Бърз кредит след 5 години

• 1 031
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да разбера нещо за бързите кредити , понеже теглих такъв от НетКредит през септември -октомври 2020 година и последната вноска е била на 30 април 2021 , но нямам спомен дали съм плащал въобще нещо ... Влезнах в техният сайт и ми беше запаметен профила, които не съм ползвал от тогава и след като си влезнах в профила пишеше за кредит от 500 лева, които съм теглил и е бил за 6 месеца до 30 април 2021г.
Така та въпроса ми е , след толкова време вчера на 16 февруари 2026г са звъннали в пощата на населеното място , където живея и са оставили номер, име и кои точно ме търсят и да се свържа с тях, че те не можели да се свържат с мен.. Така се и да попитам тези кредити 5 години ли имат давност, могат ли да ме съдят и защо въобще звънят и си оставят данните и аз да се свържа с тях, а не да ми пратят писмо..
Моля някой да сподели ако се е сблъсквал с такова нещо и какво да направя и с кого да се свържа..

# 1
Най-вероятно заради давността те търсят, да. Вероятно не е добра идея да се свързваш с тях, ако не искаш да го плащаш или да те дадат на ЧСИ, но може и да бъркам. Да не си сменял адрес или нещо подобно?

# 2
Давността още не е настъпила, освен това не е автоматична. И точно затова са се забързали, защото давността спира да тече в момента, когато те погнат да си платиш. Тоест да се претендира давност може само ако не са те търсили изобщо. Тоест в момента могат да те съдят и ще платиш много повече.

# 3
  • София
Отиваш в нормална банка при кредитен консултант. Ако си достатъчно възпитан, може да ти проверят кредитния рейтинг безплатно.

# 4
  • София
Е, айде сега, тия неща се проверяват много лесно в БНБ.
Скрийншот от сайта на БНБ:

Не подписвай нищо и не звъни на никого. Провери си задълженията в БНБ и тогава действай според закона.
В случай, че фирмата за бързи кредити е продала задължението ти на безценица на колекторска фирма....
Ама четете ги тия закони, де 🙃
И не ползвайте банки, които срещу усмивка ще ви разгледат регистъра. Ако могат, това значи че върху служителите няма никакъв вътрешен контрол. Респективно, че може да очаквате всичко от служителите.

# 5
Значи си теглил кредит, ама нищо не си платил. Хитрец, браво. Голям тарикат. Не мислиш ли, че това е кражба?

# 6
Значи си теглил кредит, ама нищо не си платил. Хитрец, браво. Голям тарикат. Не мислиш ли, че това е кражба?
То там е че не помня дали го платих , защото бях теглил от още две места кредити и ги проверих .. понеже са ми се запаметили имена и пароли от профила ми в Гугъл , но там нямам задължения... А на Тея нет кредит си стоят.. и щом съм платил другите две към вивус и Кредисимо тогава , значи и това трябва да съм платил... Не съм получавал никакви писма или прочие от 2021 до сега и по принцип ...

# 7
  • София
То не е много ясно кой е по-големия хитрец, дали тоя дето взима и се чуди как да не го върне, или тоя дето дава кредит 200, а ти иска да върнеш 1000
Ама да не философстваме 🙃

# 8
То там е че не помня дали го платих , защото бях теглил от още две места кредити и ги проверих .. понеже са ми се запаметили имена и пароли от профила ми в Гугъл , но там нямам задължения... А на Тея нет кредит си стоят.. и щом съм платил другите две към вивус и Кредисимо тогава , значи и това трябва да съм платил... Не съм получавал никакви писма или прочие от 2021 до сега и по принцип ...

Е, за какво ще те търсят след близо 5 години, ако си го изплатил, да ти кажат "здрасти" ли?

# 9

Ми като не помниш, ще плащаш. Следващия път си записвай.

# 10
Здравейте, искам да разбера нещо за бързите кредити , понеже теглих такъв от НетКредит през септември -октомври 2020 година и последната вноска е била на 30 април 2021 , но нямам спомен дали съм плащал въобще нещо ... Влезнах в техният сайт и ми беше запаметен профила, които не съм ползвал от тогава и след като си влезнах в профила пишеше за кредит от 500 лева, които съм теглил и е бил за 6 месеца до 30 април 2021г.
Така та въпроса ми е , след толкова време вчера на 16 февруари 2026г са звъннали в пощата на населеното място , където живея и са оставили номер, име и кои точно ме търсят и да се свържа с тях, че те не можели да се свържат с мен.. Така се и да попитам тези кредити 5 години ли имат давност, могат ли да ме съдят и защо въобще звънят и си оставят данните и аз да се свържа с тях, а не да ми пратят писмо..
Моля някой да сподели ако се е сблъсквал с такова нещо и какво да направя и с кого да се свържа..
Използвай писъмцата им за тоалетна хартия. Щом досега не са завели дело, а сега някаква колеткорска фирма се е задействала, значи ти изтича давността, или сумата е малка, не си заслужава да се завежда дело, или несъбираемма (нямаш официални доходи). Демек това е последен гърч очевидно да те накарат нещо да платиш, за което нямат вече законови механизми как да те накарат, освен ако сам не се набуташ, да говориш с тях, да им даваш някакви пари, за дългове от преди 5 години, защото тогава пада давността. Така че си гледай живота и не обръщай внимание на тия писъмца. Масово са им незаконни договорите на фирмите за бързи кредити, ама хората не го знаят, не си знаят правата и си плащат като попове, като им звъннат колекторски фирми.

# 11
  • Варна
Напоследък придобих поглед над работата на бързите кредити. Не съветвам да се лежи на това ухо - масово договорите са незаконни.... Може просто да искат да ви уведомят, че са завели дело

Общи условия

Активация на акаунт