Жените не разбират.

• 21 309
  • 828
  •   1
Отговори
# 45
Ирис уви, не се шегува. Сериозно си мисли, че може да има мнение как да ражда жена му. Мнението не е как би било добре за нея, той да се наложи.
Няма никаква мисъл за жената.
Как разбра че няма мисъл за жената.
Да те питам според теб ако е здрава жената и няма причина за Ц С кое е по-добре за жената ?
Може пък да ви изненадам и да знам кое е по-добре. И за жената и за детето.

# 46
  • София
Скрит текст:
Ирис уви, не се шегува. Сериозно си мисли, че може да има мнение как да ражда жена му. Мнението не е как би било добре за нея, той да се наложи.
Да те питам според теб ако е здрава жената и няма причина за Ц С кое е по-добре за жената ?

Ако си гинеколог - може и да ни изненадаш...
От друга страна, ако си гинеколог и мислиш така като цяло, това би било крайно неприятна изненада.

# 47
Ще приема мнението ти за компетентно само ако си действащ акушер-гинеколог.
Кажи сега защо е по-добре бебето да се роди по естествен път.

# 48
Скрит текст:
Скрит текст:

От друга страна, ако си гинеколог и мислиш така като цяло, това би било крайно неприятна изненада.
[/quote]
Не съм. Но съм средно интелигентен човек и съм се интересувал.
И да знам основните неща.

Dincho,
При нормално раждане детето минава през родилните пътища. Там е доста тясно и голяма степен от водата от белия дроб на детето излиза, преди да се роди.
Така детето има по - добър шанс да поеме по-лесно първото си вдишване.
Жената се възтановява много по-лесно ако ражда нормално. Чисто физически.
Доказано е че жени, които раждат нормално по-често имат кърма или по-скоро след раждането имат кърма.

Пак говорим само за жени коит са здрави. И ако детето е под 4.4 кг.

И никак не обичате да четете.
Кой е казал че ако няма кърма не трябва да си храни детето с АМ?
И кой бил жив и здрав пък бил ял АМ
Ако бебето не дояжда естествено се дохранва.
Ама да ми твърдите че АМ е по-добре от кърма.
Явно не четете книжки а инстаграм

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 17:01 от RoninBG

# 49
  • София
Ронин, след като е толкова важно за теб как ще роди жената, не е ли най-резонно да си потърсиш жена, която е на същото мнение, или искаш да наложиш на всички жени по света как да раждат? Второто, между другото, не е вземане на общо решение, а на еднолично такова, от теб за чуждото тяло. Без дори да имаш експертизата за това.

# 50
Отговарям ти, защото е ужасно това вменяване (в публичен женски форум) на срам на жените и майките, които гледат бъдещото поколение
Така написано е направо страшно.

В крайна сметка да, това е форум, в който пишат 99% жени и е насочен към нашите проблеми, интереси и преживявания. Не разбирам защо ние трябва да променяме каквото и да е, защото на петима човека не им харесва нещо. Аз не ходя в бг-опел или бг-риболов да се налагам.

Доста е неприятно да си влезна в женското пространство/кокошарника и всяка втора тема да е за това колко сме лоши и гадни жените. Ами като сме, защо седите тук? На мен маскулинизирани пространства са ми неприятни и не се бутам там. 🤷

# 51
Рандъм допитване показва, че на 65% от здравите, избегнали секцио, родили естествено респондентки, са им правили [понеже веднъж] епизиотомия. Пак заповядай.

# 52
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
И да знам основните неща.[/spoiler]
[/quote]

Повечето мъже "знаят основни неща". Все пак повечето не са спали дълбоко в часовете по биология.
Което не означава, че могат да диктуват как жената да се отнася с тялото си.

# 53
  • София
These results suggest that 6.8 additional operative births or 8.9 spontaneous vaginal births, relative to cesarean births, would lead to one additional case of prolapse. Among women delivering exclusively by cesarean, neither active labor nor complete cervical dilation increased the odds for any pelvic floor disorder considered, although the study had less than 80% power to detect a doubling of the odds with these exposures.

# 54
Е, ама... между "дали ще ражда секцио?" и "дали ще лекува детето ми с кал и листа или с истински лекарства предписани от лекар?" има една огромна пропаст разлика?
Знаеш ли каква е разликата за бебето, когато се ражда с Цезарово сечение и обикновенно раждане ?
Моето е с Цезарово по медицински причини. Боледувало е точно 4 пъти в краткия си живот си от 10 години, от които 4 пъти 2 пъти са били шарка. Цедях се и давах кърма до 6-тия месец - дотогава ми стигнаха запасите. Масата ми познати с деца естествено родени реват непрекъснато как през седмица са болни вкъщи и трупат отсъствия от училище/работа, които буквално ги съсипват. Ние НЕ сме отсъствали НИКОГА - ни от градина, ни от училище, ни от екстра спортове и занимания, а графика ни е пълен. Хич не е въпроса в Цезаровото сечение. Въпрос е на по-нататъчно гледане и грижа. Хайде да не си разменяме точки и запетайки, че ще стане дълго. Вече писаха потребителки преди мен, че нещата не са баш така, както си писал в темата. Черно и бяло. И ние предпочитаме да си правите безобидни вазектомии периодично, вместо да се мъчим ние с хапчета и графици, със спирали, прекъсване на тръби, презервативи и прочее, обаче на вас мъжете топките са ви неприкосновени. Еми извинявам се, че издребнявам.

# 55
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
И да знам основните неща.[/spoiler]
[/spoiler]

Повечето мъже "знаят основни неща". Все пак повечето не са спали дълбоко в часовете по биология.
Което не означава, че могат да диктуват как жената да се отнася с тялото си.
[/quote]
Никой нищо не може да ти диктува ти си диктатора.
Ама ще си диктуваш самичка.
Това казвам.
За какво ти е този мъж?

Не четете.
Къде пише да ти диктува мъжа ?
Значи. Четеш ти няква модна тенденция че АМ е по-полезно от кърмата а мъжа ти казва, че не е така.
И ти си правиш каквото си искаш ?
Не ти пука какво ти казва мъжа или кое е добре за детето ?
Една леля ти казала!!!!

Защо семейството е от 2 човека ?
За да намират баланса.
Всеки в брака залита. И прави грешки. За това има до него друг.
Да му каже ".... хей човек !!! това не е ок..."

Но като чета жена не може да бърка..... ахахахаха Innocent

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 18:04 от RoninBG

# 56
Имаме си майка героиня затворена в мъжко тяло, родила и отгледала в своето съзнание над 10 деца. Тя знае най-добре. Щях да апелирам да си пие редовно лекарствата, но живеем в уж свободно общество.

# 57
  • София
В моето семейство мъжът не се налага по теми, които засягат моето тяло. Толкова е просто.
Все едно мъжът ми да ми казва дали да нося дамски превръзки, или тампони. Не и не.

# 58
  • София
Като започнете с разликата каква била...
Синът ми е на 15. Раждан със секцио. Толкова рядко е боледувал в живота си, че наскоро като го заболя глава ми се обади да пита какво да прави, а след като му казах какво хапче да пие ме попита "Ама с вода ли?".
Та толкова за невероятния имунитет, който само естествено родените имат.

Дъщеря ми също е секцио по спешност. 30 секунди бях на оня свят и после 3 месеца не можех да се възстановя, ама иначе що пък мъжът ми да не реши как да родя... Знам за два реални случая, в които мъжът бута за секцио, за да не се промени случайно от раждането най-важния за тях орган на половинката... 🤦‍♀️

# 59
Последно само пиша.
Ако искате мъжа до вас и до детето.
Правете го част от това семейство.
Иначе ще е дистанциран.

Общи условия

Активация на акаунт