Университети в Германия и други държави с немски език - 20 тема

• 45 039
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • München, Deutschland
Синя лагуна, пробвайте и през immobilienscout24.de
Не са студентски жилища, а нормален сайт за обяви, както имот.бг (нали така е българският).

# 451
Милето, писах ти  на лични.
Може би ще мога да помогна с квартира в Цюрих.
Русалка, и тук - да са живи и здрави лъвиците, и нека прайда бъде под техен контрол !

# 452
  • На планетата Земя
G..D.. Green HeartGreen HeartGreen Heart

Синята лагуна, сетих се и за тази търсачка, разглеждах я в частта Мюнхен, докато още не бе взето при нас финалното решение.

https://www.immowelt.de/suche/idstein/wohnungen

# 453

Скрит текст:
Аз пък да ви почерпя виртуално за здравето на двете ми рожденички  Heart И то не с торти от нета, а с такива, правени във времето от голямата им сестра в отровно червената кухня във ВГ-то..Не разбирам този собственик защо не дава да се пребоядиса в друг цвят. Аз бих изперкала на това червено..

Малко ми е  криво, не са си тук, че даже и там няма да са заедно днес..

Русалка, честит рожден ден на близначките! Да са здрави, щастливи и да сбъдват мечти! Balloon
А тортите са направо шедьоври! Браво на каката CakeTada

# 454
Честит рожден ден на малките русалки Flowers Hibiscus Здраве и удовлетворение да имат!

# 455
Здравейте на всички.
Включвам се в темата с бъдеща студентка в TUM, Химически факултет. Намерих полезна информация, съвети. С кандидастването се справихме сами, благодарение на всички вас. Имахме избор между TUM и ETH Zurich. Изборът беше категоричен в полза на TUM. Ходихме на място , факултетът ни хареса, градът го усетихме. Разбира се сега сме в процес на търсене на квартира. Изпратихме документи за записването, още нямаме информация.

# 456
  • София
Здравейте на всички.
Включвам се в темата с бъдеща студентка в TUM, Химически факултет. Намерих полезна информация, съвети. С кандидастването се справихме сами, благодарение на всички вас. Имахме избор между TUM и ETH Zurich. Изборът беше категоричен в полза на TUM. Ходихме на място , факултетът ни хареса, градът го усетихме. Разбира се сега сме в процес на търсене на квартира. Изпратихме документи за записването, още нямаме информация.
Честит прием!
Бихте ли синтезирали с какво TUM ви допада повече от ETH Zurich?

# 457
  • На планетата Земя
Да, и на мен ще ми е интересно да прочета за предимствата на ТУМ пред ЕТХ по отношение на химията. Макар дъщеря ми да е в друга специалност, четохме доста интересни неща за химията в ЕТХ, базата, изследователският център са впечатляващи.

Ние търсим квартира в друга държава, днес обаче получаваме оферта от щудентенверк  Тюринген Satisfied. Там дъщеря ми се беше записала през април, когато още в плановете беше кандидатстване и във Ваймар. Сега ще я откажем и ще дадем шанс на друг, чудно е местенцето, а цената е айнмалих (уникална). Общо взето по отношение на квартирите за Мюнхен няма да разберем какво ще е развитието, защото при незаписване няма да разберем как работи системата по въвеждане на документа за прием и така нататък по целия процес.

В Аахен към момента ситуацията й изглежда така

Както се вижда - кандидатстването е било в началото на февруари. Така че за бъдещите поколения - можете да го направите и доста по-рано, ако ви е важно.

За Виена от Stuwo получи чудна оферта в началото на май, можахме да я задържим до началото на юли. Може би, ако се бяха развили по друг начин нещата, щяхме да се пробваме да я запазим за още известно време.SatisfiedSatisfied

# 458
BFF_, Mileto
Не съм сигурна че мога да дам силни академични аргументи за избора на TUM и Chemieingenieurwesen. Да го наречем усещане.
Миналата година по същото време дъщеря ми беше категорична че иска да учи Химия на английски. Шегувах се че мястото е Imperial college. После идеята беше че иска да учи Химия на английски в Германия и опция беше Jacobs University в Бремен. Ходихме там на среща, на мене това ми допадна. После идеите продължиха и дойдоха университите в Гьотинген и Аахен. Гьотинген не ми допадна, ходихме и там. Мюнстер за кратко се включи в играта. В началото на тази година с приближаването на немските матури ( дъщеря ми завърши НЕГ - Немски отдел) се зароди идеята за ЕТН и TUM. Първият отговор за прием дойде от TUM и тя каза Да. След една седмица получи отговор от ЕТН. Но решението и беше категорично за TUM. От това което видях в Гархинг, мисля че това е нейното място. ЕТН на този етап остава за магистър. Разбира се има много време , както описах желанията се менят.

# 459

В Аахен към момента ситуацията й изглежда така

Mileto, kато гледам вашата ситуация в Аахен, си мисля, че нашият ред може и да дойде до към Коледа 2024 Sweat Smile

# 460
  • На планетата Земя
Мария, мисля, че сега навързах пъзела и ви разпознах историята. Добре ще се чувства в Мюнхен младата дама, чудесно си е унито, а бандата на място ще е мощна. Wink

Кристели, хайде дано след и още много други да се откажат и да излезете по-скоро на предни позиции.

# 461
  • София
Промяна в схемата на Аахен, пиша го, за да няма подведени. Преди, казвала съм, можеше човек да напише препоръка за друг и  така да го дръпне с предимство към някоя стая, която се освобождава (стига въпросният в заявлението си да е писал  и това общежитие).  Преди минути буквално попитах девойката дали в тяхното има свободни стаи и ако да, дали би помогнала с препоръка за някое дете. Отговорът (изтрих името на питалия младеж и поорязах долното изречение, че и така беше непълно, понеже продължението му също съдържаше лична информация):
Скрит текст:

Кристели, зорът е към старта.. После почват да идват оферти въпреки позициите. Моята девойка беше много по-назад като място заради описания вече от няколко души гаф  в системата им, ама   само два месеца след старта получаваше вече оферти..

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 19:38 от пенсионирана русалка

# 462
Промяна в схемата на Аахен, пиша го, за да няма подведени. Преди, казвала съм, можеше човек да напише препоръка за друг и  така да го дръпне с предимство към някоя стая, която се освобождава (стига въпросният в заявлението си да е писал  и това общежитие).  Преди минути буквално попитах девойката дали в тяхното има свободни стаи и ако да, дали би помогнала с препоръка за някое дете. Отговорът (изтрих името на питалия младеж и поорязах долното изречение, че и така беше непълно, понеже продължението му също съдържаше лична информация):
Скрит текст:

Дъщеря ми кандидатства за общежитие в Аахен миналата година в края на юли. Едва преди 1 седмица получи покана за интервю, което се проведе вчера. Интервюто беше с 4-5 от обитателите на етажа, на който е свободната стая. Ще се проведат 4-5 такива интервюта с различни кандидати и след това обитателите на етажа избират кандидата, който най-много им е допаднал.

# 463
  • София
Именно, явно тя е била в такъв списък, който живущите са получили от  Щудиренденверк. И с хората в него правят интервютата.

# 464
Ние днес получихме от едно WG запитване, дали може да го посетим, но казахме че е възможно в момента само онлайн посещение, иначе в края на месеца ще е възможно лично посещение. Искам да попитам по време на онлайн посещението има ли някакви подробности , които да гледаме , за да вземем стаята? Четох, че има доста измами с тези обяви?

Общи условия

Активация на акаунт