Как да ги спрем

• 5 607
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
  • Ст Загора
Това да е проблема!  Да е живо и здраво пък името....

# 16
Казвате им някакво изкелефищено смешно име и ще млъкнат. Голяма простотия е тва с името всеки от родата да драпа да е на него, ако вашият случай е такъв по добре нещо неутрално или компромисен вариант да не се изпокарате покрай този повод.

# 17
  • София
Ами кажете им, "Касандра". И когато някой попита казвате "Касандра". Всеки път. Пък после си го кръстете, както решите

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 17:38 от Светулчица

# 18
Може на всеки роднина да казвате различно име, кое от кое по- абсурдно и да гледате сеот Grinning

Но да, поставете граници сега, защото ще става по- зле

# 19
Кратко казвате, че ще е на лош късмет да казвате името. Няма да посмеят да питат след това. И да питат - пак същото и точка.

А за кармата - името няма нищо общо. Аз пък съм голям фен на кръщаването на баби и дядовци, защото децата са наше и на предшествениците ни продължение, има нещо красиво за мен в традицията. Но не и в нахалното налагане, изискване и тормоз. Повечето деца носят неутрални имена, така че вторачването от роднините е най-малкото неприемливо.

# 20
  • София
Извинявай, ама близките ти някакви диваци ли са, що ли?
Казваш им да престанат с въпросите, тъй като те изнервят, и че ще научат името, когато се роди детето, понеже така сте решили с мъжа ти.
Също така може да кажеш, че е по-важно бебето да се роди живо и здраво, пък майната му на името, ако ще и Петруна да го кръстите.

# 21
Боже... ми вълнуват се хората! Нищо лошо и нахално пък не виждам аз и мен така са ме питали - съвсем нормален въпрос към бъдещи родители. Аз пък не разбирам какво толкова се дразните? Ако не ви обръщат никакво внимание по-добре ли ще се чувствате? Че съвети мъжът ви да ги напсува... думи нямам!
Кажете си го както е - има много хубави имена и не можем да изберем още.
Да сте живи и здрави с бебето, изкуствени драми са това!

# 22
Няма лошо да се вълнуват. Но да питат всеки ден е повече от нахално.
Оправдайте се със суеверие. Не е на хубаво д се казва името предварително.
На мен ми се струва, че става дума за много дълбоко навлизане в личното пространство.
И това е вече преди нормалните граници.
Културен и най-вече нормален човек ще разбере.
Какъв е тоя зор? Това ще е само началото на още по-голямо вмешателството ако не поставите границата още сега.
На мен така ми изглежда.
Важно им е. Или са консервативни и много държат да е на тях, или с притесняват да не е някакво съвсем изкелеферчено име.
Но при всички положения не е нормално ежедневно да се пита.
Не е хубаво и груби да се отнесете.
Особено ако са дядовци и баби. Родители са ви все пак. Просто по-рязко и категорично им обяснете, че не искате повече да ви питат.
Толкова ли не могат да разберат? Какви са тези хора?
Чак пък толкова е прекалено.
Всяка бременна жена би се изнервила.
Съвсем разбираемо е.
Не казвайт дори и да избере име.
Има голям риск да не го харесах и да почнат да дават непоискани мнения и така да ви повлияят негативно и на вас.
Не питайте и не обсъждайте темата.
Ако толкова ми настояват още повече ще се дразня. Съжалявам, но за мен колкото и да се интересуват и вълнуват не е нормално.
Това е много досадно.

# 23
Едно е да се вълнуват, друго е да нямат свои животи и да се опитват да живеят вашите.
Кажете някакво име и ще минете на следващото ниво - а защо така ще я кръстите, а не иначе.

# 24
Като знам аз как си мечтая за внуче, сигурно и за родата е голям трепет. Затова не ги съдете строго, но ги отрежете кротко, но твърдо с някой от предложените варианти. Грубост все пак не е нужна, най-вероятно те истински се вълнуват от събитието. Пък ако са с по-стари разбирания може и да им е важно самото име.
Да. Аз ще ставам леля и се вълнувам сякаш  е мое дете. Още не знаем със сигурност пол на детето, но вече пазаря бебешки дрешки и подаръци за майката. Името също го мисля, но не смея да питам...

# 25
  • София
Хора, не мога да повярвам, че в 21ви век бременна жена не се радва на бременността си, а се натоварва от някакви малоумници. Какво толкова трудно има да повтаряте едно и също? Всеки път.

- Как ще кръстите бебето?
- Още не знаем.

- Как ще се казва малката?
- Никаква идея нямам.
- Ама как така?
- Ами така. Не виждам да държа бебе, което да именувам. Като се появи ще стане.

- Имаш ли някаква идея за името?
- Не.
- А кога?
- След като се роди.

- Здрасти.
- Здрасти.
- Бебето е момиченце,нали.
- Да.
- Измислихте ли име?
- Не.
- А кога?
- Когато се роди.

- Ейййй, напредва. Измислихте ли вече име?
- Не.
- А кога, то не остана време?
- Ами все още рита в корема ми, значи не се е родило.

- Ама ти няма ли да си измислиш име?
- Може и да измисля, но като се роди ще кажа.
- Е, дотогава ли ще чакате?
- Да.
- Е, все пак няма ли да кажеш нещо?
- Виждаш ли бебе?
- Не.
- Ами, значи - не.

# 26
Грешен подход е да размотаваш нахалника като всеки път се измъкваш с извинение. Защото производните на "още не знам" са извиняващо те оправдание. Един вид съжалавям, че няма да ти кажа, но то е  защото нямам отговор, а не защото не искам да ми се бъркаш.

И да отбиеш номера не решаваш проблема с вмешателството. Утре ще питат или дават акъл за друго, трето, безкрай. Сложи някакви граници, дай да се разбере, че не искаш да се отчиташ за всичко, а не оправдания, че още не знаеш, които само могат да насърчат човек да те ръчка дори по-активно, белким ти налеее от неговата решителност. Твоето темпо, твоето лично пространство, без шикалкавене и обяснения издаващи чувство за вина.

# 27
  • Варна
Аз бих затваряла телефона всеки път щом разговора опре до въпроса за името. Прекалено много се обяснявате.

# 28
  • София
Скрит текст:
Хора, не мога да повярвам, че в 21ви век бременна жена не се радва на бременността си, а се натоварва от някакви малоумници.
Какво толкова трудно има да повтаряте едно и също? Всеки път.

-
Скрит текст:
Как ще кръстите бебето?
- Още не знаем.

- Как ще се казва малката?
- Никаква идея нямам.
- Ама как така?
- Ами така. Не виждам да държа бебе, което да именувам. Като се появи ще стане.

- Имаш ли някаква идея за името?
- Не.
- А кога?
- След като се роди.

- Здрасти.
- Здрасти.
- Бебето е момиченце,нали.
- Да.
- Измислихте ли име?
- Не.
- А кога?
- Когато се роди.

- Ейййй, напредва. Измислихте ли вече име?
- Не.
- А кога, то не остана време?
- Ами все още рита в корема ми, значи не се е родило.

- Ама ти няма ли да си измислиш име?
- Може и да измисля, но като се роди ще кажа.
- Е, дотогава ли ще чакате?
- Да.
- Е, все пак няма ли да кажеш нещо?
- Виждаш ли бебе?
- Не.
- Ами, значи - не.
[/color]
Леле. Това ми се вижда доста изнервящо.
И според мен трябва директно да се каже да престанат да питат едно и също.

# 29
За мен с малко повече самата драма, че "още не сме избрали име". Ние знаехме името още преди да знаем пола - ако е момиче това, ако е момче онова. Като излезе резултата за пола - прас, ще се казва ей така. Като го обявиш официално и въпросите спират. Ама такива драми девет месеца как да го кръстим, че интернет, че традиции, суеверия, врачки и баячки.
Ако кажете жилището, в което живеете собствено ли е, подарък ли е или сте под един покрив с някой - много често е там заровено кучето за това какво ще е името на внучето.
Пак, за мен - до сега трябваше да сте го избрали 100 пъти. Такива последната секунда избори и решения винаги водят до сътресения.

Общи условия

Активация на акаунт