Как да ги спрем

• 6 166
  • 73
  •   1
Отговори
От както сме казали на родата за хубавата вест, не спират да ни тормозят. Как ще се казва, та как ще се казва?
Първите месеци айде не знехме пола оправдахме с това. Щом го научихме и всеки ден ни питат.
Чакаме момиче и ни е страшно трудно да харесаме име. Все им казваме, че не сме избрали и се започва "Ама все клоните към някое". По едно време ни писна и започнахме да казваме, че ще е изненада. Надявахме се да се откажат, но не. Сега е
-Как ще се казва
-Изненада ще е
-Е значи сте избрали
-Не, просто го казваме за да спрете да ни питате.
Минава ден и айде пак същият филм.
Не разбират от дума.
Не можем да изберем и това е. Четем из сайтове за имена. Обсъждаме случайно чути. Имаме един списък с подбрани ама и те са ни под въпрос.
При някой от вас имало ли е такива нахалства?
Имам и друг въпрос. В началото си мислех да е кръстена на моя баща, но той па е инвалид. Дали няма да е на лоша карма, ако я кръстим на него?

# 1
Кажете, че и да сте обмисляли името на някой любопитстващ, любопитството му го вади от списъка с имената, които обмисляте и категорично ще е нещо неутрално, но не и на тях. Или просто им кажете: "Спаска и не подлежи на коментар"!

# 2
Кажете им да не Ви се бъркат и просто не отговаряйте на такива въпроси, когато Ви попитат пак.

# 3
Чакат да кажете името на някой от вашите или съпруга ви родители.
Няма как да знаем вашите семейни традиции. Бих казала, че ще решим в последния момент, суеверни сме итн.
Лека бременост

# 4
От както сме казали на родата за хубавата вест, не спират да ни тормозят. Как ще се казва, та как ще се казва?
Първите месеци айде не знехме пола оправдахме с това. Щом го научихме и всеки ден ни питат.
Чакаме момиче и ни е страшно трудно да харесаме име. Все им казваме, че не сме избрали и се започва "Ама все клоните към някое". По едно време ни писна и започнахме да казваме, че ще е изненада. Надявахме се да се откажат, но не. Сега е
-Как ще се казва
-Изненада ще е
-Е значи сте избрали
-Не, просто го казваме за да спрете да ни питате.
Минава ден и айде пак същият филм.
Не разбират от дума.
Не можем да изберем и това е. Четем из сайтове за имена. Обсъждаме случайно чути. Имаме един списък с подбрани ама и те са ни под въпрос.
При някой от вас имало ли е такива нахалства?
Имам и друг въпрос. В началото си мислех да е кръстена на моя баща, но той па е инвалид. Дали няма да е на лоша карма, ако я кръстим на него?

За това, че ви притесняват - такъв им е манталитета на вашите роднини. Още първия път е трябвало да не си играете по начина, който сте описали (защото така сте ги повели вие на хорото, започнато от вас), а кратко и ясно да им заявите, че не подлежи на обсъждане и че ще го чуят в деня, когато се роди.

Това за кръщаване на баща ви, който е инвалид и лошата карма, сериозно ли го мислите?
Ами тогава кръстете го на Тръмп.
Ще стане президент, а и бидета със златни ръкохватки ще има 🙂

Желая ви лека бременност и да изберете име, което харесва и на двама ви. 🌺

ПС. А роднините - умната със спирането, особено ако зависите от тях.

# 5
Мъжа ти да ги напсува два пъти и ти им тегли по една майна и готово, никой не ви закача за нищо!

# 6
Всеки път казвате "Моля, спрете да питате" без други обяснения. Повтаряте до откат, с какъвто тон трябва.
Ние бяхме казали, че ще реша като я видя и много добре знаеха, че няма никакъв смисъл да питат Simple Smile

# 7
Като знам аз как си мечтая за внуче, сигурно и за родата е голям трепет. Затова не ги съдете строго, но ги отрежете кротко, но твърдо с някой от предложените варианти. Грубост все пак не е нужна, най-вероятно те истински се вълнуват от събитието. Пък ако са с по-стари разбирания може и да им е важно самото име.

# 8
Сложете си граници сега, защото това с името ще е най-малкият проблем. После ще има "Ама защо не го държиш седнало", "Защо не го слагаш да спи на една страна", "Вдигай го за ръчички, да се научи да ходи", "Памперса кога ще го махате?", "То захранването се започва с ХХХ" и т.н., и т.н. Не ви знам семейната ситуация, ама дано сте независими, че и тогава е трудно, ама по-лесно може да режеш рязко.

# 9
  • Далечният изток
Кви са тия роднини, с които говорите всеки ден?!
Заедно живеете ли, по телефон ли се чувате?

Ами научете се да поставяте граници. Как да ги спрете... Като им обясните тактично да си гледат работата. Пък ако искате, и не съвсем тактично.

# 10
То всичките обясняват как по - добре на никой да не се казва, да няма сърдити.
Ами то днеска да се чуеш с един по телефона, утре да се видиш с друг. То рова вече е война 3 месеца. Пробвахме с всичко. Обяснихме им, че се чудим, не можем да изберем. Какво ли не говорихме за това име и пак. То малко е от едното влиза през другото излиза. То на нормален човек като му кажеш, чува.

# 11
Ама за какво им се обяснявате толкова? Хаха, нещо не мога да разбера.

# 12
Имат очаквания да кръстите на някого от тях.
Категорично заявете, че името ще е неутрално и няма да бъде кръстено на никого.
Ние така направихме. По този начин парирахме всички последващи въпроси и им дадохме да разберат, че няма да е кръстено на баби и дядовци.
Никой не ме е питал повече.
Това си решавате вие. Не сте длъжни на никого.
Кажете, че не искате да казвате името и толкова.
Искат да знаят на кого ще е кръстено детето.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 12:50 от Caroline_Bingley

# 13
Измислете си някаква шега, предложението да отговаряте и двамата със Спаска е много добро, Спасуна - Пенка, Абигейл, може някое корейско име за разкош.

Относно кармата и имената - не знам, но аз категорично не харесвам кръщаване на някого. И сто деца да имам пак на никого не бих ги кръстила и не че не си обичам и уважавам роднините.

# 14
На умен човек веднъж се казва и такива развалени грамофони, които си знаят тяхното и забравят какво съм им казала вчера (че не съм измислила име или че съм измислила, но няма да го споделя), въобще не заслужават мило да им се обясняване и да се чудите как да отклоните темата без да ги обидите. След многократните мили повторения директно и с груб тон бих казала, че това си е наша работа (на мен и на бащата) и да не ни занимават повече с въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт