Жените не разбират.

• 18 165
  • 828
  •   1
Отговори
Чета много теми. Повечето от тях показват, че жените не разбират мъжете.
Волно или неволно.
Знам че за всичко са виновни мъжете. Това си е мантра някаква.
Проблема е че с този начин на мислене не правите само мъжете да страдат, но и вие си страдате.
Верно има страшни тъпаци и смотаняци, но няма как  4 милиярда мъже да са все супер зле.
Слагам един линк на едно видео, който обяснява защо жените не разбират как мъжете комуникират с децата.
https://www.instagram.com/reel/DAmPkh1uiRe/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
Продължавам с теми като:
Няма да кърмя. Тялото си е мое. Еднолични решения.
Ще раждам секцио. Тялото си е мое. Еднолично решение.
Майката е по-важна за детето. Еднолично решение.
Мъжете не умеят ......... да. Еднолично решение.
Аз знам какво е добре за детето. Еднолично решение.
Аз ще направя аборт. Тялото си е мое. Еднолично решение.
..................... да не продължавам.

Амаа разбира се че тялото си е ваше. Ако си живеете сами да сте си живи и здрави и си взимайте решения.
Но ако имате връзка или сте бракувани ?
След подобно държание/изказвания няма  как да  искате мъжа да е част от семейството.
Да ви обича и да е близък с децата ?
Едно връзка от първия ден трябва да почне с общите решения.
Ако решите обратното и взимате всички решения вие !!! Не се сърдете ако нещата не стават.
Вие сте си виновни. Вие сте взели решенията. Никой не ви е виновен.

Знам че ще ме нападнете и че вие сте съвършенни. Това се знае.
Ако искате обаче да помислите може и да живеете по-щастливо.
Правете мъжете част от всички решения. Така ще е ангажиран и разбиращ за всичко в семейството.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 17:15 от RoninBG

# 1
  • София
Чета много теми. Повечето от тях показват, че жените не разбират мъжете.
Волно или неволно.
Знам че за всичко са виновни мъжете. Това си е мантра някаква.
Проблема е че с този начин на мислене не правите само мъжете да страдат, но и вие си страдате.
Верно има страшни тъпаци и смотаняци, но няма как  4 милиярда мъже да са все супер зле.
Интересно. Значи обобщаваш, че жените не разбирали мъжете, но не можело да се направи обобщение за мъжете, че са някакви.
Слагам един линк на едно видео, който обяснява защо жените не разбират как мъжете комуникират с децата.
https://www.instagram.com/reel/DAmPkh1uiRe/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
Продължавам с теми като:
Няма да кърмя. Тялото си е мое. Еднолични решения. Това е факт. Тялото на всеки е лично.
Ще раждам секцио. Тялото си е мое. Еднолично решение. Същото като горното.
Майката е по-важна за детето. Еднолично решение. С това не съм съгласна.
Мъжете не умеят ......... да. Еднолично решение. И с това не съм съгласна.
Аз знам какво е добре за детето. Еднолично решение. Като предишните две.
Аз ще направя аборт. Тялото си е мое. Еднолично решение. Отново факт. Тялото е лично. Когато природата измисли друго...

Амаа разбира се че тялото си е ваше. Ако си живеете сами да сте си живи и здрави и си взимайте решения.
Но ако имате връзка или сте бракувани ?
След подобно държание/изказвания няма  как да  искате мъжа да е част от семейството.
Ако решите обратното и взимате всички решения вие !!! Не се сърдете ако нещата не стават.

Мъжете са прости устройства.
Ако в къщи се чувстват добре ? Няма да търсят друга жена или да спят в кръчмата.
Не говорим да сте перфектни. Говоря да се търпими нещата у дома.

Уж си против обобщенията за мъжете, но в поста ти има доста такива.

# 2
  • волно калдъръмче
Няма да кърмя. Тялото си е мое. Еднолични решения.
Тялото си е мое = как да измъча себе си и бебето, ако кърмата ми е малко, не е достатъчно хранителна и детето не наддава нормално. Естествено е, че бебето ще се дохранва..
Ще раждам секцио. Тялото си е мое. Еднолично решение.
Тук въобще не се бъркай, а говори със специалистите за плюсовете и минусите на секциото и естественото раждане.
Майката е по-важна за детето. Еднолично решение.
Майката е по-важна за малкото дете.
Мъжете не умеят ......... да. Еднолично решение.
Да, не умеят да дават майчина топлина и грижа, но пък имат други преимущества.
Аз знам какво е добре за детето. Еднолично решение.
Когато бащата знае кое е по-добре за детето, нека не превръща ситуацията в надцакване с майката, защото по-добра майка няма как да стане.
Аз ще направя аборт. Тялото си е мое. Еднолично решение.
Тук също нямаш думата. Ако иска, ще абортира. Създал си несигурност у нея и затова не иска нищо от теб. Може да имате вече едно дете и тя да не иска второ. Защо не иска повече деца от теб, си е твой проблем.

След подобно държание как искате мъжа да е част от семейството ?
Мъжът не е част от семейството, а основният стълб, на който то лежи. И като почне да ми наревава така и да ми вменява усещане за вина, че не бил приет, направо ме отблъсква. Ич не държа такъв да ме обича.

Айде пак вината!

Мъжете са прости устройства.
Ако в къщи се чувстват добре ?
Ще се чувстват добре, когато и на жената й е добре. Жената не е родена да ви създава комфорт и така да си заслужи любовта ви.

Няма да търсят друга жена или да спят в кръчмата.
Не говорим да сте перфектни. Говоря да се търпими нещата у дома.
кръчмата Astonished Тотална абдикация от отговорност.

# 3
  • София
Кое точно не разбираме?
Един подарък ви оставям... Като го пробвате, през два часа, по половин час, ми се обадете.

# 4
  • София
Ронин, съвсем не всички жени са такива, каквито описваш. В някои семейства жената се налага, в други - мъжът, в трети битката продължава доживот, а в някои хората просто се обичат и разбират. Последните ги няма в интернет обаче, защото щастието е скучна тема. Затова нагоре изплуват разни измислени войни между половете, мъж или мечка, ред пил и други комплексарски теории и моди, истерии около абортите и т.н. Ако това наистина не ти харесва, по-добре да игнорираш, отколкото да разпалваш огъня още повече с такива обобщения, "вие жените". Рецепта за щастлива връзка в интернет няма, само гадории. Гледайте си реалните връзки, вашият партньор не е всички мъжи или всички жени, а вашият конкретен, за какво се тормозите с цялата друга огромна маса от мъже и жени.

# 5
  • София
Сетих се за един филм, който бях гледала преди години (не помня заглавието). Та в него имаше следната сцена: жената обясняваше на някого как в началото имала н-изисквания към мъжете, докато сега искала само да кажат "наздраве", когато кихнела.

Може би простите неща липсват и на жените.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 14:57 от milenaka

# 6
Ronin, какво би те направило щастлив? Жената няма да спре да мрънка. Ама и ти не започвай сега - не си жена.
Прости неща.

Една усмивка.
Една прегръдка.
Една вечеря на месец.
Е, де... Joy Прозрачен опит да ни дожалее, после - не сме ви били разбирали... Една прегръдка искаш ли, гледам, че си гушкав според съседната тема... Hug JoyJoyJoyJoy

# 7
  • София
Една усмивка.
Една прегръдка.
Една вечеря на месец.

Е, та тези неща ако ги няма, значи няма и много любов в тази къща. Но съвсем не всички жени отказват на мъжете си усмивка или прегръдка (за вечерята не ми се отваря дума), не сме всички диктаторки с камшици и ледени сърца Simple Smile

# 8
Ronin, какво би те направило щастлив? Жената няма да спре да мрънка. Ама и ти не започвай сега - не си жена.
Прости неща.

Една усмивка.
Една прегръдка.
Една вечеря на месец.
Е, де... Joy Прозрачен опит да ни дожалее, после - не сме ви били разбирали... Една прегръдка искаш ли, гледам, че си гушкав според съседната тема... Hug JoyJoyJoyJoy
Да искам.
Прегръдки не отказвам Flushed

# 9
  • София
Няма как човек да взема решение, което засяга чуждо тяло. Ако искаш жената да прави това, което ти смяташ за правилно, търсиш жена, която споделя твоите нагласи. Може да обсъждате колкото искате, просто финалната дума е нейна, защото засяга нейното тяло. Другото би било еднолично налагане на твоето мнение, защото в такива ситуации, няма среден вариант. Затова и решава човекът, който носи последствията с тялото си.

Иначе влизаш доста конфронтационно, а очакваш разбиране и консенсус. Разбиране и консенсус се случват с разговори и избор на подходящ партньор, а не с изисквания към целия женски пол. Ако не си срещнал жена, която да проявява нужното разбиране или желание да вземе предвид твоето мнение, значи или такава не съществува, или ти не предразполагаш да имаш такава жена. Второто със сигурност е така, ако подходът ти към жените навън е като демонстрирания в тази тема.

# 10
Няма как човек да взема решение, което засяга чуждо тяло. Ако искаш жената да прави това, което ти смяташ за правилно, търсиш жена, която споделя твоите нагласи. Може да обсъждате колкото искате, просто финалната дума е нейна, защото засяга нейното тяло. Другото би било еднолично налагане на твоето мнение, защото в такива ситуации, няма среден вариант. Затова и решава човекът, който носи последствията с тялото си.

Иначе влизаш доста конфронтационно, а очакваш разбиране и консенсус. Разбиране и консенсус се случват с разговори и избор на подходящ партньор, а не с изисквания към целия женски пол. Ако не си срещнал жена, която да проявява нужното разбиране или желание да вземе предвид твоето мнение, значи или такава не съществува, или ти не предразполагаш да имаш такава жена. Второто със сигурност е така, ако подходът ти към жените навън е като демонстрирания в тази тема.

Не това ми е опита от форума.
Помня с жената когато говорихме за разждането.
Тя искаше секцио а аз исках нормално раждане.
След дълги дискусии аз се съглсих.
Но това е като сме минали всичко + и -
После жената ходи на курсове за разждането и си промени мнението.

Може тялот да е ваше, но детето е общо.

Никой не казва някой да се разпорежда, но няма как мъжа да не участва в заимането на такива решения.
А какъв лак ще носиш си е твоето тяло, твоето решение.

Жените можете всичко.
Но трябва да знаете че взимайки решенията еднолично, съвсем нормално е мъжа да не се чуваства част от това което се случва.

После реване в темите.
Според мен очаквано. Или не очаквате ?

# 11
Човек, вземи си намери мъж и се успокой.

# 12
Човек, вземи си намери мъж и се успокой.
Аз съм си спокоен.
Мъже имам много. Приятели верни.
От нищо не се оплаквам.
Незнам гледа ли клипа. И дали имаш коментар.
Или така минаваш случайно ?

# 13
  • Somewhere beyond the moon and stars
Нещата в живота обикновено не са черно - бели, има многообразие и нюанси, различни измерения и степени на нещата.
Не виждам и някакъв конкретно поставен въпрос. Мъжете ги разбирам, както и жените, повечето потребителки тук - също. Ако ти не ги разбираш, явно проблемът не е всеобщ.

Не мисля да съветвам никого какво да прави със СВОИТЕ топки, гърди или утроба.

Още нещо - бизнесът много трудно върви, ако за всяко дребно решение се иска съгласие и подпис от двамата му управители. Обикновено един взема изпълнителните решения, друг взема документалните/счетоводни и така, всеки според компетенцията си, вървим напред. В семейството не е по-различно.

# 14
  • Melmak
Важно е хората да са със сходна нагласа. Аз за себе си знам, че не съм фен на кърменето, ама пък ако ми се получи, що не? Дай сега да ме убие мм с камъни, щото по някаква причина кърменето не е това, което ме кара да се чувствам добре. Да, моето тяло е и ако ме боли, усещам нещо неприятно имам право да реша какво да правя.

Мм е изцяло плешив. За мен това никога не е било драма, защото харесвам бръсната глава. Обаче сега аз да го накарам ли да си присажда? Или понеже е неговото тяло е редно той да реши? Утре може да реши, че вече съм с увиснали гърди и ми е време за силикон. Ама аз силикон не желая. Нямам ли право да реша дали искам да се подложа на операция?

Секциото се решава от лекар, не от мъжа.

Авторът на тази тема звучи все едно трябва да ползваме законите на шериата.

Общи условия

Активация на акаунт