Университети в Германия и други държави с немски език - 20 тема

• 44 298
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, момичета,
моля ви да кажете дали знаете за приет кандидат-судент в LMU, специалност BWL? Все още чакаме отговор, но няма. Нямаме имейл и за прием на документи. Изпратили сме ги по пощата. Написали са на сайта ако нямаме отговор до 20.08.2023 /неделя/ да им пишем. Според вас, означава ли това, че може да получим съобщение от тях събота и неделя?
Благодаря много за всеотдайността на членовете в тази група! Давате много полезна информация!

# 586
  • На планетата Земя
По български пощи или куриер? Ако е бг пощи, лоша работа. Ние изпращахме всичко по DHL с отстъпка за кандидатстудентски документи. Пишете им още сега, не чакайте 20.8.

Като търсех книжки за подготовка за ÖSD, гледах в интернет неща и за подготовка за този TELC, който се интересува, може да потърси из пространството работи с възможен free download.

# 587
По DHL. От DHL още на другия ден потвърдиха, че са доставили пратката на адрес, но от университета - нищо. Аз ги разбирам до 20.08 да не ги притесняваме. Смятате ли, че ще ни обърнат внимание ако им пишем утре?

# 588
  • София
По DHL. От DHL още на другия ден потвърдиха, че са доставили пратката на адрес, но от университета - нищо. Аз ги разбирам до 20.08 да не ги притесняваме. Смятате ли, че ще ни обърнат внимание ако им пишем утре?

През hochschulstart ли минава кандидатстването? Или през собствен портала на ЛМУ? И в двата случая би трябвало да има в съответната платформа информация за актуалния статус на кандидатурата.

# 589
  • На планетата Земя
Аз бих ги притеснила.

# 590
  • София
Аз бих ги притеснила.

В платформата трябва да има някаква информация..BWL в ЛМУ e все пак örtlich zulassungsbeschränkt, не може  да се скача  директно на прием/отказ, все междинно нещо е отразявано някъде  - получаване на документите, обявяване на кандидатурата за валидна след разглеждането им и  подобни..

# 591
Liluto,
Ние пратихме документи към TUM с DHL в последната седмица на юли. Миналата седмица дъщеря ми се чу с тях, казаха и че документите са там и се обработват. Да си следи статусът през портала. Но при нас няма промяна на статуса все още. Препоръчвам ти да се свържете по телефон с тях, имат приемни часове. По имейл не бяха отзивчиви. Утре ще звъним пак.
При нас нищо ново. Търсенето на квартира продължава. Аз все пак взех самолетни билети, хотел съм резервирала.

# 592
  • тук-там
Liluto, дъщеря ми писа на хохшулстарт сигурно 20 пъти, за какво ли не. Хората отговарят понякога дори на същия ден, и то конкретно и детайлно. Няма такова нещо при немците - “не ни притеснявайте”. Освен това във всяка една платформа има няколко статуса, както е коментирала и Русалка. А и обичайно промяната на статуса се получава и по мейл. Успех желая! Не се притеснявайте да питате и проверявате!

# 593
  • София
Liluto,
Ние пратихме документи към TUM с DHL в последната седмица на юли. Миналата седмица дъщеря ми се чу с тях, казаха и че документите са там и се обработват. Да си следи статусът през портала. Но при нас няма промяна на статуса все още. Препоръчвам ти да се свържете по телефон с тях, имат приемни часове. По имейл не бяха отзивчиви. Утре ще звъним пак.
При нас нищо ново. Търсенето на квартира продължава. Аз все пак взех самолетни билети, хотел съм резервирала.

Само отбелязвам, че дамата горе пита за LMU.

# 594
  • На планетата Земя
При нас в dosv стои zugelassen, но ние никакви документи още не сме пращали, няма и да пращаме реално.
Може би трябва да видим за проба в сайта на самия Аахен.

# 595
Да, за LMU става въпрос. Няма портал, през който следим статус. Изпратили сме документите по куриер. Утре ще им звъннем. Благодаря за подкрепата!

# 596
  • На планетата Земя
А кой ви регистрира онлайн? Обадете му се да ви даде достъп.

https://dosv.verwaltung.uni-muenchen.de/qisserver/pages/cs/sys/p … Page.faces?chco=y

# 597
  • София
А кой ви регистрира онлайн? Обадете му се да ви даде достъп.

https://dosv.verwaltung.uni-muenchen.de/qisserver/pages/cs/sys/p … Page.faces?chco=y

Вероятно фирма..

# 598
Работим с фирма. Консултантката ни каза, че няма регистрация за чуждестранни кандидати. Писах и. Дано скоро отговори, че синът ми е много притеснен.

# 599
  • На планетата Земя
Кандидатстването на момчето не е станало по поща. Някой го е въвел в hochschulstart като кандидат (чуждестранен, разбира се, по дифолт) и оттам е тръгнало класирането. Много са жалки тези фирми, че лъжат незнаещите и не искат да дадат мейла, с който са кандидатствали от името на сина ви.

Общи условия

Активация на акаунт