предложи работа.

Всичко беше супер изпипано, и въпросите от интервюто и сайта им. Обаче нищо не се проведе по телефона или лице в лице. Аз бях много мнителна, но все пак, не мога да откажа и съответно подписах.

После започна да ме натиска да съм си поръчала някаква техника, пък те щели да ми покрият разходите, пък ако аз не мога, да съм депозирала един техен чек, и да поръчам с парите от техния чек. Бързо  прати чека, пък с тези пари да съм купела компютъра… абе беше баси филма и там го хванах, че е нелегитимен, но вече ми имаше банковата сметка и ЕГН-то, защото при наемането се изисква тази информация,  та веднага се обадих на банката да ми сменят номера на сметката.

Та така. Случват се и такива неща и ми е тъпо че хората са в нужда и такива лайнари се възползват.
В днешно време с роботизираните услуги не знаеш истина ли е или не е това което правиш. Ти ли си старомодна и вече дори няма интервюта лице в лице или те нещо те ментят.
Пазете се хора.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 21:29 от PriMadonna

# 1
Аз па помислих, че за нещо друго са те подлъгали. И изоставили.
Щото нали в раздела семейни отношения...
Не отричам, че финансовите такива са (вече) неразделна част от семейните, но...
Както има една приказка - и така може да те излъжат, но има и по-приятни варианти.
---------------
Банкова сметка и социалния номер съм давал едва след 2-та седмица след започване на работа, и то единствено на човек от счетоводния отдел, с когото вече са ме запознали.

# 2
Е как банкова сметка на интервю? Много несериозно е.
За щастие досега не ми се е случвало да бъда ощетена финансово. Пазарувам много отдавна онлайн, но само от проверени сайтове.

# 3
  • По света и у нас
Така е, искат ти едни стандартни документи за депозит и за данъчните и така ми ги взеха.

Еми Джеймсе, не всичко е любов, има и досадни неща. Но ако искаш сподели. Това което съм разказала са си човешки взаимоотношения + роботизирани също. Ти голям педант по подредбата на форума се извъди...

# 4
Това е опит за измама, можеш да сигнализираш на тези, които администрират платформата, а също и на полицията в този щат. С номера на банковата сметка нищо не могат да направят, съответно няма нужда да я сменяш.

# 5
  • По света и у нас
Не е верно. Те ми взеха банковата сметка и ЕГН-то, и направиха транзакция като ми дадоха пари за компютър и техника.
И обикновено като си си забравил паролите за банката, и се обадиш на оператора те те питат за последните ти транзакци и за егн-то за да проверят че си ти.

И така този има достатъчни инфо, да ми влезе в сметката и да я  изпомпа. Затова смених вече номера и се обадих навсякъде.

# 6
За какво им е банкова сметка и ЕГН при интервю? Не отричам, че може да те врътнат доста умело, та може и да не се усетиш, но пак добре, че си се светнала навреме.
Сега прочетох, че са ти пускали някакви пари за компютър? Но как при положение, че не работиш все още за фирмата....?!

Не можаха да ме излъжат, но да разкажа за схемата. Дано предотвратя някой да изгори.
Мъж ми получава покана за "коктейл-презентация", плюс един. И ми рече - ще ходим, поканиха ме официално, голяма работа ще да е, ще презентират някакви скъпи уреди. (хаахаха)
Оказа се комплект тенджери за 6 хил.лв, робот за прозорци за 4 хил.лв, сокоизтисквачка пак за 4 хил. , някакви подобни щуротии, все на такива "народни" цени. И някак така си изиграват картите, че половината хора направиха поръчки. Като цяло един презентатор говори щуротии, после го извъртат така, че уж "печелиш голяма награда" и накрая се озоваваш с куп боклуци за десеторни цени.

# 7
  • По света и у нас
Баща ми така се вързал да купи за 1600 лв от някакъв амбулантен търговец с историята, че бързал за някъде си: 2 комплекта тенджери, 2 комплекта ножове на версаче, 1 змийски куфар със златни прибори (последен кич на модата) и един абсолютно изкуствен Ролекс, който от 5 километра личи, че е менте.  Карай, аз сега ползвам ножовете и няколко тенджерки.

Не разбираш за какво говоря защото в БГ може и да не се правят така нещата, тук е много електронно всичко и тези информации си се дават когато те наемат на работа.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 22:05 от PriMadonna

# 8
И обикновено като си си забравил паролите за банката, и се обадиш на оператора те те питат за последните ти транзакци и за егн-то за да проверят че си ти.

И така този има достатъчни инфо, да ми влезе в сметката и да я  изпомпа.

Ако това наистина е така, то бих те посъветвал да смениш банката.

Soul Free, доколкото разбирам, тя е подписала договор и тази информация е представена в него.

# 9
  • София
Май заглавието трябва да е - кой как се е лъгал.
Щото мен никой не е успял да ме излъже.
Аз сама виж - много пъти.

# 10
И аз съм ходила много пъти на екскурзии с цел презентации на Бек Райзен. Ами не са ме излъгали, нищо не съм купила, с изключение на един магнитен колан за кръста, но той много ми помага.
Обаче имаше много хора, които дадоха луди пари за постелки, одеала, зимни завивки
и какво ли не, което за мен е немислимо.

# 11
Да, де, ама хората се лъжат. То на това лежи тази схема, ако мога така да го нарека.
Тенджери за 6 хил. лв......е, от злато ли са тез тенджери. 600 да бяха, иди, дойди, ама 6 хил.....Тя колата ми сигурно по-малко пари мога да ѝ взема.
Иначе хитро подхождат, не те оставят да мислиш, трябва сега и веднага да купиш, иначе изтърваш "голямата награда". И някои хора си купиха щуротиите, някои дори на изплащане.

По спомен - тенджери 6 хил.
Котлон - 4 хил.
Сокоизтисквачка - 4 хил.
Робот прахосмукачка - 4 ли, 6 хил, ли беше...
Робот за прозорци - 4 хил. (моя си го взех от тему за 200 лв)
Пречиствател за въздух - 4 хил.
Някакъв масажьор и масажни обувки, не помня цената
Комплект ножове - 1000 лв., абсолютно менте.

Иначе, да, не те карат насила. Никой не ти опира пистолет в челото. Обаче, като разберат, че няма да те навият, стават леко остри в отношението си....

# 12
Редовно ми звъняха за разни презентации, напоследък са ме позабравили и се чувствам тъй пренебрегната 😁
Иначе никой, който ти предлага реална работа, не би искал ти да си купиш оборудването сам. Много по-лесно би било да поръча на твоя адрес оборудването. Досега не ми се е случвало да ме интервюира Бот. А верификациите по банките са доста повече - тайни въпроси, кога си пил от майчиното си мляко...често аз се затруднявам да се верифицирам, какво остава някой друг да успее.
Тенджера за 6 хил би следвало да готви сама 😀
Сещам се за мобилните оператори, там са много добри. Затова всеки контакт особено на възрастните семейни членове се провежда в мое присъствие.

# 13
  • Down south
Правилно ли разбирам, че си имала интервю за работа, приела си офертата и си подписала договор?
След подписването си дала сс# и сметка, в която да ти превеждат заплатата.
За какво се тревожиш.
Работодателят или компанията те безпокоят? Има ли дребен шрифт, на който не си обърнала внимание.

# 14
Примадонна,

Кандидатстваш за работа във фирма или организация, чието име не знаеш и не си си направила труда, да провериш въобще, дали съществува, кой я представлява и пр.
Поне аз така разбрах.
И ако си подписала договор и си дала номер на сметката, то няма как да не стоят и техните данни им в началото.
Ако договор не си подписала, каква е ролята на споменаването на сметката, няма никаква нужда да се дава.
Предполагам, програмата така е направена, че ако не попълниш това и това, не можеш, да продължиш и така си се заблудила.
Каква професия предполага подобни интервюта с машина ? Много ми е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт