Как да ги спрем

• 5 596
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
Аз съм суеверна и не съм казвала името преди раждането. Това също може да бъде обяснение.

# 61
Да ти кажа, проблемът не е че ви питат, а че вие не можете да решите. Не ги смесвай, че и хората объркваш, та почват да пригласят.

# 62
Тц, проблемът ѝ е, че ѝ досаждат с повтарящо се питане когато не желае да бъде питана. Има право на своята нерешителност, не дължи никому експедитивност, за да му разнообразява скуката.

# 63
Тя не може да реши, независимо от това дали я питат или не. Оплита мисълта си, и изглежда това :

Тц, проблемът ѝ е, че ѝ досаждат с повтарящо се питане когато не желае да бъде питана. Има право на своята нерешителност, не дължи никому експедитивност, за да му разнообразява скуката.

Simple Smile

# 64
И двете са валидни - и ѝ е гадно, че не са избрали, и я дразни, че я питат.
Лично мен много ме тормози, когато още не съм взела решение за нещо някой да ми виси на главата, става още по-зле. Когато съм избрала и съм казала, че няма да споделя пак ме дразни. Всякакво тежко и натрапчиво любопитстване е крайно неприятно.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 10:49 от Inferiya

# 65
Дренке, че vяsko същото каза.  Какво като не може да реши - детето си е тяхно и докато се роди, че и след това има време да мисли име. Нито я прави нерешителен човек, нито неучтив към роднините.

Авторке, на дъщеря ми името кажи-речи пред родилното го избрахме. Няма дете без име, ще изберете и вие най-хубавото.

# 66
Чувала съм и за такива, които няколко дни не са имали име, така че всякакви случаи има. 😀

# 67
  • София
Това бебе не се ли роди вече?

# 68
И аз това се чудя. Май преносва.

# 69
Ти ще се родиш ли ако не са ти приготвили име?

# 70
Няма как да ни каже,сигурно е "лоша карма"..

# 71
Бебе още няма, не й се излиза. Мързел като мама е.
Избрахме име и изведнъж всичко затихна. Точно казахме това е и те спряха да питат и сега няма да им кажем пък Joy

Иначе имах колежка, която 5 дена в болницата без име седяха. Накрая вече ги насмотаха да решават.

# 72
В Русия имат срок 30 дена след раждането да измислят име и да запишат детето.
Има една рускиня, емигрира с дете на около две, момиченце - Мария. Тук ражда второ, момченце. Обаче не е подготвила името. И понеже трябва да каже нещо в болницата, че да я изпишат казва Иван. Получава се като в приказките - Иван да Марья, макар че у нас комбинацията звучи малко като от виц.

# 73
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз бих казала, че сме решили който пита най-много, да не е кръстено на него Grinning

Общи условия

Активация на акаунт