Пубертетът при момчетата - 14

• 47 453
  • 773
  •   1
Отговори
# 630
Ляга си към към 20:30 часа (от вчера е на 13), заспива бързо. Не може да заспи веднага само ако си е легнал по-късно от обичайно. И аз съм така. Сутрин става в 06:10, важно ми е да спи поне 9 часа.
Лягането му е малко проблемно през светлите месеци от годината – април, май, юни, юли (свършва училище в края на юли). Тогава ляга по-късно, но пак става по същото време. Сега е лесно вече, в 20:30 е почти тъмно.

# 631
Има евтини китайски дисплеи и ако може някой близък да го смени.Продават се китове за смяна.Давам идея само.Не е много лесно за някои модели,но сръчен човек ще се справи.

# 632
В къщи имаме ясни правила за мобилните телефони на децата. Подменяме тогава, когато вече са морално остарели. Плащаме първата поправка на първия телефон, ако се наложи такава. Оттам нататък счупено, изпуснато, загубено и т.н. си поемат сами от джобните. Или се научават да си пазят вещите или живеят без тях.

# 633
  • Пловдив
Вкъщи е същата схема, макар че бизнесът на мъжа ми е точно продажба и сервиз на мобилни телефони. Винаги са били с хубави модели, но втора употреба, разбира се преценени от таткото. Той обикновено предлага някаква сума, която е малка, за работещ свестен телефон. Малкият на 13, за сега се задоволява с каквото му се предложи, големият на 18, отдавна иска доста по-скъпи модели и си позволява да го смени, само когато има събрани пари. Дисплеи, протектори, скъсани кабели си плащат сами-нищо че баща им им ги сменя. Това е положението-пазиш или плащаш!

# 634
  • София
Моят е на 18г и сменя телефон само ако е счупен или вече технологично остарял.Не държи на телефон,но за дрехи, маратонки и софтуер на компютъра- това е друго нещо

# 635
Т.нар. протектори (защитни стъкла) не помагат ли при изпускане на земята? За айфони няма ли? На сина ми телефонът е с такова стъкло, още първата седмица беше пукнато, но дисплеят е цял и функционира. Като много се напука, купувам ново за 5-10 евро и лепим отново на дисплея.

# 636
  • София
Помага,но зависи как падне телефона. Аз съм чупила така- падна на ръбчето и диспрея отказа...а протектора е здрав
Но все пак предпазва в повечето случаи...аз ако не съм с протектор още същия ден съм за нов телефон

# 637
Има едни протектори, дето ги "пекат" и уж са по-здрави. Около 30ина лв. са като цена.....не, че моят не му видя сметката и на него, де. Ама за него трябва да е през метална решетка и сигурно пак ще успее да го счупи през някоя дупка на решетката.

# 638
Има и 360 градуса калъфи, те са по-надеждни от протекторите.Моят тел. падна( един смотаняк
мина през мен и тел. ми излетя от ръцете) на ръбче и екранът се счупи, протекторът не.

# 639
Т.нар. протектори (защитни стъкла) не помагат ли при изпускане на земята? За айфони няма ли? На сина ми телефонът е с такова стъкло, още първата седмица беше пукнато, но дисплеят е цял и функционира. Като много се напука, купувам ново за 5-10 евро и лепим отново на дисплея.
Още при закупуване слагаме хубав стъклен протектор, след смяната на дисплея веднага отново сложих ме, но за съжаление не помогна и двата пъти, всъщност нито протектора, нито дисплея са счупени, просто е черен екран и това означавало пак повреден дисплей.

# 640
  • София
Моята дъщеря много чупеше телефоните си. И кара по една година със счупен телефон (дисплей).
Успя на един iPhone да счупи стъкленият гръб. Сега този телефон е в сина ми. Пази го, но искал новичък. Например за Коледа Simple Smile
И той беше с две леви ръце по отношение на телефоните. Все падали, изпускал, хвърлял, губил...

# 641
Има китове за подмяна с инструкции лесни за прилагане, купувала съм от амазон.
Отделно от това щом сте сменяли скоро и външно нямя счупено, този подменения дисплей няма ли някаква гаранция?? Поне 3 мес би следвало да му дадат

# 642
Моята дъщеря много чупеше телефоните си. И кара по една година със счупен телефон (дисплей).
Успя на един iPhone да счупи стъкленият гръб. Сега този телефон е в сина ми. Пази го, но искал новичък. Например за Коледа Simple Smile
И той беше с две леви ръце по отношение на телефоните. Все падали, изпускал, хвърлял, губил...
Има мн хубави лепящи се протектори за счупени гърбове.Аз имам такъв:
CheeryMoon Global Store
https://a.aliexpress.com/_mLLLsRC

# 643
Има силиконови протектори с удебеляване на ръбовете. Поемат и вибрациите и телефона е практически нечуплив + специален протектор за екрана ( тези за направата на които се използва алуминий). Нямаме счупен телефон, благодарение на тях. Да грозни са, дебели са, но телефона е здрав.

# 644
  • На острова
marigold_, синът ми имаше период преди година-две, в който така се въртеше вечер, не можеше да заспива, будеше се. Свързвам го с почването на новото училище. Купих му едни нощни капки, по-скоро спрей, и вечер му казвах, ето два пъти пръскаме и ще ти помогне. По-скоро placebo ефекта помогна, но той реши, че спрея помага и периодът отмина. Може да пробваш с чай мента, или нещо друго мляко с мед примерно, но да наблегнеш на лечебния ефект и че ще помогне за съня, понякога просто трябва да пренасочим мислите в друга посока:

Общи условия

Активация на акаунт