Къде в Бургас? 61 тема

• 66 478
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 480
Тестът на системата за ранно оповестяване BG-ALERT в област Бургас ще е на 21 ноември от 12.00 до 12.30 ч.

29 ноември - национален тест в цялата страна.

В продължение на половин час - от 12.00 до 12.30 ч., ще бъде излъчвано съобщение, съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран тих (безшумен) режим.
Подробности в линковете.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16133235

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16134219

# 481
В Захаро са доста любезни по принцип но вече нищо не ме учудва. На сайта им може да се оплачете мисля, а може и на имейла им. Наскоро влизам в Зията и казвам шеговито-Ех, изядоха хляба ей! Продавачката се обръща и казва- Изядохте го! Българинът много е затлъстял вече. Просто не повярвах и и казах, че не от хляба се затлъстява, а от месото и млечните. Аз съм пълна жена, бях с бебето си и ми стана обидно. Не смятам, че работник в пекарна може да си позволи подобни реплики.
Минавам само да се оплача от персонала една възрастна жена на сладкарница Захаро Славейков ....
Чакам с детето на опашка днес към 17ч да поръчаме торта за събота просто с един тон злобен и заядлив и много  нелюбезен ми се каза, че повече поръчки не приема...Къде мога да се оплача .....
Всъщност те губят!
Споделих в Розата и казаха,че има много недоволни вече от Захаро.

# 482
  • Бургас / UK
Това е България , хора... За огромно мое съжаление го казвам.
Не важи за всички , но по-голямата част от обслужващия персонал са потрес...
Вчера, майка ми ,на 70+ години,сяда в кафене на "Фердинандова" (не разбрах кое точно) и след 10 минутно чакане и взели поръчкат (капучино и вода) и така и не са и занесли нищо...🤣🤣🤣 Смея се , защото ми е тъжно.Защото знам, че следващите 30-40 години винаги ще е така, като гледам днешната младеж каква е...
Добре, че по -голямата част от годината живея извън България. И пак го "казвам" с тъга , защото ми е тъжно...

# 483
Оффф, много трудна стана комуникацията навсякъде и във всички сфери! Хората масово са изнервени и изтрещели, всеки си мисли, че другите са длъжни да търпят нервните му изблици и избиване на комплекси Worried! Почти всеки ден ставам свидетел на размяна на кофти реплики между клиент и продавач ! Когато не съм доволна от обслужването спирам да посещавам конкретният магазин, заведение и др.подобни!

# 484
  • Бургас
От месото и млечните не се напълнява, а от въглехидратите, към които спада и хляба. Не случайно хората отслабват от диета, наблягаща на мазнините. Доколко е правилно е друг въплос.

# 485
  • Бургас / UK
Оффф, много трудна стана комуникацията навсякъде и във всички сфери! Хората масово са изнервени и изтрещели, всеки си мисли, че другите са длъжни да търпят нервните му изблици и избиване на комплекси Worried! Почти всеки ден ставам свидетел на размяна на кофти реплики между клиент и продавач ! Когато не съм доволна от обслужването спирам да посещавам конкретният магазин, заведение и др.подобни!
И аз съм така, но незнам дали ще останат магазини и заведения, където да ходим 😀

# 486
  • Бургас
Споко, ще има роботи, но при нас може да е със закъснение Laughing

Извън шегата, явно наистина няма хора, но и работодателите изискват много работа и много часове за малко пари.Скоро гледах за Швеция-ами там здравето е номер едно, ако кажеш, че ти е лошо можеш да излезеш в болничен без  документ до 14 дена и никой няма да те гледа накриво, задължително си правели някакви паузи през работно време, ако не се лъжа там бяха намалили работните дни, а тука започва да се налага 6 дневна седмица 10часа работен ден.Как няма да са сърдити хората?И като няма друго какво да работят?

# 487
  • Бургас
А кога и как ще ги стигнем скандинавците по самосъзнание? Не вярвам, че е възможно
Тук се излиза в болнични за нищо, ако има  пък право някой като му е лошо да си вземе 14 дни, кой ще работи не знам. Лично мое мнение е, че мързела ни е в повече, в едно с ниското заплщане и лошото отношение на работодателите към работника - какво друго може да се очаква , освен лошо отношение

# 488
  • Бургас
Те също излизат за нищо, имат точно тази възможност.Казаха-ако са депресирани, не са ок нещо, спокойно могат да  вземат от тези дни без да се притесняват/Представяте ли си тук да си в лошо настроение и да не  ходиш на работа? Като дойде ковид се оказа, че може човек да боледува и да стои в къщи, а не да ходи с лекарствата на работа /.  Аз не мисля, че ние сме мързеливи, зорлем стана това.Просто там държавата ги нарежда и контролира тези работи, самосъзнанието се възпитава лесно в такива условия. Те, на фона на нас, поне по това, което казаха изглеждат мързеливи, но пък били щастливи и спокойни, много ясно.И се оправят много добре с икономиката без да се спукват от работа.

# 489
  • Бургас
да разбирам, че ако работя в магазин с колежка и тя решава 14 дена да си вземе болничен, просто щото така го чувства, е съвсем в реда на нещата аз през това време да нямам право да се чувствам така, че да не взема и аз болничен 14 дена, пък собственика на магазина да се спасява там с наем, осигуровки, режийни....

Аз лично единствените депресирани или депресивни хора, които познавам са таива, които не работят и от скука само някакви филми/бръмбари в главите им.... В един момент хобито им става да ходят по лекари и да си измислят болести.
Разбира се, всеки знае себе си, на мен хора, които не работят са ми скучни и не ИНТЕРЕСНИ. Слава Богу в обкръжението ми са все работохолици, всякакви професии и като се събираме разпускаме истински и на макс.

# 490
  • Бургас
Ладида, не може да се сравняват  тук с там по този начин-сигурна съм, че щом има такива закони, значи е измислено как да стане и за работодателя, има достатъчно хора в магазина, може да наемаш лесно хора за няколко дена и т.н..Написах го просто, защото много ме впечатли и в контекста на предходен пост.Хората там едва ли злоупотребяват. Имат мания да са здрави и щастливи, а и Швеция е социална държава, данъците са високи, стандартът е висок.Всичко това се казва в разказа на хора, емигранти, живеещи там.Но изрично казаха, че трябва да работиш, защото е скъпо.При нас проблемът е от съвсем друго естество, а не, че сме мързеливи или тъпи.Едно е пожелание да работиш много, друго е да ти го налагат, че и за малко пари и един да върши работа за двама-трима.Самите работодатели също са с извити ръце.
Останалото... за мен пък хора, които могат само за работа да говорят и се идентифицират и живеят само с работата  си са ми за съжаление.Не е нужно да се натоварваш на макс, че после да разпускаш на макс.Може просто да си живееш хармонично.Тези пикове и спадове в адреналина не са никак полезни за здравето, впрочем, и ако другите си измислят болестите, то при работохолиците може и да бъдат реални.

# 491
Здравейте, в кой офис на ЕВН трябва да отида на Александровска или онзи до автото, трябва ми документ за жилище в което има вече партида, бележка някаква архивна, за въвеждане в експлоатация,адвокат ми я иска, а имота е от преди "сто години " с ток партида и всичко както трябва, благодаря

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 10:24 от sunrise_67

# 492
Отивате в офиса в Лазур или както му казвате - до Автото.
Офисът на Александровска е само за юридически лица и посещенията са само с резервация онлайн по ден и час.

# 493
Отивате в офиса в Лазур или както му казвате - до Автото.
Офисът на Александровска е само за юридически лица и посещенията са само с резервация онлайн по ден и час.
Това нещо ново ли? На мен наскоро ми се наложи и от Лазур ме накараха да отида в центъра.

# 494
Ладида, не може да се сравняват  тук с там по този начин-сигурна съм, че щом има такива закони, значи е измислено как да стане и за работодателя, има достатъчно хора в магазина, може да наемаш лесно хора за няколко дена и т.н..Написах го просто, защото много ме впечатли и в контекста на предходен пост.Хората там едва ли злоупотребяват. Имат мания да са здрави и щастливи, а и Швеция е социална държава, данъците са високи, стандартът е висок.Всичко това се казва в разказа на хора, емигранти, живеещи там.Но изрично казаха, че трябва да работиш, защото е скъпо.При нас проблемът е от съвсем друго естество, а не, че сме мързеливи или тъпи.Едно е пожелание да работиш много, друго е да ти го налагат, че и за малко пари и един да върши работа за двама-трима.Самите работодатели също са с извити ръце.
Останалото... за мен пък хора, които могат само за работа да говорят и се идентифицират и живеят само с работата  си са ми за съжаление.Не е нужно да се натоварваш на макс, че после да разпускаш на макс.Може просто да си живееш хармонично.Тези пикове и спадове в адреналина не са никак полезни за здравето, впрочем, и ако другите си измислят болестите, то при работохолиците може и да бъдат реални.

Работохолиците поставят на първо място кефа от работата - след това идва семейство , деца, родители и на последно здраве - по де фаулът те са добре и работата им “помага” - само че в един момент кривите гени си казват думата и заради въпросния кеф , край със здравето на работохолика, той пренебрегва симптомите заради кефа от работа и “общуване” с колеги, съответно и след време се приключва и със забавленията на макс. При по-северните народи проблемът с депресията е сериозен, заради малкото  слънчева светлина, заради белите нощи и тн., студът който затруднява разходките и общуването и манталитета на шведите, които просто избягват да навлизат в личното пространство на другите, това тук не можем и да си го представим как се случва Simple Smile и слава богу де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт