Kой как се е лъгал.

• 3 383
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Имаше преди време такава измама. Завличат хората  с едни пари.
Не знам тук ли четох или във ФБ, но схемата беше същата.

# 16
  • Out of the Mix
Посмъртно не бих изпращал лични данни, каквито и да са онлайн.
С официалните мейли също много се внимава.

Всичко на 4 очи в офис с жив човек, официални документи, копие за тях, за мен, заверени, подписани, печати, докато ги има.

Никакви ботове и AI простотии.

Дори от Нотино спрях да пазарувам поради тази причина, много рядко, нещо ако наистина е с много голямо намаление, защото знам какви са цените с и без отстъпки.

Банки и институции въобще не коментираме, на място в офиса.
Не само това, а винаги правя и проверки, след като мине желаната услуга след транзитния период на изпълнение.

Какво остава на някакви си просто ето така, абсурд.

Относно тенджерите, тиганите, понци схемите, рибки винаги ще има.

Да не ви стряскам, но след сериозните течове на данни последните години - НАП, ДСК, имаше удар по застрахователния бранш преди 2 м., но малко хора знаят затова, в НОИ също има теч, и се знае всичко, на всеки са му изтекли някакви данни. Въпросът е да се внимава, да не си го нахакваш сам.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 08:37 от Revoker

# 17
  • По света и у нас
Смятам, че е грубо да се разпитва като махленска клюкарка, за каква позиция съм била кандитствала, и да ме гледат под лупа дали говоря истината, при положение, че пускам тема в която обяснявам последната схема за крадене за пари по банков път от хакер.
Който разбрал, разбрал.

# 18
Като пускаш тема, трябва да очакваш хората да искат подробности, дори и да не ти харесва. Като не искаш да даваш, просто пропусни, но не се прави на интересна. Който разбрал, разбрал!

# 19
В САЩ всъщност тази измамна схема доста нашумя напоследък - поне на мен ми излязоха няколко видеа в Тик-Ток от различни акаунти, които следвам. Важното е, че поне не си дала пари и си се усетила навреме да реагираш. И всички, които обесняват, че подписват само в офис - да, живеейки в България, аз също бих направила това, но там е доста различно.

За лъгане - аз в един сайт така се наиграх, уж платих услуга, а се оказа, че съм си направила абонамент за 50 евро.... Поне си имаше нормална опция да го спра и не се наложи да блокирам и преиздавам карти.

# 20
  • София
Мен са ме лъгали много пъти ,защото имам навика все да помагам на някой . И въпреки ,че съм толкова лъган и до ден днешен си имам ,,абонати"на които помагам . Какво да направя -много съм чувствителен . Навремето майка ми казваше ,че съм с душа на момиче

# 21
Много съм скептична по природа.
Не са ме лъгали с нищо.
Лични данни, освен телефон, рядко давам, а когато е професионално – задължително само на оторизираните за това – личен състав, счетоводители.
//
Момичетата далеч не са толкова чувствителни, колкото се правят. Wink

# 22
Вече има такава тема..за измамите.

# 23
  • По света и у нас
Би ли дала препратка?

# 24
https://m.bg-mamma.com/?topic=1602168.450

Тази съм чела...всякакви схеми които ни дебнат.

Общи условия

Активация на акаунт