ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 815
  • 710
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! На някоя мама да са и каза ли,че бебето и изостава според седмиците.

Здравей, на мен ми казаха същото. В 35+1 ден го измериха 2,100кг. Казаха, че главата е нормален размер, крачетата и корема изостават с 2 седмици. Изписаха ми хапчета и утре трябва пак да отида. Успокоява ме това, че провериха всичко друго и всичко е наред, надявам се да е проблем при измерването.

Другата седмица съм при другата Гинеколожка,която ще ме изражда и да видим тя какво ще каже.

# 421
В 34+4 девойката беше 3 кг… върви напред доста

# 422
Мохито, не е чудно, че искаш да останеш малко сама. Пожелавам ти като го родиш да имаш възможност поне няколко часа да поспиш докато ти го донесат. Срам, не срам да си призная с първото много добре ми дойде първата вечер да се наспя преди да ми го дадат.

Жужа, моето върви назад с около седмица - така е от два месеца насам. АГ-то ме викаше на 15-20 дни да си го следи изкъсо, в крайна сметка се оказа, че просто си е ген. С таткото не сме много високи, нито едри като структура. Назад в рода особено жените повечето са миньончета, та накрая се успокои докторката. С първото пак така уж беше поднормен, накрая се роди 50 см 3250 гр. Нормален се роди, но до ден днешен върви една идея по-нисък от приятелчетата си. Гена си е ген и толкоз, аз от такива неща не се впрягам.

# 423
Аз тази нощ имах два пъти доста силни свивания в корема, тапата продължава да пада, но нищо... Явно ще си е юлско бебе... Вие с АГ говорили ли сте за прием и предизвикване на раждането? Ние утре ще обсъждаме, няма за къде да ме чакат ...
И при мен още нищо 😀 ходя на разходки, качвах стълби, имам и топка 😀 утре съм на преглед ще видим какво ще каже доктора 😀😀

Ясно, значи само люто започвам, другото е неприложимо за мен 😅 Утре най-лютото индийско си поръчвам.
Люти храни, ананас, ходене странично по стълбите 2 на 1 път... Секс 😅 Поне според гугъл. Клякания, много движение, подскачане на гимнастическа топка. За тези се сещам.

Някакви съвети за изкарване на упорити бебета? Simple Smile

Първото ми детенце цяла бременност го мереха по-малко и назад с 2 седмици. Накрая се роди 54см, 3.500кг в 40 седмица.  Чела съм, че уредите не са точна мярка и може и голямо да го измерят и по-малко отколкото е. Според мен може би има някаква истина в това. Ако бебчето е добре и здраво, няма никакви притеснения други, сигурно всичко е наред.

# 424
Свивания силни и аз имам понякога, обаче за мен те от доста месеци насам са си нещо нормално. До този момент докторът изобщо не е споменавал нищо за индуциране или каквото и да било друго, днес предполагам, че ще ми каже вече как ги вижда нещата, тъй като то време не остана 😀 доста ме плаши индуцирането на раждане, звучи ми по-болезнено и драматично. Може и да не е така, но някаква такава нагласа имам. Нещо като тапа май имах преди две седмици, сега имам по-скоро воднисто течение. Но за тапата ми казаха, че тя може да се възобнови, така че да не се филмирам с нея.

Аз тази нощ имах два пъти доста силни свивания в корема, тапата продължава да пада, но нищо... Явно ще си е юлско бебе... Вие с АГ говорили ли сте за прием и предизвикване на раждането? Ние утре ще обсъждаме, няма за къде да ме чакат ...
И при мен още нищо 😀 ходя на разходки, качвах стълби, имам и топка 😀 утре съм на преглед ще видим какво ще каже доктора 😀😀

Ясно, значи само люто започвам, другото е неприложимо за мен 😅 Утре най-лютото индийско си поръчвам.
Люти храни, ананас, ходене странично по стълбите 2 на 1 път... Секс 😅 Поне според гугъл. Клякания, много движение, подскачане на гимнастическа топка. За тези се сещам.

Първото ми детенце цяла бременност го мереха по-малко и назад с 2 седмици. Накрая се роди 54см, 3.500кг в 40 седмица.  Чела съм, че уредите не са точна мярка и може и голямо да го измерят и по-малко отколкото е. Според мен може би има някаква истина в това. Ако бебчето е добре и здраво, няма никакви притеснения други, сигурно всичко е наред.

# 425
Е, съвсем се отчаях, аз се бях обнадеждила от падането на тапата ... а чак да се възобнови, ужас 😲

Ами каквото и да е, ако не тръгне само, ще се наложи малко попришпорване, ти поне можеш да се разхождаш и разсейваш, аз вече повече от 20 дни лежа, няма какво да чакаме...
Свивания силни и аз имам понякога, обаче за мен те от доста месеци насам са си нещо нормално. До този момент докторът изобщо не е споменавал нищо за индуциране или каквото и да било друго, днес предполагам, че ще ми каже вече как ги вижда нещата, тъй като то време не остана 😀 доста ме плаши индуцирането на раждане, звучи ми по-болезнено и драматично. Може и да не е така, но някаква такава нагласа имам. Нещо като тапа май имах преди две седмици, сега имам по-скоро воднисто течение. Но за тапата ми казаха, че тя може да се възобнови, така че да не се филмирам с нея.

# 426
  • Варна
За изоставане помолете да видят кръвотокът как е. В последните седмици кръвта се сгъстява най-усилено и ако има и някакви мутации може това да е причината. Аз спрях Клексана вече и ми е малко притеснено и на мен.

# 427
Тапата може да се възстанови,  да, но мисля, че е по-скоро в по-ранни седмици. Едва ли към края ще има време да се възстанови при положение, че е отнело първите 3м от бременността, за да се получи.

Снощи преди да легна си изкарах акъла. Станах и явно беше от много рязко движение или не знам и аз. Направо се превих на две и си викам почва се. Ми... нищо не се почна, беше си само това ама усетих долу нещо как се размърда. Цяла нощ всяко ставане беше очакване на тапата, на нещо. Края тази сутрин вече ми беше едно спокойно, плашещо спокойно направо....  След няколко часа съм на АГ, ще взимат секрет та ако има нещо тръгнало ще ми кажат. Багажа ми е стегнат, липсва само 1 пакет тензухени пелени дето ги искат от АГ, но миналия път дори не ги взеха. Днес си взимам и направлението за хоспитализация и всичко. Радвам се, че избутах до 30.06... Сега лека полека дано още 2 седмици поне да вляза в 38г.с. пък после каквото ще да става. Като се сетя, че и магнезия ще ми спрат сигурно днес 🫣 Хич не знам как ще се оправям с крампите на краката.  Не смея да се изпъна, после с часове не мога да си стъпя на краката.

Днес се теглих и не знам защо ми набиват цяла бременност филма, че качвам много. До сега съм качила 15.5кг при норма според нета 16кг. За капак тези дни ми отиде и режима за гестационния,  обаче аз и не ям кой знае колко. Апетит нямам, понякога ме удря някакъв глад и ми се яде само кисело  - лимони... Уж било симптом на анемия това и е възможно, беше почти на границата преди 20 дни, като нищо са е паднал. Отделно съм като парцал, гади ми се, че и даже повърнах няколко пъти сутринта. То цялата бременност почти всяка седмица имах такива епизоди, началото направо мислех, че ще ме вкарат на системи. Толкова зле беше гаденето...

# 428
  • Варна
Интересно! Това са лимона не го знаех, а с първата бременност умирах за лимони (и моркови). Даже ходех да душа верото, че беше с мирис на лимон. И е факт, че хемоглобинът ми беше зле тогава.
Днес си взех и аз направлението за хоспитализация, че по един или друг начин трябва да съм родила до 21ви, та няма смисъл да го отлагам.

# 429
И аз се очудих, викам да видя какво ще каже гугъл.  Иначе спряха ми магнезия, но шпа можело на корем защото сега се пиело с друга цел. Взех хартийките за болницата. И съм с 2см разкритие... Успокоих се, че няма да ме.вкарват днес хахах малките неща ме радват много вече 😅

# 430
Каква е целта на но шпа?

# 431
  • Варна
От няколко дни имам нещо на корема, което не мога да разбера някви мощни стрии ли са или обрив, но ме сърби зверски и нищо не търпя върху себе си. Днес като ходих за направление мислех да го покажа на личната, обаче беше лудница и ме пусна с един мъж за рецепта да вляза, да не чакам с болните и нямаше как да запретна рокля пред него :/
В понеделник съм на тонове и ще питам акушерката, ама тя дали ще знае... Пада се в долната част на корема ми в ляво и ми опира в краката вече като съм седнала 😭
Скрит текст:

# 432
Явно очакването изнервя всички и се взираме много повече в телата си... Моята драма е кракът, не минава и не минава, като е провесен с патериците става толкова морав, че откачам... просто до края ще е нерви явно... Sad

# 433
  • Варна
Взирам се в сърбежа аз 😀 с първата бременност имах 2-3 стрии около пъпа и се видяха като родих, не са ме сърбяли. Затова не мога да разбера това стрии ли са или обрив.
Това с крака никак не е приятно и все си мисля, че ако му нямаше наистина нищо, трябваше досега да е минало.

# 434
Разбирам,  аз тотално забравих за грижата против стрии... дано не съм се нацепила, че не се и гледам .... но те Разбирам...

Аз се чудя, ако не е счупен, дали тази проклета шина не забавя процеса.... от време на време като изтрещя я махам и го движа леко, добре ми понася, няма болка, все по- леко придърпване... но има лек оток още и след отправените предупреждения не смея да стъпя, накрая ще си кажа да става каквото ще и ще стъпя!
Взирам се в сърбежа аз 😀 с първата бременност имах 2-3 стрии около пъпа и се видяха като родих, не са ме сърбяли. Затова не мога да разбера това стрии ли са или обрив.
Това с крака никак не е приятно и все си мисля, че ако му нямаше наистина нищо, трябваше досега да е минало.

Общи условия

Активация на акаунт