RYANAIR - 23

• 51 517
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, не съм сигурна дали питането ми е за тук, в четвъртък имам полет и ще пристигна по обяд на централна гара София, не познавам добре града и се чудя как да стигна най-лесно до Терминал 2 без такси. В навигацията ми дава да се кача на трамвай номер 12 и след това с метрото, също съм чувала, че трябва да си закупя билет преди да се кача на трамвая, но не зная от къде, моля някой да ме насочи, благодаря!

# 556
  • София
От централна гара само с метро директно.Не ти трябват трамваи.Линия 2 на спирка централа гара за две спирки и  слизаш на спирка Сердика,след което се прикачваш на линия 1 до летището.Там последната спирка.

# 557
Зависи откъде идвате. Ако влакът ви идва от Бургас (през Пловдив или през Карлово), директно слизате на гара Искърско шосе, която е близо до летището. Като слезете на перона, директно по стълбите надолу  към подлеза и сте в метростанция Искърско шосе, взимате метрото до летището за 2 спирки (пътувате 4-5 мин). Не е нужно да обикаляте целия град и да слизате чак на централна гара и после да се връщате до летището.
Но първо кажете откъде идвате.

# 558
Няма нужда да търсите билети - може и с банкова карта да се возите.

# 559
  • София
Или на метрото от Центр. автогара, но без прекачване.
Повечко е возенето, но се избягва търчането по тунела на спирка Сердика.
Просто влизаш не от към табелата Сердика, а за към Обеля.

# 560
Ако жената идва от Пазарджик, Пловдив, Ст. Загора, Ямбол, Бургас или от Подбалканската линия (Карлово, Сливен, Бургас) директно си слиза на Искърско шосе и метрото за 2 спирки до летището. Но… “ако”, засега трябва да гадаем. То затова с питането трябва да се дава и информация, та да отговорим адекватно.

И да, таксуване с дебитна/кредитна карта при турникетите на метрото

# 561
  • Melmak
Жената е написала на Централна гара. От там може директно с метро, линия 2 и прекачване, както са обяснили. Можете да ползвате дебитната си карта или gpay, apple pay, за да купите билет от устройството. В метрото все още има хартиени билети, които можете да купите от автомат или от гише.

Кажете от къде идва влака, защото има други гари, на които можете да слезете преди централна.

# 562
Жената е написала на Централна гара.
Това го прочетохме всички. В София има поне 5-6 жп гари. Ако жената идва от южните линии не е нужно изобщо да слиза чак на централна гара, защото влакът, с който идва.. минава покрай летището 2 гари по-рано. И после тя трябва да се връща пак на същото място, откъдето е минал влакът, но с две метра̀... и 1 час път. Това е ненужна обиколка на София.
Ако идва от север... естествено, че ще слезе на Централна гара. Затова въпросът е откъде ще дойде с този влак, за да можем и ние да й отговорим адекватно. И тя самата казва, че не е запозната със София и предполагам, че според нея съществува само Централна гара.
gpay, apple pay, за да купите билет
Защо е нужно изобщо да се купува билет, след като просто си опира банковата карта при турникета и той се отваря. Ще й дръпне пак 1.60 лв, не повече. Да си инсталира неща на телефона, заради еднократно пътуване в София... е абсолютно ненужно.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 10:11 от diziler

# 563
  • Melmak
Наясно съм колко гари има в София. И ако стр ме прочели също попитах жената от къде идва влака. Обаче някой й е дал грешна информация да хваща трамвай 12 и да се прекачва на метро после. Защото няма никакъв смисъл в това, ако ще слиза на ЦГ.

# 564
Здравейте,някой знае ли каква е тази административна такса от 32лв на човек при закупуване на билети през сайта и за всички полети ли я има?

# 565
Значи остава и @bambi444 да уточни откъде идва и на кой терминал отива.
Както каза @Aisha... ако наистина се притеснява от непознатия транспорт и прекачванията, и наистина държи да слезе на Ц.гара, може да вземе метрото в посока Обеля и така ще пътува до летището точно 54 мин. (по разписание), огромна обиколка на София, но без прекачване.
Просто зависи наистина откъде идва. Аз ако идвам с влак от Перник или Благоевград, бих слязъл директно на Горна Баня, под перона е метростанцията "Горна баня", оттам М3 до Орлов мост и там сменям с М4, ако съм до Терминал 2. Или с автобус 84, ако съм за Т1 и имам достатъчно време де. Варианти безброй. Но ако се идва от източната част на София (дори и с автобус), не е нужно да се ходи до Централна автогара/Централна гара, за да се връща човек пак в източната част на София. Повечето автобуси от Пловдив и Бургас спират при Интер експо център до метростанцията и оттам се взима М4 за 4 спирки до летището.

# 566
  • Melmak
Здравейте,някой знае ли каква е тази административна такса от 32лв на човек при закупуване на билети през сайта и за всички полети ли я има?

Много странно. Не съм виждала такава такса. Пише ли нещо друго за нея?

# 567
Нямам идея за какво е,затова питам тук ако някой знае Simple Smile

# 568
Пишете в грешната тема. Тази такса е при Уизеър. Вижда се и от скрийншота, че не става въпрос за Раянеър.

# 569
Очевидно е за Уиз Еър , има отделна тема.

Общи условия

Активация на акаунт