ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - В очакване на ваканцията!

• 46 879
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, много се вълнувам дали и вашите 10 класници в края на срока имат само по една текуща оценка по водещи предмети като БЕЛ!
Някой знае ли защо се работи така в гимназиите, не се поставят текущи оценки, а в тези последни дни за срока,  учениците правят тестове. В месеца, който е последен за срока и Когато имат НВО, учениците са с по 1 оценка и реално, ако те изпитат сега не остава никакво  време да промениш оценката, защото през срока няма никакво текущо оценяване!
Искам единствено да разбера дали  е такава практиката  и в другите гимназии и как мога да реагирам?

# 106
  • София
Ние сме така с математиката, но има две оценки, което пак не е ок ......дори не правиха класно, не разбрах защо...но дълго време отсъства учителката, няма учебници, тъй като това е нейният метод, иначе добре преподава, но.....ако не си математик при сърце...трудно се оправяш

# 107
Моята дъщеря само по бел иуч и мат иуч има под 4 броя оценки. По всичко друго има поне по 4 оценки.

# 108
  • София
Здравейте, много се вълнувам дали и вашите 10 класници в края на срока имат само по една текуща оценка по водещи предмети като БЕЛ!
Някой знае ли защо се работи така в гимназиите, не се поставят текущи оценки, а в тези последни дни за срока,  учениците правят тестове. В месеца, който е последен за срока и Когато имат НВО, учениците са с по 1 оценка и реално, ако те изпитат сега не остава никакво  време да промениш оценката, защото през срока няма никакво текущо оценяване!
Искам единствено да разбера дали  е такава практиката  и в другите гимназии и как мога да реагирам?

Всъщност на доста места оценяват текущо, но по някаква неведома причина не вписват оценки в дневника според сроковете на Наредба 11. Накрая на срока изсипват 2-3-4 оценки накуп и иди разбери върху какъв материал, какво не е усвоено. Миналата година се опитах да се боря с тази практика, но без особен успех. Тази година ми е забранено да се меся...

# 109
Сега погледнах. Само по философия и физическо има по една оценка.
По всичко друго са над четири-пет.

# 110
  • София
При нас по БЕЛ засега оценките са 2, но госпожата отсътсва дълго втория срок. Обичайно са над 3. Днес трябва да има устно изпитване, за да имат още оценки.

Още един положителен глас за английски в Аво. И Соня мина тази година С1, но ще изкара още един 4-месечен курс и ще се яви за сетификат след него.
Zazu, да не са били заедно на курс?

# 111
Сега погледнах. Само по философия и физическо има по една оценка.
По всичко друго са над четири-пет.

Руми, понеже знам, че девойките ни са в едно и също училище, при нас има три оценки по Философия, и пет оценки по ФВС.

# 112
  • гр.София
Има много нанесени оценки. А двата езика,плюс БЕЛ и МАТ, които са и ИУЧ има двойно.

# 113
Бисе, вярно странно, по физическо обикновено се олива с оценките.
Ще я питам, като се чуем Joy

# 114
Бисе, вярно странно, по физическо обикновено се олива с оценките.
Ще я питам, като се чуем Joy
Може да са при различни учители🙂

# 115
  • София
При нас по БЕЛ засега оценките са 2, но госпожата отсътсва дълго втория срок. Обичайно са над 3. Днес трябва да има устно изпитване, за да имат още оценки.

Още един положителен глас за английски в Аво. И Соня мина тази година С1, но ще изкара още един 4-месечен курс и ще се яви за сетификат след него.

Може да са били с моя Митко на курса в AVO C1 Simple Smile...даже мисля, че бяха в едно училище преди 7-ми клас..Но ние сега го записахме за 8 месеца, за да има време да се готви и за ДСД2 допускането, че този 4 месечния ни се видя много интензивен.

# 116
Благодаря за споделените отговори, явно е че в нашето “елитно” училище не остава време за оценяването, сигурно за сметка на преподаването! Обаче истината е, че така е с оценките и по немски и по математика и по физика! До миналата седмица имаше по 1 нанесена оценка! За мен е недопустимо, но така се работи от учителите вече 2 години и аз реших да потърся някакво сравнение с вашите деца, за да се убедя,  че аз не съм права да очаквам оценки!

# 117
  • София
И аз мога да препоръчам Аво. На С1 ходи и Оги - т.е. подготовка за CAE. Десислава Унгурова мисля се казваше преподавателката му. Доволни сме.
Иначе да - много висок успех в СМГ и с 5 петици не хваща.

# 118
  • софия
И при нас много висок успех. Стипендии втория срок ще получават децата от Президентския списък, т.е. без нито една 5-ца. Май и за първия важеше.
Скрит текст:
Мрън има стипендия, но не следя кога се променят условията.

# 119
  • София

Може да са били с моя Митко на курса в AVO C1 Simple Smile...даже мисля, че бяха в едно училище преди 7-ми клас..Но ние сега го записахме за 8 месеца, за да има време да се готви и за ДСД2 допускането, че този 4 месечния ни се видя много интензивен.

Пух, ще я питам за Митко. Да, знам че и вие бяхте в 20-то и трябва да се сети, ако са били заедно. Ще се поинтересувам за 4-месечния да не би да ѝ дойде много и на нея, защото и тя ще има допускане за ДСД (в 35-то) и ако е повече от 2 пъти седмично английския ще стане натоварено.

Зазу, друга е нейната преподавателка, ама сега не мога да се сетя как се казваше. те май са и различни смени.

Стипендия се очертава да хване, но при нас 5,50 е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт