Жените не разбират.

• 21 318
  • 828
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Някои хора още не могат да преживеят някои периоди от живота си, ми се струва.

# 61
Умните мъже участват и без писмена заповед с нотариална заверка. За умствено недоразвитите знаем, че са нужни три заповеди дневно и пак имат възражения И не изпълняват.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 17:26 от Нарцùса

# 62
Последно само пиша.
Ако искате мъжа до вас и до детето.
Правете го част от това семейство.
Иначе ще е дистанциран.
Ама тук повечето жени са обвързани, в брак, с деца и така нататък, повечето разведени даже са си отгледали децата със същите мъже. Намерили са начин да бъдат семейство. Не разбирам кого апелираш. Хората с проблеми си пускат отделни теми и даваме мнение.

# 63
Последно само пиша.
Ако искате мъжа до вас и до детето.
Правете го част от това семейство.
Иначе ще е дистанциран.

Това какво общо има с вида раждане? Той обикновено се определя от лекар.
Иначе съм напълно съгласна, че от ден първи вкъщи мъжът трябва да се грижи за детето си.  Аз спях, мъжът ми ставаше през нощта, слагаше бебето да суче и после го е връщал в креватчето му.

# 64
  • София
Истината е, че няма как да уважаваш партньор, който иска да се разпорежда с твоето тяло и да те притиска да правиш с него неща, които не искаш.
А решението как да роди една жена трябва да е само и единствено на лекаря. Не нейно, не на мъжа й, не на свекървата.

Оттам насетне - любов, нежност, взаимност, разбиране и уважаване на мнението на партньора по всеки друг въпрос са съвсем отделно нещо и нямат нищо общо с посочените примери в основния пост на темата.

# 65
  • София
Авторът да проведе тези разговори с жена си. Тя е тази, която трябва да го разбере. И ако не се получава, да опита нещо радикално. Да се замисли той къде може би греши, та е все неразбран.

# 66
Всичко опира до двойката. Най-добре е двамата да имат еднакви разбирания и ценности, тогава нещата вървят. Ако нямат, насила или доброволно, се стига до еднолични решения.

Скрит текст:
Няма да кърмя. Тялото си е мое. Еднолични решения.- Заблуда е, че гърдите увисват от самото кърмене. Много са факторите, но бременността е по-решаващият, както и остаряването, размерите, ген и т.н. Има жени, които не искат да го правят по разни психологически причини, които ако се пренебрегнат може да доведат до по-сериозни последствия. Ако мъжът е от тези, които наистина се интересуват, четат, имат база за информиран избор, могат да предложат на жена си помощ от психолог. В живота съм попадала на друг мотив от страна на мъжа - по-добре да кърми, за да не ме занимава. Защото когато бебето е на гърда, то е залепено за майката. Когато е на шише, храненето може да се сподели и с бащата, както и грижата за шишетата, финансовите разходи за мляко и т.н. Така че е малко относително какво точно стои зад едно или друго решение.

Ще раждам секцио. Тялото си е мое. Еднолично решение. - за съжаление риск има при всяко раждане. Дори най-леката бременност може да завърши с тежко раждане и никой не може категорично да каже - вагиналното е по-доброто! Има много жени с наследствени проблеми след раждане, които смятат, че могат да се избегнат със секцио. Съвременните операции са достатъчно безопасни за бебето, избягват се дори някои опасности, които не могат да се предвидят при нормалното. Те пък си имат други подводни камъни. Но няма раждане без риск. Не очаквай, че тъща ти или бабите на жена ти ще седнат да ти се обясняват за проблемите, с които се борят всеки ден от 40-50-60 г. Те считат, че това не е работа на мъжете и си ги понасят стоически. Има и много други нюанси, но ще трябва да пиша до утре. С една дума, стига жената да си следи стриктно бременността и да избере кадърен лекар, няма нищо лошо да избере. Защото после не мъжът ѝ, а тя ще минава през нови операции и ще живее с един куп ограничения.  

Майката е по-важна за детето. Еднолично решение. - да, с това клише и аз не съм съгласна, но както казах, ако двамата имат еднакви разбирания за живота, това не е проблем. Моят баща, например, беше изненадан, че с мъжа ми се грижим заедно за бебето. Разказваше, че едно време са ги възпитавали, че децата са си грижа на майките и те нямат работа там. В интерес на истината, нашият модел му допадна. Той реално е бил лишен от много радости, както и аз от неговите грижи, които до някаква степен сме наваксали, но не можем да върнем времето назад. Но си има мъже и жени, които продължават да вярват, че е така и ако събереш един мъж от този тип с жена, която смята, че и двамата са еднакво важни, той ще е крайно недоволен, защото тази "важност" е не само на книга, а иска много работа. Той си иска стария живот, да ходи на работа, да не взима болничен, за да бърше повърнато и да утешава болно дете, да се прибира след като е заспало и да спи в отделна стая, та нищо да не нарушава комфорта му.

Мъжете не умеят ......... да. Еднолично решение. - това съм го чувала основно от жени, които живеят с мъже с горните убеждения. Когато мъжете им открито или прикрито избягват отговорностите си като баща и домакин, единственият начин да оцелеят психически е да му повярват, че той това не го може. Страх го било от бебето, не смеел да го къпе, че ще го удави, било по-спокойно, ако майка му му смени памперса или го приспива и т.н. В такива двойки на този, в/у когото е стоварено всичко, му е трудно да признае истината или знае, че ако се опита да промени нещо, това ще доведе до ескалиране и дори раздяла. Затова навеждат глава и поемат всичко, а пред другите обясняват, че така е редно или че той не може. И друг път съм писала, първия ден, когато останах сама с дъщеря ми, умрях от страх. Дотогава не бях виждала новородено и мисълта, че в следващите 8, примерно, часа цялата отговорност за живота му е изцяло моя, направо ме стресна. Но се стегнах и я поех. Няма друг начин, който иска бебе, ще го гледа и ще понася всички последствия от това - и приятни, и тежки.

Аз знам какво е добре за детето. Еднолично решение. - същото. Ако бащата от ден 1 е показал, че ще бъде баща в пълния смисъл на думата, няма да се стига до разногласия. Но ако излиза с номера (реално познавам такива хора) - то сега е много малко, не знам какво да правя, не ми е интересно, това си е женска работа и т.н., а като поотрасне, тогава ще се включа... Ами няма как да стане. Не можеш да възпитаваш човек, когото не познаваш. И да, в този случай този, който го е гледал, ще знае кое е добре конкретно за това дете. Защото няма всевалидни инструкции за деца, подходът и решенията са индувидуални за всяко.

Аз ще направя аборт. Тялото си е мое. Еднолично решение. - тук съм на мнение, че ако по някаква причина бащата е показал с действията си, че не иска дете, или че няма да се грижи за него, или ще е забавният чичко за събота и неделя, или тя има някакви здравословни проблеми, въобще не трябва да му казва. Да направи аборт и да вземе по-сериозни предпазни мерки, ако въобще реши да остане с него. Но да, тялото е нейно, както и всички последствия, която една бременност може да остави. И на нас не ни е кеф, но природата е такава. Имането на деца не оставя никакви физически следи в/у мъжкото здраве.

Знам че ще ме нападнете и че вие сте съвършенни. - не съм съвършена, но с мъжа ми имаме същите несъвършенства. Въпреки че сме много различни като характер, имаме еднакви ценности и разбирания за семейство, деца, отношения, дребни и по-мащабни въпроси, които изискват решения. По някои от тях сме с тотално изкривени представи от всеобщоприетите, но двамата сме на едно мнение. Та един за друг сме си напълно съвършени. Във връзка с трети човек, бихме били кошмар.
Скрит текст:
Моят мъж нямаше нищо против да съм секцио. За него това е начин да се избегнат много рискове от една страна, от друга - няма да страдам. За него и това беше важно. В крайна сметка не намерих лекар, който да се съгласи на секцио (въпреки че имах и предпоставки - голяма миома, заради която се водех патологична бременност). Влязох за нормално раждане, но когато бях с почти пълно разкритие ми направиха секцио по спешност заради лицево предлежание, което при размерите на бебето беше опасно и за него, и за мен. Е, родих си секцио, както исках. Порасна изключително здраво бебе, въпреки че и не можах да кърмя, заради грешни съвети от болницата. Много са факторите, които определят дали бебето ще е здраво - някои зависят от нас, други не. Късметът е един от основните..

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 18:09 от Не се сърди, човече

# 67
  • София

Тъпо, но си мсиля че някой пък наистина иска да разбере защот мъжете действат някак си.
Не само да си плачат на воля.

Ами не, с риск и аз да изпадна в обобщения - ние не разсъждаваме така. Някои жени добре разбират мъжете, било добронамерено, било да ги манипулират, други никакви ги няма в това отношение и цял живот са "ама той защо така говори, така се държи" и т.н. Но общото е, че ние не гледаме на това като вас - да гледаме на мъжа като проблем, който се нуждае от рационално решение. Затова и не захапваме на споменатите инфлуенсъри и пишман теоретици на тема "как да хакнем жените" - имаше един Дейвид Ди Анджело и много други шарлатани, гарантиращи "успех" в свалките и връзките. Не ни минават такива евтини съвети, различни сме. Емоционални сме, предпочитаме наистина да си поплачем и да забравим, вместо да гледаме на мъжа като на чертеж за атомна подводница.

# 68
Благодаря ти, Не се сърди човече за изчерпателните отговори, мнението ми се припокрива с твоето.

# 69
Ронин, след като е толкова важно за теб как ще роди жената, не е ли най-резонно да си потърсиш жена, която е на същото мнение, или искаш да наложиш на всички жени по света как да раждат? Второто, между другото, не е вземане на общо решение, а на еднолично такова, от теб за чуждото тяло. Без дори да имаш експертизата за това.
Е добре де за едно ще се разбереме за второто ако не се разберем ?
Да търся друга жена ?
Не не е.
Казах да има дискусия. И мъжа да е част от тази дискусия.
ОТ КЪДЕ ВИДЯХТЕ МОЛЯ. ЧЕ МЪЖА ЩЕ КАЗВА ЕДНОЛИЧНО КАК ДА РАЖДА ЖЕНАТА?
И да имам мнение. След като съм прочел всичко налично и съм бил с жена ми на 103 консултации и съм говорил с лекари и там акушерки, да мисля че мога да формирам мнение. И ако имам логически аргументи, номрален човек би се съгласил с едно разумно предложение.
Аз не си измуквам неща от въздуха. Така седя си, гледам мача и оппп.
Жена ти що не раждаш секцио.

Незнам четете ли?
Ходил съм при експертите. АЗ НЕ СЪМ. Ама умния човек слуша какво му казват експертите.
Другите гледат клипчета в инстаграм и какво е модно в момента.

Та да имал съм информирано мнение.
Учил съм и анатомия 2 години.
Ти знаеш ли защо, като раждаш секцио не се препоръчва да раждаш следващо дете нормално ?

Явно тука сте на мнение, че ако не си жена няма как да имаш мнение за много неща към 99% от живота.

# 70
  • София
Авторът да проведе тези разговори с жена си. Тя е тази, която трябва да го разбере. И ако не се получава, да опита нещо радикално. Да се замисли той къде може би греши, та е все неразбран.

А дали има жена?
В една тема го раздава ерген, в друга - женен......

# 71
  • София
Звучи като онази с каската от протестите срещу ковид-мерките, дето била учила пет години биология...

# 72
Ронин, а ти знаеш ли защо има жени, които раждат следващото нормално, въпреки препоръките, или разчиташ на двете години анатомия от миналия век?
По принцип имам абсолютно доверие у лекарите, докато не опре до гинекология и акушерство. Не знам на какво се дължи, но при когото и да съм ходила е с някакви виждания, на които са намерени добри алтернативи преди десетилетия. И то аз ги знам, дето не съм от типа истерична самодиагностика с гугъл.

# 73

А дали има жена?
В една тема го раздава ерген, в друга - женен......
Женен разведен. Нямам БМВ. Сиреч не ставам.

# 74
  • София
Между другото, аз съм родила естествено последното преди 14 г и избягвам въобще да пиша по темата и във Бебе подфорума, камо ли да давам акъл за секцио. Там съм тотално боса!

Много елементарно заяждане с пренасяне на мое мнение от друга тема. Ъхъ.

Общи условия

Активация на акаунт